מצליחה בגדול: "כולם לומדים מסטארבאקס" - הארנק האלקטרוני עובד
מאז חודש מאי, שרה אספינוזה, סטודנטים ב'פן-סטייט', פוקדת כל יום בין פעמיים לשלוש את סניף הסטארבאקס (סימול: SBUX) המקומי במכללה, זהו קצב כפול לפחות ממה שנהגה לעשות פעם. באביב האחרון היא הורידה את האפליקציה של סטארבאקס לסמארטפון שלה, והיא יכולה לשלם באמצעות האייפון 4S שלה את החשבון על ה'קפה סויה כפול ארוך' שהיא מזמינה. "הם שולחים לי הצעות יומיות מפתותף וגורמים לי לרצות לבוא לסניף ולשתות קפה", אמרה שרה.
בביזנסוויק של בלומברג כותבים השבוע על ענקית הקפה מסיאטל, אשר תוכנית התשלומים הסלולרית שלה פועלת כבר מזה שנה וחצי, והיא כנראה התוכנית הגדולה ביותר מסוגה בצפון אמריקה. גם לפני שרכשה סטארבאקס את הסטארט-אפ 'סקוור' (Square) בהשקעה של 25 מיליון דולר, היא כבר עיבדה כמיליון עסקאות סלולריות בשבוע. "מה שתשלומים באמצעות הסלולר מאפשרים זה מערכת יחסים חסרת תקדים עם הלקוח", אמר אדם ברוטמן, המנהל הדיגיטלי הראשי בחברה.
"כולם לומדים מסטארבאקס" אומר דרו סיברס, מנכ"ל MFOUNDRY, סטארט-אפ שמתמחה בתשלומים בסלולר, והחברה שעזרה לענקית הקפה לבנות את האפליקציה ואת התוכנה. ב-15 באוגוסט השנה, יותר מ-12 קמעונאים כולל טארגט (סימול: TGT), בסט ביי (סימול: BBY), וול-מארט (סימול: WMT) פנו כדי ליצור אפליקציה משלהם לתשלום בסלולר.
לחברות מצפה תחרות עם 'מתווכות' כמו גוגל (סימול: GOOG), איביי (סימול: EBAY) פיי-פאל וכוד. הקמעונאיות עשויות גם להקים חברות פיננסיות על מנת להפחית את עלויות ה'גיהוץ' שלהן, כך אומרים אנליסטים לבלומברג.
בין אם הקמעונאים, המוסדות הפיננסיים או יוזמות חדשות בנושא (כמו ISIS למשל) יגיעו לשלוט בתחום התשלומים בסלולר, רק העתיד יוכל לגלות. "לא הולך להיות פתרון יחיד לארנק אלקטרוני" אמר ג'ים סטאפלטון, ראש המכירות בפרויקט ISIS, יוזמה משותפת של 3 ספקיות ה'ווירלס' האמריקניות שכבר חתמו על הסכמים עם מעל 50 סוחרים, ומייסיס ביניהם (סימול: M). "הקמעונאים צריכים להכין את עצמם לתמוך במספר פתרונות", אמר סטאפלטון.