להשקיע כמו באפט: מה אומרת אסטרטגיית המסחר של הגורו מאומהה?

וורן באפט, גורו ההשקעות הידוע, ידוע באמרה "קנה כאילו סוגרים מחר את השוק ופותחים בעוד חמש שנים", כלומר - עזבו אותכם מגימיקים עונתיים ומקרנות גידור ממונפות
ידידיה אפק | (5)

לפני כשבוע וחצי, כשהנאסד"ק נעצר לחלוטין במשך שלוש שעות, רבים מהמשקיעים בוול סטריט לא ידעו מה לעשות. הסוחרים היומיים, אלו שחיים על התנודתיות בגרף התוך יומי ומחכים לרבע אחוז עלייה כדי לקנות או למכור, התהלכו בעצבנות הלוך ושוב או הרימו טלפון לאיש הקשר שלהם במרתפי הנאסד"ק בשאיפה לדעת מתי הכל יחזור לפעול. לעומת הזאת, רוב המשקיעים כלל לא היו מודעים לכך שקורה משהו עד אותו ערב, או אפילו עד לעיתון הבוקר של יום המחרת.

אותם משקיעים "שאננים" כביכול כוללים גם שם אחד מוכר וורן באפט, או "האורקל מאומהה". באפט ידוע בפילוסופית השקעה שאומרת "קנה השקעה בהנחה שהולכים לסגור את המסחר ביום הבא ולפתוח אותו בעוד 5 שנים". עם הנחה כזו, הפסקת מסחר של שלוש שעות לא צריכה להשפיע כלל על החלטת המשקיע או על רווחיו.

לפי צ'אק ג'אפי, פרשן ותיק במספר עיתונים פיננסיים בארה"ב, הטכנולוגיה המודרנית, כמו אינטרנט בטלפון או באייפד, עם אין ספור אפליקציות פיננסיות שונות עם נתונים בזמן אמת, מקלה על המשקיעים לדעת מה קורה בכל דקה עם ההשקעה שלהם. חיבור מתמיד זה אינו נחוץ אם שואלים את באפט. הוא מצידו אומר ש"תקופת ההחזקה המועדפת היא לכל החיים".

למרות זאת, עיון קצר בתנועות מהשנים האחרונות בפורטפוליו העשיר של באפט מראה שתקופת ההחזקה הממוצעת שלו נעה בין 4 ל-4.5 שנים לכל השקעה. באפט מסביר את הדיסוננס הזה בכך שאמנם הוא יכול להחזיק כל השקעה לכל החיים, אך אם היא אינה מצליחה אין סיבה להחזיק בה לזמן רב כל כך. כלומר, השוק נפתח כל יום למסחר, כך שבאפט אינו כבול לטעויות שעשה (וגם הוא עושה כאלו לפעמים, בניגוד לדעה הרווחת).

כדי לבנות תיק השקעות של "קנה ושכח", מסביר צ'ארלס מיזרחי, עורך Hidden Values Alert, כדאי קודם כל לדעת אילו השקעות לא לקנות. "מסגרת זמן של חמש שנים להשקעה משמעותה שאתה צריך לבחור מכשירים שאתה בטוח שיהיו חזקים גם בעוד 5 שנים, ויש לך את היתרון של לא לדאוג לתנודתיות בדרך. אתה לא רוצה את כל הגימיקים של היום, או מכשירים שאמורים לספק תשואה לפי רמת התנודתיות", אומר מזרחי.

מה זה אומר? שאפשר לוותר על החזקות של קרנות גידור, כל מיני אסטרטגיות מסובכות בקרנות נאמנות, תעודות סל ממונפות, ועוד מכשירי השקעה רבים. ג'אפי מסביר שכל הכלים האלו מרוויחים טוב ברמת תנודיות גבוהה, ולכן הם אינם רלוונטים להשקעה ל-5 שנים או יותר. הוא מוסיף שאפשר גם לוותר על גימיקים כמו לינקדאין (סימול: LNKD) או טסלה (סימול: TSLA) שאולי נראים הדבר הכי חם היום, אבל בעוד כמה שנים יקומו מתחרים שיעשו זאת טוב יותר וערך המניה עלול לצלול בדרך.

הוא כן ממליץ לחזור לבסיס, בדומה לאסטרטגייה בספרו של ברטון ג'י מלכיאל "הליכת אקראי בוול סטריט", של קניית מדדים מפוזרים, שיבטיחו שצלילת מניה אחת לא תפגע יתר על המידה. סת' מאסטרס, מנכ"ל Bernstein Global Wealth Management, אמר השבוע שהוא רואה את הדאו ג'ונס ברמה של 20,000 נקודות עד 2018. לאלו מכם שלא מאמינים מדובר על תשואה שנתית ממוצעת של 7% בסך הכל (לעומת 12.5% ב-12 החודשים האחרונים), כך שהתחזית בהחלט אפשרית. עבור משקיעים שמחליטים ללכת עם עצתו של באפט, לקנות תעודה עוקבת מדד ולהמתין 5 שנים, הפסקת מסחר ל-3 שעות לא תזיז יותר מדי.

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    rafaelhais 27/01/2017 11:14
    הגב לתגובה זו
    הוא צדק. המדד הגיע לרמת 20000 עוד לפני 2018
  • 3.
    פוני יער 12/09/2013 14:25
    הגב לתגובה זו
    כמה שטויות אפשר לכתוב? בסוף המאה ה19 הייתם צריכים להשקיע בתעשיית הנרות, שהתרסקה כאשר המציאו את הנורה החשמלית.
  • 2.
    אהרון 06/09/2013 14:12
    הגב לתגובה זו
    הנאסדק רחוק היום כמעט ב50 אחוז מאשר בעט המשבר האחרון לפני 5 שנים .
  • 1.
    siryusgo 01/09/2013 01:14
    הגב לתגובה זו
    אם תסתכל על הפורטפוליו של באפט הדבר האחרון שתראה וסביר להניח לא תראה זה לקנות מדד או קרן נאמנות, להיפך הוא מחזיק במניות באופן ישיר, על פיזור מניות הוא אומר שרק בורים מפזרים, האם קראת דברים שבאפט אומר או שמא שמעת ראיונות, לא נראה לי!
  • דני 05/09/2013 11:10
    הגב לתגובה זו
    באפט משקיע בחברות שנותנות גם צמיחה וגם ערך. אמנם מדי פעם הוא משנה את התיק אבל העיקרון נשאר. פה ושם הוא גם משקיע בדברים שיש להם פוטנציאל לאפסייד גבוה עם דאוןסייד נמוך, כמו אחרי משבר 2008, תוך ניצול העובדה שיש לו רזרבות מזומנים אדירות בזכות חברות הביטוח שהוא שולט בהן, שהן הבסיס והתשתית של האסטרטגיה שלו. כדאי לקרוא קצת יותר עליו, ולא להיתפס לכתבה של 200 מילים בעיתון אינטרנטי. שנה טובה.