הפעילות העסקית בניו יורק צללה באוגוסט; המחירים לצרכן ללא שינוי

זוהי הפעם הראשונה שהייצור בניו יורק התכווץ מזה 9 חודשים, ההזמנות החדשות נשארו חלשות; נתוני המחירים לצרכן נותרו כתמונת ראי לנתוני המחירים ליצרן - האינפלציה לא מרימה ראשה
עידן קייסר |

היום (ד') בשעה 15:30 (שעון ישראל), כשעה טרם פתיחת המסחר בבורסות וול סטריט, התפרסמו 2 נתוני מאקרו משמעותיים, שמכוונים גם הם את המגמה השלילית לקראת הפתיחה בניו יורק. החוזים העתידיים טרם הפרסום נסחרים במגמה שלילית של כ-0.18%, בהובלת החוזים על מדד ה-S&P500, ולאחר פרסום הנתון החוזים נשארו ברמתם השלילית.

הנתון הראשון עוסק בהשפעות אינפלציוניות, והוא חשוב בעיקר להמשך תפקודו של הבנק המרכזי האמריקני, הפדרל ריזרב. כאמור, לבנק האמריקני 2 מטרות מרכזיות לפעולתו - הראשונה היא שמירה על יציבות מחירים (יעד אינפלציה) והשנייה היא עידוד פעילות כלכלית. כאשר יעד האינפלציה נשאר בטווח אותו קבעו בבנק, ל'פד' יש יותר כלים ופחות בעיות לבצע את המטרה השנייה שלו - עידוד הכלכלה.

מדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי מחודש מאי לחודש יוני, לאחר שירד 0.3% מחודש אפריל לחודש מאי. האנליסטים צופים כי מדד המחירים ליצרן יעלה בשיעור של 0.2% מחודש יוני לחודש יולי. בפועל, מדד המחירים לצרכן בחודש יולי נותר ללא שינוי לעומת רמתו בחודש יוני.

מדד ה'ליבה' של המחירים לצרכן, כלומר אותו מדד כאשר הוא מנוכה ממחירי המזון והאנרגיה, עלה מחודש מאי לחודש יוני בשיעור הקטן ביותר מאז חודש ספטמבר - 0.2% בלבד. האנליסטים צופים כי מדד הליבה יעלה בין חודש יוני לחודש יולי בשיעור של 0.2%. בפועל, מדד ה'ליבה' ללא מחירי המזון והאנרגייה לחודש יולי עלה בשיעור של 0.1%.

הנתון השני עוסק בפעילות הכלכלית היצרנית באזור הפדרלי של ניו יורק, סקר ה'אמפייר סטייט'. מחוז ניו יורק, אחד מתוך 13 המחוזות הפדרליים האמריקניים, הוא בין החשובים ביותר לכלכלה. משתתפים מרחבי מדינת ניו יורק מייצגים מגוון של תעשיות, הסקר מתשאל בכל חודש 175 בכירים מכל חברה (בדרך כלל את המנכ"ל או הנשיא) ומבקש לדווח על שינויים באינדיקטורים ספציפיים לעומת החודש שעבר. המשתתפים גם מחווים דעתם על הכיוון הכללי העתידי של האינדיקטורים ל-6 החודשים הבאים. קריאה חיובית (מעל 0) מראה על אופטימיות לעומת קריאה שלילית (מתחת ל-0) שמראה על פסימיות בשקלול השאלות והסקרים.

מדד הפעילות היצרנית של המחוז הפדרלי של ניו יורק עלה בחודש יולי ביותר מ-5 נקודות לרמה של 7.39 נקודות, למרות שהמדד הראה כי ההזמנות החדשות במחוז ירדו בשיעור חד. ממוצע תחזיות האנליסטים לחודש אוגוסט עומד על ירידה קלה במדד לרמה של 7 נקודות. בפועל, מדד הפעילות היצרנית של ניו יורק ירד לרמה שלילית של 5.85 נקודות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה