סמנכ"ל פימקו: "המשקיעים לא מבינים את הפד', התשואות עוד יירדו"

מנהל ההשקעות וסמנכ"ל קרן פימקו, הקרן האג"חית הגדולה בעולם, משוכנע ששלוש סיבות אלו יביאו לירידה בתשואות האג"ח עוד השנה
ידידיה אפק | (1)

כבר 3 וחצי חודשים שמשקיעי האג"ח בעולם מזיעים. לא רק בגלל חום יולי אוגוסט, אלא בעיקר בגלל מה שיקרה או לא יקרה בספטמבר ריסון תכנית רכישות האג"ח של הפד'. מאז ה-21 במאי, אז החלו החששות מצמצום בתכנית התמריצים, במסגרתה רוכש הפדרל רזרב אג"ח ממשלתי ב-85 מיליארד דולר בחודש, עלתה תשואת האג"ח הממשלתי בארה"ב ל-10 שנים מ-1.6% ל-2.9%, לפני שהתמתנה מעט בימים האחרונים.

משקיעי האג"ח הגדולים, כמו קרן פימקו למשל, חווים זאת על בשרם מאז. שיעור הפדיונות בחודש יולי הגיעה ל-7.4 מיליארד דולר בקרן האג"ח הגדולה העולם, ופי שתיים מכך בחודש יוני. ב-22 הימים הראשונים של חודש אוגוסט חוו קרנות האג"ח בארה"ב פדיונות בסך 36.5 מיליארד דולר, לפי נתוני TrimTabs.

למרות כל זאת, טוני קרסנזי המשמש כאסטרטג, מנהל השקעות וסמנכ"ל בפימקו, הולך נגד דעת העדר ונותן 3 סיבות שהרע מכל כבר מאחורינו. בראיון לרשת CNBC ביום ה' טען קרסנזי ש"התשואות ינועו מטה מעכשיו".

סיבה ראשונה: העקרונות הבסיסיים בכלכלה לא תומכים ברמות תשואה כאלו "מה שמגולם בשוק האג"ח זה הרעיון שהכלכלה תצבור תאוצה ב-2014", אומר קרסנזי. אבל בניגוד לדעת הפד' ודעת כלכלנים רבים, הוא חושב אחרת. "משקיעי האג"ח יתחילו להעריך מחדש אם התחזיות הורודות, כולל אלו של הפד', יתגשמו".

הוא אינו היחיד שחושב שהתחזית של הבנק המרכזי לצמיחה של 3-3.5% ב-2014 אופטימית מדי. לפני מספר ימים אמרה גם מנהלת השקעות האג"ח הבכירה באופנהיימר, קרישנה ממני, ש"הצמיחה הכלכלית שאנו רואים בתחזיות הפד' היא כנראה קצת מוגזמת". מסיבה זו קרסנזי חושב שהתשואות עוד ירדו.

סיבה שניה: האינפלציה לא חוזרת קרסנזי טוען שהעלייה האחרונה בתשואות אינה דומה למה שהיה לפני כמעט 20 שנה, אז חששו בוול סטריט מעליית שיעור האינפלציה ליותר מ-4% בשנה. "ב-1994 היה הקרב הגדול האחרון נגד ציפיות אינפלציוניות", מסביר קרסנזי. "אלן גרינספן (יו"ר הפד' דאז) נכנס לתמונה והעלה את שיעור הריבית במשק כדי להגיד שלא הולכת להיות האצה באינפלציה כמו בשנות ה-70 וה-80". הוא מוסיף ש"הקרב נגד האינפלציה כבר נגמר". הפד' אינו צריך להעלות את הריבית כדי לצמצם את שיעור הצמיחה, לפי קרסנזי. ביום ו' יצאו נתונים שמראים כי שיעור האינפלציה השנתי עומד כעת על 1.4%, עוד פחות מהיעד התחתון של הפד'. זה אומר שעלייה מהירה בתשואות האג"ח כמו שקרה ב-1994 לא תתרחש.

סיבה שלישית: המשקיעים לא מבינים את הפד' גם האסטרטג של פימקו מאמין שיש "80% שהפד' יתחיל לצמצם את היקף רכישות האג"ח בחודש ספטמבר". אבל הוא טוען שהמשקיעים טועים אם הם חושבים שהפד' ילווה זאת בהעלאת ריבית. מכיוון שברננקי (ומי שיכנס לנעליו החל מפברואר) לא צריך לחשוש שהאינפלציה תצא מכלל שליטה, אין לו צורך להעלות את הריבית במשק כמו גרינספן. "לא תהיה עליית ריבית עד 2015 הכי מוקדם, ואנחנו חושבים עד 2016", אומר קרסנזי.

הוא מוסיף שכל עליית ריבית תהיה מכוונת למשקיעים, ולכן אם הכלכלה האמריקנית לא תאיץ כמו שהרוב חושב לא נראה עליית ריבית קרובה. קרסנזי מעריך שעד סוף השנה התשואות על האג"ח ל-10 שנים ירדו בהדרגה עד קרוב ל-2%.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    זקן חכם 01/09/2013 10:44
    הגב לתגובה זו
    הם שוכחים שסופה של כל הדפסת כספים מסיבית כמו שהייתה בעולם החל משנת 2008, סופה בהתפרצות אינפלציונית. ואז הריבית תהייה חייבת לעלות ומחירי האג"ח לצנוח.... הם מנסים לשכנע את עצמם ואת המשקיעים להמשיך להחזיק באג"ח כדי להמנע מהפסדים על מליארדי האג"ח שהם מחזיקים ואין מי שיקנה מהם.... חחחח....... זה מזכיר את התנהגות הבנקים בעת משבר הבנקים בישראל בראשית שנות ה- 80. בסוף הממשלה קנתה את הבנקים...אבל מי יקנה את האגחי"ם של ממשלת ארה"ב אם האנפלציה תעלה? לא במקרה יצרו את המשבר המדומה עם סוריה...אבל זה יחזיק רק מעט זמן...האגחי"ם ירדו התשואות יזנקו עד 3.5% כבר בחודשים הקרובים...שוק המניות יתקן לפחות 7%.