בנקים בארה"ב מכינים תוכנית מגירה לתרחיש הגרוע ביותר- פשיטת רגל
חמשת הבנקים הגדולים בארה"ב עומדים לסיים 'תוכנית חירום' שתסביר איך הפירמה תהפוך את הנכסים שברשותה לכסף נזיל במקרה של משבר חריף. תכנון שכזה יקטין את האפשרות של הבנק לעשות פעולות מורכבות מידי אשר יכולות לגרום לסיבוך בעתיד, כמו ההפסד האחרון בשווי 2 מיליארד דולר של בנק JP מורגן (סימול: JPM).
התוכנית שיכולה להגיע עד 4,000 עמודים, תוגדר כ'צוואה' של הבנק ותוגש עד תחילת יולי על-פי דרישות הרגולטורים. כמו כן, התוכנית תהיה כפופה תחת הרפורמות שנחקקו על ידי Dodd-Frank לאחר המשבר בסוף שנת 2000 שמטרתה הייתה יצירת מספר עצום של תקנות כדי להפחית את התלות של הבנק הפדרלי מול הבנקים הגדולים העונים להגדרה 'Too Big To Fail'.
חלק מהבנקים שצריכים להגיש את התרחישים במקרה של פירוק ראשוני הם: JP מורגן, בנק אוף אמריקה (סימול: BAC), סיטיגרופ (סימול: C), גולדמן זאקס (סימול: GS) ומורגן סטנלי (סימול: MS). חמשת הבנקים, אשר סירבו להתייחס לנושא, נמנים מחמשת הבנקים עם המאזנים ותיקי ההשקעות הגדולים בארה"ב. החוק מאפשר לרגולטורים ללכת צעד נוסף ולבדוק חברות בת, במידה והבנקים לא יצליחו להרכיב תוכנית מסודרת במקרה של פשיטת רגל.
דן ריאן מ-PWC המכיר את הרגולציות הפיננסיות, מסביר "כעת הליך קבלת ההחלטות עסקיות בבנק יורכב גם מ'עלות מול תועלת', ומורכבות האירגון תצטמצם".