מדד הסנטימנט הצרכני בארה"ב ירד והפתיע גם את האנליסטים

"גם בזמן שאנו אופטימיסטיים לגבי העובדה כי חלקים מכלכלת ארה"ב נמצאים במגמת שיפור, אנו לא מתכוננים לגידול חד בביקושי השוק",
עידן קייסר |

הבטחון של צרכני ארה"ב ירד מעל המצופה בשבועיים הראשונים של חודש פברואר, כך נובע מפרסום מדד הסנטימנט הצרכני של אוניברסיטת מישיגן היום (ו'). המדד היה על רמתו הגבוהה ביותר זה כמעט שנה, אך העלייה במחירי הדלק הלחיצה את משקי הבית, שהחלו 'להדק את החגורה'.

מדד הסנטימנט הצרכני (או "אמון הציבור") של אוניבסיטת מישיגן ירד מ-75 נקודות בינואר ל72.5 נקודות בתחילת חודש פברואר. תחזיות האנליסטים היו שהמדד יתייצב על 74.8 נקודות בממוצע.

עלייה של 22 סנטים במחיר גלון דלק בשנה זו, והדאגה הגוברת מהעלאת המס על המשכורות הובילו כנראה לירידה בסנטימנט הצרכני בארה"ב החודש. באותו זמן, העלייה הגדולה ביותר במשרות החדשות שנוספו למשק במהלך שנה, וירידה בשיעור האבטלה כפי שדווחו בחודש שעבר דוחפים למעלה את הסנטימנט הצרכני, אשר מהווה כ-70% מכלכלת ארה"ב.

תוצאות מדד זה סותרות במעט מדדי אמון ציבור וסנטימנט אחרים. מדד בלומברג לנוחות צרכנית טיפס אתמול ל -41.7 (במינוס) מ - 44.8 (במינוס) מהשבוע הקודם. גם מדד נילסן להתנהגות צרכנית שפורסם בשבוע שעבר חזה דווקא עליות וסנטימנט חיובי.

"גם בזמן שאנו אופטימיסטיים לגבי העובדה כי חלקים מכלכלת ארה"ב נמצאים במגמת שיפור, אנו לא מתכוננים לגידול חד בביקושי השוק", כך אמר תומס פולק, מנכ"ל חברת קימבלי קלרק לסוכנות בלומברג.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה