בנקים בארה"ב הגישו ל'פד' תוכנית מגירה למקרה של משבר פיננסי
תשעה בנקים גדולים בארה"ב הגישו אתמול (ג') לבנק הפדרלי בארה"ב 'תוכנית המגירה' המסבירה איך הבנק הופך את הנכסים שברשותו לכסף נזיל במקרה של פשיטת רגל. ה'פד' פירסם חלקים קטנים מהדו"ח ומגדיר זאת כ'צוואה'.
המסמכים, שנדרשו לעמוד בתנאי הרפורמה של Dodd-Frank משנת 2010, לא סיפקו פרטים רבים על אסטרטגיות במקרה קיצוני, כמו כן, תוכן הדו"ח שונה מבנק אחד למשנהו. עיקרי הדברים אשר פורסמו מתיחסים בעיקר למקרה בו הבנק יצטרך לבקש הזרקת הון או למציאות בו יכריז על פשיטת רגל, מבלי עלות של משלמי המיסים והשפעה על המערכות הפיננסיות.
תשעת הבנקים אשר הגישו את הדו"חות - בנק אוף אמריקה (סימול: BAC), בארקליס (סימול: BCS), סיטיגרופ (סימול: C), קרדיט סוויס (סימול: CS), דויטשה בנק (סימול: DB), גולדמן זאקס (סימול: GS), מורגן סטנלי (סימול: MS) ו-JP מורגן (סימול: JPM). הבנק הפדרלי פרסם את התוכניות ועדיין לא התייחס לתוכנם.
סיטיגרופ הסבירו בדו"ח - "אנו מזהים מגוון רחב של פעולות בהם ניתן לנקוט, כשכל אחד מהם מראה ש'סיטי' אחראית במקרה של שיבוש במערכות הפיננסיות בארה"ב או בשווקים הגלובלים, זאת ללא שימוש בכספי משלמי המיסים".
הרגולטורים מתכננים להגיש את מסקנתם לבנקים בספטמבר הקרוב, כאשר יש להם את היכולת לכפות שינויים בבנקים או בחברות פיננסיות גדולות, אם הם מוצאים לנכון שקיימת בעיה במבנה הבנק אשר מונע ממנו להפוך נכסים לנזילים.