
החזון של רותם אנרגיה - מתקן ענק שיטפל ב-20% מפסולת הפלסטיק וייצר הכנסות של 150 מיליון ד' בשנה
רותם אנרגיה מחצבים (רא"מ) היא שותפות שיחידות ההשתתפות שלה נסחרו בבורסה בדומה לשותפויות הגז הגדולות - ישראמקו, רציו ונוספות. רותם הוקמה ב-2016 כשמאז 2018 היא פועלת להקמת מפעל ענק ליצור אנרגיה שיגיע ממחזור של כ-20% מפסולת הפלסטיק בישראל - "זה פרויקט של 450 מיליון דולר שיקום במישור רותם שבנגב שצפוי לייצר 300 מקומות עבודה", אומר בשיחה עם ביזפורטל, איזי אליאס, סמנכ"ל הכספים של רא"מ לקראת ועידת ההשקעות באנרגיה של ביזפורטל.
אליאס מסביר בשיחה את היתרון של השותפות מול הטכנולוגיות האחרות ומדבר על החזון - "להקים תוך 5 שנים את המתקן להשבת אנרגיה". רותם תשתמש במקביל גם בפצלי השמן שחשפה במישור רותם ושנחשבים לתגלית לשם ההשבת האנרגיה בפרויקט. לאחרונה עברה רותם משוכה חשובה וקיבלה אישור מרשות מקרקעי ישראל לשימוש בקרקעות לפרויקט האנרגיה - "לוקח המון המון זמן לקבל את האישורים, אבל נוצרו פה שינויים והרשויות ומשרדי הממשלה מבינים את החשיבות של ביטחון אנרגטי", אומר אליאס, "הפרויקט שלנו מחזק מאוד את הביטחון האנרגטי של ישראל".
רותם נמצאת בשלב התכנון, אבל הפוטנציאל אכן גדול - "אנחנו כעת בהכנה של מסמכי התוכנית ומעריכים שתוך שנה-שנתיים נקבל אישורים להקים את הפרוייקט" אומר אליאס ומוסיף - "אחרי האישורים נתחיל בעבודות שזמן ההקמה שלהן מוערך בכשנתיים וחצי". לראיון המלא עם איזי אליאס, סמנכ"ל הכספים של רא"מ:
לאחרונה כאמור המדינה נותנת אור ירוק לרא"מ ואישרה את הקרקעות לפרויקט האנרגיה. על פי נתוני הנהלת החברה - עם השלמת הפרויקט ההכנסה השנתית הצפויה תעמוד על כ- 150 מיליון דולר. בקידום הפרויקט תמכו מס' משרדי ממשלה ובניהם משרד האנרגיה, האוצר, החקלאות והבינוי והשיכון. הפרויקט שיוקם ע"י רא"מ הנו מתקן חדשני להשבת אנרגיה שיעבד כ-200 אלף טון פסולת פלסטיק בשנה וצפוי להציב את ישראל בשורה הראשונה בעולם בכל הקשור לטיפול בפסולת פלסטיק, ויסייע משמעותית בהתמודדות עם בעיית ההטמנה בישראל.
- 2.ארז גל 07/04/2024 07:36הגב לתגובה זוהחברה שתיתן עצמאות אנרגטית ואיכות הסביבה וגם רווחים במחיר נמוך ביותר עם הכנסות עתידיות כאילו
- 1.אני 07/04/2024 04:40הגב לתגובה זוהאם יש סקר אקולוגי ? סקר סיכונים ?