ספר הבז' מגלה: כלכלת ארה"ב המשיכה לגדול בקצב צנוע עד מתון - QE3 מתרחק

הפדרל ריזרב פרסם את ספר הבז' הידוע, כהכנה לאירוע הבודד המשמעותי ביותר בארה"ב. היכנסו לראות את האזורים המובילים, את הסקטורים החזקים, ואת תמונת המצב כפי שה'פד' רואה אותה
עידן קייסר | (5)

כהכנה לוועדה הפדרלית לשוק הפתוח (FOMC) שעתידה להתקיים ב-24 וב-25 לאפריל, הפדרל ריזרב שיחררו היום (ד') את ספר הבז' שלהם. אנליסטים וכלכלנים טענו כי ככל שהאנקדוטות הכלכליות שיופיעו בספר יהיו גרועות יותר, כך 'הלמות התופים' שיעודדו את תוכנית ההקלה הכמותית QE3 שהמשק מצפה לה כל כך יהיו חזקים יותר, וההיפך.

הספר שיצא חשף כי כלכלת ארה"ב הוסיפה לגדול ב"קצב איטי ויציב" בחודש האחרון, מה שלדברי כלכלני רשת CNBC, מרחיק את QE3.

ספר הבז' הוא אוסף של ראיות ואנקדוטות כלכליות, שנאספו מ-12 המחוזות הפדרלים בארה"ב. מעט לפני פרסום ספר הבז', ולקראת התוצאות שלו, ירד שער החליפין של הדולר אל מול האירו.

האזורים החזקים בחודש האחרון היו בוסטון, ניו יורק וקנזס סיטי. האזור שהראה חולשה היה פילדפיה, ושאר הערים הראו קצב צמיחה יציב אך איטי בין החודשים פברואר למרץ.

הספר הראה בצורה כללית כי הכלכלה אינה מדרדרת, אך גם אינה שואגת קדימה: רמת הייצור מתרחבת, השירותים המקצועיים של העסקים צומחים, נפח המסחר בתעבורה גדל, מכירות המכוניות החדשות עולות, התיירות גוברת, התנאים החקלאיים טובים יותר ויש אף יותר כרייה של נפט מקומי, זאת ועוד, ההלוואות הניתנות לשוק גדלות.

קצב העסקת העובדים היה יציב, והראה גידול קל ביותר. בפרסום נכתב גם כי היה קושי במציאת עובדים בעלי יכולות גבוהות - האנקדוטה האחרונה מבהירה כי הבעיה בשוק העבודה היא אולי מבנית, ולא מחזורית, והיא זאת שעוצרת את השיפור בשוק העבודה.

הדיווח של ה'פד' הראה כי היצרנים והקמעונאים הביעו מעט חששות לגבי מחירי הנפט העולים. ספר הבז' גם נתן קרדיט למזג האוויר החם בצורה בלתי רגילה, כזה שעזר לקמעונאים להגדיל את מחזורי המכירות שלהם.

הפעילות בשוק הנדל"ן היו ברמות נמוכות, אך עדיין משתפרות, כך 'נכתב' בספר הבז'. העליות בשוק זה היו בעיקר בדירות ובדיור לגיל הזהב.

הדיווח שהוצא בספר הבז' אינו צפוי לשנות את עמדותיהם של קובעי המדיניות של הפדרל ריזרב, שלא היו מוכנים לשנות עמדותיהם בנוגע לשיעורי הריבית הנמוכים בעבר. זאת ועוד, קובעי המדיניות ישארו, ככל הנראה, בעמדותיהם נגד רכישת אגרות חוב (QE3), ויישארו מאופקים כשזה נוגע למכירת נכסים מתיקי הנכסים בסך ה-3 טריליון דולרים של ממשלת ארה"ב.

דיווח זה על האנקדוטות הכלכליות משמש את נציגי הוועדה הפדרלית, בה נקבעת מדיניות שיעור הריבית האמריקנית. פגישות אלו של הוועדה הכלכלית מתרחשות, באופן גס, כל 6 שובות, והם מהוות את האירוע הבודד המשפיע ביותר על השווקים בארה"ב (ובעולם).

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    המשבר לא נגמר ולא יגמר לא בארהב" ולא באירופה (ל"ת)
    הקלפן מלוד 11/04/2012 21:42
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    אמא 11/04/2012 21:33
    הגב לתגובה זו
    אל תשכחו להוציא את הכלכלה האמריקאית לפני שהיא תישרף...
  • 3.
    בקיצור כולם נשארו אדישים (ל"ת)
    אבי 11/04/2012 21:33
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    איזה דכאון - מה עם השורטיסטים? (ל"ת)
    ללאא 11/04/2012 21:32
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    זונות - לא יכלו לפרסם מידע שלילי??? (ל"ת)
    רפי 11/04/2012 21:32
    הגב לתגובה זו