המרוויחות הגדולות מניצחון אפל על סמסונג - מיקרוסופט ונוקיה

נוקיה, שהפכה לשותפה של מיקרוסופט לפני שנה ומוכרת סמארטפונים מבוססי ווינדוד פון, מזנקת בכ-11%. יצרניות הסמארטפונים עשויות לעבור למערכת של מיקרוסופט על פני האנדרואיד של גוגל
 | 
telegram

המרוויחה הגדולה מההפסד של סמסונג לאפל (סימול: AAPL) במשפט הפטנטים צפויה להיות דווקא מיקרוסופט (סימול: MSFT), שעד כה דישדשה מאחור בקרב על הסלולר. מיקרוסופט יחד עם שותפתה נוקיה (סימול: NOK, שמזנקת כעת בבורסה בפינלנד בכ-11%) מתכוונות להגדיל את חלקן במכירות הסמארטפונים בארה"ב, על רקע היותם מבוססים על מערכת ההפעלה ווינדווס פון 8.

את הרוח הגבית להצלחה של מיקרוסופט ונוקיה צפויה לספק להן לא אחרת מחברת סמסונג, אשר צפויה לבחון אלטרנטיבות למערכת ההפעלה של גוגל, האנדרואיד. זאת, על רקע האפשרות שביהמ"ש יענה לבקשתה של אפל ויורה אל איסור מכירת מכשירים מבוססי מערכת הפעלה זו מתוצרת סמסונג בארה"ב כבר בחודש הבא. מניית סאמסונג צללה היום בסיאול בכ-7.5%.

איסור פוטנציאלי למכירה של מוצרים מבוססי אנדרואיד של סמסונג בארה"ב עשויה לפנות מקום למוצרים של נוקיה. החברה הפינית מתכוננת לשלוח את קו המוצרים החדש שלה הנקרא Lumia במהלך החודשיים הקרובים.

יתכן שגם יצרניות ציוד המבוסס על האנדרואיד אחרות, כגון HTC יבחנו את האפשרות לעבור לפלטפורמת הווינדוס פון של מיקרוסופט, על מנת להימנע מלהיגרר גם הן על ידי אפל אל בית המשפט, כך מעריכים בחברת המחקר הבינ"ל, גרטנר.

"מיקרוספט הולכת להיות המרוויחה הגדולה בעיקר מאחר שהוכיחה כבר את כוחה כשניצחה במחלוקת עם גוגל בענייני פטנטים של מוטורולה מוביליטי הנשענים על האנדרואיד. מיקרוסופט בצו בית המשפט אשר אוסר על יבוא של חלק מהמכשירים של מוטורולה לארה"ב ומגביל את המכירות של חלק ממוצרי החברה בגרמניה.

נזכיר כי נוקיה בחרה להפוך לשותפה של מיקרוסופט לפני כשנה לאחר שנטשה את מערכת ההפעלה המיושנת, הסימביאן שלא הצליחה להתמודד עם האייפון של אפל ועם האנדרואיד. נתח השוק בתחום הטלפוניה הסלולרית של נוקיה צנח ברבעון האחרון ל-20% לעומת 23% בשנה שעברה. נתח השוק של מערכת ההפעלה אנדרואיד עלה ברבעון השני ב-21% ל-64% ואילו נתח השוק של ה-iOs של אפל הגיע ל-19% מסך השוק, כך על פי נתוני גרטנר.

הפגיעה בסמסונג לא תהיה כל כך משמעותית

הערכות נוספות שפורסמו היום היו כי הפגיעה שצפויה להיפגע סמסונג כתוצאה מהפסיקה אינה גדולה כל כך. אם בסופו של דבר (לאחר הערעור הצפוי למשל) יגיעו אפל וסמסונג להסכמות ביניהן עלכך שהאחרונה תשלם לאפל עמלה כתמלוגים בעבור השימוש בפטנטים שלה בכל מכשיר סמארטפון וטאבלט המבוסס אנדרואיד שתמכור, כאשר עדיין לא ברור אם פסיקת ביהמ"ש נוגעת רק למכירות בארה"ב או לעולם כולו.

במקרה שכזה עשויים התמלוגים הנ"ל להגיע לסך של כ-5 דולר למכשיר. אם התמלוגים ייגבו בעבור מכירות המכשירים ברחבי העולם יגיע הסכום בערך למה שסמסונג מאמינה שתצטרך לשלם למיקרוסופט בעבור רשיונות למערכת ההפעלה שלה. על פי הערכות של כלכלני בנק נומורה, התמלוגים ידרשו רק בעבור מכירות של מכשירים בארה"ב, שצפויים להגיע לכ-30 מיליון מכשירים ב-2012, שהם כ-15% מסך המכשירים שמוכרת סמסונג ברחבי העולם.

כתוצאה מכך, סמסונג תידרש לשלם לאפל כ-600 מיליון דולר, בהנחה שעלות הרישוי הכוללת תגיע לכ-20 דולר למכשיר. במקרה כזה סך התמלוגים שתשלם סמסונג לאפל יסתכם בכ-3% מסך הרווח התפעולי הכולל שלה מתחום הסמארטפונים בלבד.





תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות