השבוע בוול סטריט: נתוני התעסוקה יכתיבו את הטון, איך יגיבו המשקיעים?
המשקיעים חוזרים לוול סטריט לשבוע נוסף של מסחר, כשהמדדים המובילים נמצאים ברמות שיא ומספר אירועים מהותיים עשויים להכתיב את הקצב. ביום ה' צפוי ה-ECB להודיע על המדיניות המוניטרית לחודש הקרוב, וביום ו' יפורסם בארה"ב דוח התעסוקה החודשי שעשוי להצביע על המשך השיפור בשוק העבודה.
המדדים המובילים בארה"ב סגרו שבוע חזק, כאשר בסיכום שבועי מדד הדאו ג'ונס עלה 1.4%, מדד ה-S&P 500 הוסיף 1.6% והנאסד"ק טיפס 2.1%. מתחילת השנה, ה-S&P 500 בולט בעלייה של כמעט 5%, כשהנאסד"ק התחזק בתקופה זו רק בכ-2%.
כאמור, לאחר שבוע של אופטימיות בשוק המניות האמריקני, הפוקוס השבוע עובר לאירופה, שם צפוי נשיא הבנק המרכזי, מריו דראגי, להכריז על שורה של הקלות מוניטריות משמעותיות.
לפי אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי של פסגות, הצעדים עליהם יכריז ה-ECB ביום ה' צפויים לכלול: הפחת בריבית לרמה של 0% עד 0.1%; ירידה בריבית דיסקאונט (לבנקים המסחריים) לטריטוריה שלילית; ותוכנית הרחבה כמותית חדשה. "כל החלטה של ה-ECB שלא תכלול את שלושת הגורמים הנ"ל תגרום כנראה לאכזבה בשווקים ועלולה לבוא לידי ביטוי בהתחזקות האירו ובירידות בשוקי האג"ח והמניות", מציין הכלכלן.
- הנאסד"ק יורד ב-1.9%; אנבידיה נופלת ב-6%, AMD ב-7%
- וול-סטריט ננעלה בירידות; נטפליקס קפצה ב-5%, סולאראדג' נפלה ב-9%
תשואת האג"ח הממשלתי בשיא - מה זה אומר?
בשבוע שעבר ירדה תשואת האג"ח ל-10 שנים של ממשלת ארה"ב לשפל שנתי של 2.4%, למרות צפי הכלכלנים לעלייה בתשואות. "זה סימן שהמשקיעים בשוק האג"ח אינם מודאגים בכלל מאינפלציה, וגם אומרים לנו שהכלכלה כנראה אינה חזקה כפי שהכלכלנים מצפים", אמר אארון טאסק, פרשן ביאהו פייננס.
עוד דבר שמשדרות התשואות הנמוכות הוא הציפיות לעליית הריבית. כיום מצפים האנליסטים לעליית ריבית ראשונה רק במחצית השניה של 2015, כך שסוחרי האג"ח אינם נלחצים, נכון להיום. מה שעשוי לשנות את התחזקות האג"חים הוא הנתון המרכזי של השבוע - דוח התעסוקה.
הנתון המרכזי - למה לצפות?
לאחר ההפתעה הענקית בדוח התעסוקה לחודש אפריל, קונצנזוס החזאים בבלומברג צופה נכון להיום תוספת של 215 אלף משרות למשק האמריקני בנתוני חודש מאי, עם עלייה קלה בשיעור האבטלה לרמת 6.4%.
"המשך ההתאוששות בשוק העבודה כמובן קריטי להמשך ההתאוששות המשק האמריקאי. במידה ושוק העבודה יצליח לשמור על קצב ממוצע של 200 אלף משרות בחודש, אנו מעריכים כי כבר במחצית השנייה של 2015 יגיע שיעור האבטלה בארה"ב לרמה קרובה לתעסוקה מלאה ובכך יחלו להיווצר לחצים לעליית שכר שיובילו ללחצים אינפלציוניים מצד הביקוש שיובילו להעלאת הריבית", מציין גרינפלד.
מלבד נתון זה, השבוע יפורסמו שלל נתוני מאקרו נוספים, הנה הם לפניכם:
יומן המאקרו השבועי
ביום ב' כרבע שעה לאחר פתיחת המסחר יפורסם מדד מנהלי הרכש של מכון מרקיט. אנליסטים מצפים לעלייה לרמת 56.2 נקודות במדד חודש מאי. כרבע שעה לאחר מכן יתפרסם מדד ה-ISM לחודש מאי, שצפוי להציג גם כן עלייה לרמת 55.5 נקודות. באותה שעה יפורסם גם נתון הוצאות חברות הבניה לחודש אפריל, שצפוי להראות עלייה של 0.7% בהוצאות הבניה.
ביום ג' יתפרסם נתון הזמנות המפעלים לחודש אפריל, שצפוי לעלות ב-0.5% לאחר עלייה של 1.1% בחודש מרץ.
יום ד' יפתח עם דוח התעסוקה של ADP, שיפורסם בשעה 15:15 שעון ישראל, וצפוי להציג תוספת של 210 אלף משרות חדשות בסקטור הפרטי בחודש מאי. כרבע שעה לאחר מכן יתפרסם גם נתון הגירעון המסחרי של ארה"ב בחודש אפריל, שצפוי לגדול ל-41 מיליארד דולר לעומת 40.4 מיליארד בחודש מרץ.
באותה שעה יפורסמו גם נתוני הפריון התעשייתי ועלות התפוקה לרבעון הראשון (קריאה שניה). אנליסטים מצפים לרמה שנתית של 2.9%- בפריון ולעלייה לרמה שנתית של 5.2% ברמת עלות התפוקה. כחצי שעה לאחר פתיחת המסחר יפורסם מדד ה-ISM לסקטור השירותים, שצפוי לעלות לרמת 55.3 נקודות בחודש זה.
ביום ה' יתפרסם רק נתון אחד - הנתון השבועי של התביעות הראשוניות לדמי אבטלה. לאחר ירידה לרמת 300 אלף תביעות בשבוע שעבר, הצפי השבוע הוא לעלייה לרמת 310 אלף תביעות ראשוניות.
יום ו' יהיה היום המרכזי לשבוע הקרוב, עם נתוני התעסוקה לחודש מאי שיתפרסמו בשעה 15:30 שעון ישראל. צפי האנליסטים הוא לתוספת של 215 אלף משרות חדשות, ולעלייה קלה בשיעור האבטלה, מ-6.3% בחודש שעבר ל-6.4% בחודש זה.