ניו-יורק ננעלה בירידות שערים לאחר הודעת ה'פד', פייסבוק צללה 3.8%

ברננקי הותיר את שיעור הריבית על כנה. הנאסד"ק הפסיק מסחר ב-6 מניות לאחר תנודתיות של 10%. סודה-סטריים הוסיפה כ-6%, נייס השילה 15%
יהושע לוי | (1)

פורסם לראשונה ב-15:07 01.08.2012

הבורסות בארה"ב ננעלו בירידות שערים ורשמו תנודיות גבוהה לאחר החלטת ברננקי בו הוא מותיר את הריבית ללא שינוי. במהלך יום המסחר פורסמו נתוני מאקרו חיובים בדמות סקר התעסוקה המקדים אשר הכה את תחזיות האנליסטים. בצהריים, המניות בנאסד"ק רשמו תנודתיות חדה של 10% בעקבות 'עושה השוק' נייט קפיטל.

ציפייה דרוכה בשווקים הסתיימה באכזבה עם החלטת הפדרל ריזרב האמריקני הערב (ד') לא לשנות את המדיניות המוניטרית הנוכחית למרות הציפייה להאטה במחצית השנייה של השנה בכלכלה הגדולה בעולם, וימשיך בתוכנית ה'טוויסט' בה הוא ממשיך לקנות אג"חים ארוכי טווח. עוד נמסר בוועידת השוק הפתוח (FOMC), בסיום יומיים של דיונים קדחתניים, כי "הפעילות הכלכלית האטה במהלך המחצית הראשונה של השנה", זאת בניגוד להצהרה הקודמת שלה בה מסרה ש"הכלכלה התרחבה באופן מתון".

עשרות חברות אשר נסחרות בניו-יורק ביצעו תנודתיות חדה של כ-10% עם פתיחת המסחר מבלי שפירסמו הודעה משמעותית. הסוחרים ייחסו את הבעיה בעקבות הזרמת נתונים מאסיבית למחשבי הבורסה. לאחר המקרה הנאסד"ק החל בבדיקה של 148 מניות ב-45 דקות הראשונות למסחר ולקראת סיום הפסיק את פעילותם של 6 מניות עד שיתבררו הפרטים במלואם. מאוחר יותר הובהר כי התנודתיות הגיעה בעקבות 'עושה השוק' נייט קפיטל (סימול: KCG), אך כאמור עדיין לא ברורה הסיבה לשינוי המהיר במחירים.

באירופה פורסם מדד ה-PMI לחודש יולי והציג תמונה קשה. ראשית, מדד ה-PMI הכללי של גוש האירו ירד בחודש יולי ל-44 נק' - שפל של 37 חודשים, יותר מ-3 שנים. בצרפת המדד ירד ל-43.4 נק', שפל של 38 חודשים, 3 שנים וחודשיים. בגרמניה, הכלכלה שאמורה להיות החזקה ביותר ביבשת, המדד צנח ל-43 נק', ירידה חדה יותר מהתחזיות ל-43 נק' ונפילה חדה לעומת קריאה של 45 נק' בחודש יוני.

אמש עם סיום יום המסחר, מדד הדאו-ג'ונס השיל 0.02%, מדד ה- S&P500 ירד 0.05% ומדד הנאסד"ק נחלש 0.41%

יומן המאקרו

לפני פתיחת המסחר פורסם סקר ה-ADP של חודש יולי והצביע על תוספת של 163 אלף משרות במשק האמריקני, הרבה מעל תחזיות הכלכלנים שציפו לתוספת של 120 אלף משרות. כמו כן הסקר חוזה ששיעור האבטלה יוותר על רמה של 8.2%. נזכיר אגב, שבחודש שעבר סקר ה-ADP חזה בחודש שעבר תוספת של 176 אלף משרות אך בפועל הדו"ח המלא הצביע על תוספת של פחות מ-100 אלף משרות בלבד.

לאחר פתיחת המסחר פורסם מדד מנהלי הרכש לחודש יולי על 49.8 נקודות כאשר הקונצנזוס היה ל-50.1 נקודות. בחודש הקודם המדד שבר את רף ה-50 נקודות ועמד על 49.7 נקודות למרות שהתחזיות היו לקיטון אל 52.1 נקודות. המוסד לניהול אספקה בארה"ב עורך סקר בקרב 300 בתי עסק לייצור בשאלות כגון: מצב התעסוקה, הזמנות חדשות ואספקת מוצרים.

באותה שעה פורסמו הוצאות הבניה של המשק האמריקני במהלך חודש יוני עם צמיחה של 0.4% כאשר התחזיות היה לגידול של 0.5%. הקריאה הקודמת בחודש מאי תוקנה מ-0.9% אל 1.6% . 'הוצאות הבניה' מודדות בערך דולרי (נומינלי ומתואם אינפלציה) את פעילות הבניה החדשה בפרוייקטים למגורים, לא למגורים ופרוייקטים ציבוריים.

המדדים המובילים בוול סטריט

עם סיום יום המסחר, הדאו-ג'ונס ירד 0.25%, מדד ה-S&P500 השיל 0.29% ומדד הנאסד"ק איבד 0.66% מערכו.

שוק הסחורות בבורסות ארה"ב

החוזים העתידיים על מחיר אונקיית זהב ירדו 0.56% לרמה של 1,605 דולר לאונקיה. החוזים העתידיים על מחיר חבית נפט עלו 0.9% לרמה של 88.85 דולר לחבית.

מניות זרות במרכז

חברת האשראי מאסטר-קארד (סימול: MA) פירסמה את תוצאותיה לרבעון השני, אשר לא כללו הוצאות משפטיות, והכו את תחזיות האנליסטים. הרווח המתואם עלה ל-713 מיליון דולר או 5.65 דולר למניה, לעומת הרבעון המקביל שם רשמה רווח של 608 מיליון דולר או 4.76 דולר למניה. תחזיות האנלסיטים היו לרווח של 5.58 דולר למניה.

אמש, מניית פייסבוק (סימול: FB) הגיעה לשפל חדש ותרכז עניין במסחר היומי. החברה שהונפקה רק במאי האחרון בשווי שוק של יותר מ-100 מיליארד דולר ננעלה אתמול בשווי של 46.4 מיליארד דולר.

תאגיד ההמבורגרים (סימול: BKW) חזר לאחרונה לבורסה לאחר שהיה בבעלות פרטית זמן רב. על פי הדיווח היום, הרווח הרבעוני זינק ב-60%. לטענת החברה, השינויים בתפריט ותמחור תחרותי סייע למשיכת לקוחות. הרווח עלה ל-48.2 מיליון דולר או 14 סנט למניה, עליה מ-30.2 מיליון דולר ברבעון הקודם. ההכנסות מצד שני ירדו ב-9.2% ל-540.8 מיליון דולר, כאשר הצמיחה האורגנית בהכנסות עמדו על 5.4%.

יאהו (סימול: YHOO) הודיעה על שיתוף פעולה עם חברת הפצת ווידאו, בליפ (BLIP).

להלן שינויי הדירוג בחברות המרכזיות בוול סטריט:

פירמת בקטון דיקינסון חתכה את הדירוג של JP מורגן (סימול: JPM) ל'משקל חסר'. פירמת BMC סופטוור הורידה את הדירוג לקרדיט סוויס (סימול: CS) ל'נייטרלי'. פירמת דיסקוברי קומיוניקיישין חתכה את הדירוג של סיטי-גרופ (סימול: C) ל'מכירה'. פירמת Tech Data הורידה דירוג לבנק אוף אמריקה- מריל לינץ' (סימול: BAC) ל'תשואת חסר'.

מניות ישראליות במרכז

חברת נייס (סימול: NICE) מרכזת עניין לאחר פרסום תוצאותיה הכספיים לרבעון השני. ההכנסה הנקיה ירדה ב-25% ל-18 סנט למניה לעומת הרבעון דאשתקד בו דיווחה על רווח של 24 סנט למניה. הרווח המתואם (NON-GAAP) היה 57 סנט למניה, עלייה של 7 סנט מהרבעון המקביל בשנה שעברה. ההכנסות המתואמות עלו ב-10% ל-216.7 מיליון דולר.

מנית סודה-סטריים (סימול: SODA) ריכזה עניין לקראת פירסום תוצאותיה הכספיים בשבוע הבא, לאחר שברבעון הראשון השנה החברה הכתה את התחזיות וכעת המשקיעים ממתינים לדיווח דומה.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    כתב חדש 02/08/2012 07:16
    הגב לתגובה זו
    הבנקים הם שהורידו את הדירוג לחברה ההיי טק ולא ההפך