רווחי וול סטריט נפצעו אנושות, הבונוסים לעובדים בקושי נשרטו
התשלומים הכוללים שהועברו בתעשייה הפיננסית לעובדים בניו יורק צפויים לרדת בשיעור של 14% בלבד בתקופת 'בונוסים' זו, כך נמסר מדוח מבקר מדינת ניו-יורק. לצורך השוואה, רווחי החברות שתשלומי השכר שלהם נבדקו צנחו ב-51%.
"תעשיית ניירות הערך, אשר מהווה מרכיב קריטי בתעשייה הכלכלית בניו-יורק, מתמודדת מול אתגרים נמשכים כאשר היא עושה דרכה מהנפילה בשווקים בימי המשבר, והיא כעת מתרגלת גם לרפורמות ברגולציה", כך אמר מבקר מדינת ניו יורק, תומאס דינאפולי.
כאשר הם מתוסכלים מדרישות רגולטוריות חדשות, משבר חובות אירופי וכלכלה מקרטעת מבית, הבנקים הגדולים במדינה סבלו מאוד בשנת 2011. גולדמן זאקס (סימול: GS) דיווח על ירידה ברווחים של 67% לעומת שנת 2010. בנק אוף אמריקה (סימול: BOFA) דיווח על צניחה ברווח של למעלה מ-50%. סיכום ענפי כללי, פירמות העוסקות בתעשיית ניירות הערך מניו-יורק הרוויחו כ-13.5 מיליארד דולרים בשנת 2011, ירידה חדה מרווחי 2010 שעמדו על 27.6 מיליארד דולר.
למרות התסכול והסביבה העסקית המסוכנת, פירמות ניו יורק המשיכו לשלם קרוב ל-20 מיליארד דולר בפיצויים במזומן לסוף השנה עבור עובדיהם. הבונוס הממוצע עמד על 121,150 דולר, ירידה של 13% מהבונוס הממוצע של שנה שעברה. בשנת 2006, כשנה לפני פרוץ המשבר הפיננסי, הבונוס הממוצע שהשכירים מהקטור לקחו לביתם עמד על 191,360 דולר.
יכול להיות שמבקר המדינה עוד לא ניתח את התמונה באופן מלא, זאת כיוון שהבנקים החלו לאחרונה לשלם חלק מתשלומי הבונוס בצורה של הנפקת מניות, כך הוצאות השכר נמדדות מול תנועות הוניות, לעומת תנועות בצד הנכסים כאשר הבונוסים משולמים במזומן. תשלום מבוסס מניות מתמרץ את העובד לביצועים טובים יותר בטווח הארוך.
לפני המשבר הכלכלי, וול סטריט הייתה אחראית לתשלום של מעל 20% מהכנסות המדינה ממסים. בשנה שעברה, אחוז התשלום ירד ל-14%, מבקר המדינה,דינאפולי, בטוח כי תוכניות הרגולציה החדשות יתקבלו, ולא יגררו בעיות בהכנסות המס של מדינת ניו-יורק.