נעילה חזקה בוול סטריט: המשקיעים לא התרגשו מהשביתה, אפל טיפסה 2.2%

לאחר שבוושינגטון לא הגיעו להסכמה אמש נכנסה השביתה הכפויה על הממשלה לתוקפה, אך למרות זאת המשקיעים היו אופטימיים. מספר נתוני מאקרו חיוביים נתנו את הטון
ידידיה אפק | (1)

פורסם לראשונה ב-15:29 01.10.2013

יום המסחר בוול סטריט נסגר היום (ג') בעליות שערים שמחקו את המימושים אתמול, זאת למרות תחילתה של ההשבתה החלקית של הממשלה האמריקנית. אמש דחה הסנאט בארה"ב את הצעת התקציב, מה שהביא בחצות לתחילתה של השבתת רוב השירותים הפדרליים עד שיושג הסכם. מספר נתוני מאקרו נתנו תמונה עדכנית על מצב התעשייה האמריקנית, כשבניגוד לתחזיות נרשמה עלייה במצב המגזר היצרני. העליות באירופה סיפקו רוח גבית.

כך, מדד הדאו ג'ונס עלה 0.41%, מדד ה-S&P 500 הוסיף 0.8%, והנאסד"ק התחזק ב-1.23%. בשוק הסחורות, החוזים על הזהב ננעלו בירידה של 3.1% לרמה של 1,286 דולר לאונקיה, והחוזים על הנפט נסחרו בירידה של 0.3% וננעלו ברמה של 102 דולר לחבית.

כאמור, השבתת הממשלה החלה אמש בחצות לאחר שהפוליטיקאים בוושינגטון לא הגיעו להסכמה סביב התקציב לשנה הפיסקלית החדשה. במרכז המחלוקת עומדת רפורמת הביטוח הרפואי שעליה חתום הנשיא אובמה וזכתה לכינוי "אובמהקייר".

בהתחשב בחוסר הוודאות הגוברת עקב הכשלון להעביר תקציב בזמן, יחד עם הצורך להעלות את תקרת החוב של ארה"ב עד ה-17 לחודש, "הסיכון לתיקון חזק יותר מטה בשוק המניות גובר", אמר למרקטווץ' אלן ואן מהרן, האנליסט הראשי של דנסקה בנק. "התגובה עד כה הייתה שקטה, אבל מכיוון שהשווקים נסחרו ביתר אנחנו חושבים שזה סביר שנראה עוד ירידות בשבועות הקרובים. זה יכול גם ללחוץ מטה את תשואת אגרות החוב".

בגלל ההשבתה לא ברור עדיין מה יקרה עם הדיווח המרכזי של השבוע - דוח התעסוקה שהיה צפוי להתפרסם ביום שישי. כעת נראה שהדוח לא יפורסם אך גורמים בשוק מתכוננים לאפשרות שהפרסום חוקדם ליום ה'. לפי הכלכלנים שנשאלו על ידי מרקטווץ', הדוח צפוי להציג תוספת של 185 אלף משרות חדשות בחודש ספטמבר.

מעבר לים, יום המסחר באירופה נסגר בעליות שערים, בהשפעת ירידה קלה בשיעור האבטלה בגוש האירו לרמה של 12%. הדאקס הגרמני עלה 1.1%, והקאק הצרפתי טיפס 1.3%. מוקדם יותר ננעל יום המסחר באסיה במגמה מעורבת, כשמדד הניקיי ביפן התחזק ב-0.2%, אך הבורסה בהונג קונג איבדה 1.5%.

אמש ננעל המסחר בוול סטריט בירידות שערים, כשמדד הדאו ג'ונס איבד 0.84%, מדד ה-S&P 500 ירד 0.6% והנאסד"ק נחלש ב-0.27%.

יומן המאקרו

כחצי שעה לפני פתיחת יום המסחר פורסם מדד מנהלי הרכש של מרקיט לחודש ספטמבר. באוגוסט רשם המדד רמה של 53.1 נקודות, ובקריאה הראשונית של אמצע ספטמבר נרשמה ירידה לרמה של 52.8 נקודות. צפי האנליסטים עמד על 52.9 נקודות לקריאה הסופית היום, אך בפועל נותר המדד ברמתו הקודמת של 52.8 נקודות.

הנתון המרכזי שמעסיק את השוק היום הוא מדד ה-ISM היצרני לחודש ספטמבר שפורסם כחצי שעה לאחר הפתיחה. בחודש אוגוסט עלה המדד לרמתו הטובה ביותר מזה שנתיים של 55.7 נקודות, והאנליסטים ציפו לירידה קלה בספטמבר לרמה של 55 נקודות. בפועל נרשמה דווקא עלייה לרמה של 56.2 נקודות, הגבוהה ביותר מתחילת 2011.

הנתון האחרון להיום היה אמור להיות הוצאות הבניה לחודש אוגוסט, אך נדחה בגלל השביתה בשירותים הפדרליים.

מניות במרכז

מניות יצרניות הרכב כמו פורד (סימול: F) וג'נרל מוטורס (סימול: GM) ריכזו עניין רב כשהיום פרסמו החברות את נתוני המכירות החודשיים. אנליסטים ציפו לירידה מסוימת במכירות החודש החולף לעומת החודש המקביל בשנה שעברה.

מניית דיאמונד פודס (סימול: DMND) הודיעה שההפסד ברבעון הפיסקלי הרביעי התרחב ל-147 מיליון דולר, או 6.71 דולר למניה, זאת בהשוואה להפסד של 1.52 מיליון דולר למניה ברבעון המקביל בשנה שעברה. המניה איבדה 10% בסיום יום המסחר.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    זאביק 01/10/2013 22:54
    הגב לתגובה זו
    זאת סגירה שלא ראינו הרבה זמן ב1300 לא בטוח שיעצרו