המנצחות והמפסידות: המניות שהזניקו את מדד ה-S&P 500 לשנה מטורפת

ריכזנו עבורכם את 10 המניות שהציגו את התשואה הגבוהה ביותר השנה במדד המוביל בוול סטריט, וגם את העשר שנפלו חזק
 | 
telegram

רק מספר ימי מסחר ספורים נותרו השנה בוול סטריט, והגיע הזמן להכתיר את המנצחים הגדולים, וגם לסכם את המפסידים הגדולים של 2013. בחרנו להביא לכם את המזנקות הגדולות והנפילות הכואבות מתוך מדד S&P 500. כמובן שמספר חברות קטנות יותר, שאינן נכללות במדד המוביל, לא מופיעות ברשימה אבל הכניסו לבעליהן תשואות מרשימות ביותר ב-2013, ונזכיר כמה מהן בסיום.

מדד ה-S&P 500 טיפס השנה 28.5%, השנה החזקה ביותר למדד המוביל מאז 1997, אז זינק ב-31% בעיצומו של ראלי בן 5 שנים. באופן טבעי, בשנה כל כך טובה רוב המניות במדד עולות ואכן - 466 מתוך 500 החברות במדד מסיימות את השנה במחיר גבוה יותר מאשר בתחילת ינואר האחרון.

והמנצחות הגדולות...

במקום חמישי - מניית פייסבוק (סימול: FB) שהתחילה את 2013 במגמה שלילית מאוד. החברה הנפיקה את מניותיה לראשונה במאי 2012 בנאסד"ק במחיר של 38 דולר למניה, רק כדי לראות את המחיר צולל לשפל של 18 דולר לאחר מספר חודשים. אבל במחצית השניה של 2013 חל שינוי - החברה הציגה דוחות חיוביים מאוד לרבעון השני והחלה לזנק. את השנה מסיימת פייסבוק בעלייה של 117%, ובמגמה חיובית מאוד.

במקום הרביעי - מניית איירליינס (סימול: DAL), ללא ספק חברת התעופה שביצעה את התפנית הכי מרשימה בשנה החולפת. כל החברות הגדולות בארה"ב נהנו מתשואות של עשרות אחוזים לאחר 4 שנים של דשדוש מאז הנפילה הגדולה של 2008. רווחי החברה צומחים במהירות מאז 2009, אז רשמה החברה הפסד בפעם האחרונה. מניית החברה טיפסה 134.5% מתחילת 2013.

במקום השלישי - מניית בסט ביי (סימול: BBY), שטסה השנה 240% במגמה כמעט קבועה של עלייה, כשרק בחודשים האחרונים נרשמת האטה מסוימת. אמש (ג') פרסמו האנליסטים בזאקס סקירה מחמיאה למניה, שצופה שהחברה תכה את תחזיות הרווח בפעם השלישית ברציפות. בשני הרבעונים האחרונים עברה בסט ביי את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח ב-60% בממוצע, כלומר דחיפה רצינית למניה.

במקום השני - מניית מיקרון טכנולוג'י (סימול: MU), שמייצרת ומשווקת מכשירי מוליכים למחצה, במיוחד אביזרים לזיכרון חיצוני. מניית החברה ממש המריאה השנה לאחר שלוש שנים רדודות מאוד מאז שהונפקה בנאסד"ק, עם זינוק של 244%. מתוך 9 אנליסטים שנשאלו על ידי מכון המחקר זאקס, 7 מגדירים את מיקרון כ'קנייה חזקה', ואף לא אחד חושב שכדאי למכור את המניה בזמן הקרוב.

ובמקום הראשון - עם עלייה מטאורית של 308% מתחילת השנה, מניית רשת הטלוויזיה האינטרנטית נטפליקס (סימול: NFLX). נטפליקס הנפיקה מניות לראשונה כבר ב-2004 אבל לא בלטה עד לשנים האחרונות. המניה כבר פרצה קדימה ונהנתה משנה מוצלחת מאוד ב-2010 והגיעה לשיא של 293 דולרים, אבל בשנה לאחר מכן חזרה ונפלה אל מתחת ל-70 דולרים למניה.

אבל בדחיפת כמה הצלחות מסחררות כמו "בית הקלפים" ו"ארסטד דיבלופמנט" שמשכו עוד מנויים בארה"ב ובעולם, המניה החלה לטפס בעקשנות למעלה כבר בחודש ינואר, אז הודיעה על עלייה במספר המנויים הרשומים. ומה אומרים עליה בשוק? רוב האנליסטים מדרגים את נטפליקס בהמלצת 'החזק', כשמספר פוזיציות השורט על המניה עולה מעט על סך פוזיציות הלונג.

עוד כמה עולות בולטות שראויות לציון למרות שאינם כלולות ב-S&P 500: מניית פאני מיי (סימול: FNMA) עם זינוק של 1,118% השנה, פרדי מאק (סימול: FMCC) שעלתה 952%, מניית קנדיאן סולאר (סימול: CSIQ) שטסה 800% השנה, מניית פומה ביוטכנולוגיה (סימול: PBYI) שהמריאה 487%, ואיך אפשר בלי להזכיר את מניית טסלה (סימול: TSLA) שזינקה רק 341% מתחילת השנה.

והנפילות הכואבות...

במקום החמישי (מהסוף) - מניית אדוורדס לייף סיינס (סימול: EW) שאיבדה כרבע מערכה מתחילת השנה. החברה באה מתחום הביומד, ומתמקדת בטכנולוגיות המיועדות לחולי לב קריטיים. החברה סבלה בשנה האחרונה מכניסה גוברת של תחרות לשוק זה, בין השאר מחברות כמו מדטרוניק (סימול: MDT) ובוסטון סיינטיפיק (סימול: BSX) שנגסו ברווחיה השנה. גם ל-2014 מצפה הנהלת אדוורדס להאטה בהכנסות.

במקום הרביעי - מניית טרדאטה (סימול: TDC) שאיבדה 28.3% משוויה מתחילת 2013. הירידה הגדולה באה לאחר 4 שנים רצופות של הצלחה בשוק, כשמתחילת 2009 ועד סוף 2012 טיפסה המניה כמעט 300%. טרדאטה עוסקת בפתרונות מידע אנליטי ובפתרונות מידע לעסקים.

במקום השלישי - מניית פיבודי אנרג'י (סימול: BTU) שירדה ממחיר של 27 דולרים בחודש ינואר ל-18.5 כיום, כלומר 30% פחות. זו אינה הפתעה למי שמכיר את המניה - מאז שיא של 72 דולר למניה אליו הגיעה ב-2011, המניה במגמת היחלשות מתמדת וכעת מועמדת ליציאה ממדד ה-S&P 500 לאחר שהגיעה לשווי שוק של כ-5 מיליארד דולר בלבד.

במקום השני - מניית קליפס נטורל ריסורסז (סימול: CLF) שהשילה 35.8% מערכה בשנה האחרונה, בעיקר בשל חולשה בשוק הכרייה העולמי. כמו פיבודי, קליפס מפעילה מספר רב של מכרות ומייצרת בעיקר ברזל ופחם. למרות הביקוש הגובר לברזל בסין בשנים האחרונות החברה עדכנה לאחרונה שגם ברבעון הנוכחי לא תעמוד בתחזיות ההכנסות, כך שהצרות שלה עדיין לא הסתיימו.

ובמקום הראשון - עם נפילה כואבת במיוחד של 50% בשנה החולפת, מגיעה מניית ניומונט מיינינג (סימול: NEM). שלא כמו השתיים הקודמות שעוסקות בעיקר בכריית פחם, ניומונט מתרכזת במכרות של סחורה שאיבדה עשרות אחוזים מערכה השנה - זהב. הירידה בערך המתכת היקרה פגעה ברווחי חברות רבות בסקטור, ובמיוחד בניומונט. החברה הפסידה יותר מ-2 מיליארד דולר ברבעון השני של השנה, מה שבהחלט לא עודד את המשקיעים בה. מניית החברה עוקבת בשנים האחרונות פחות או יותר אחר מחיר הזהב העולמי, מה שמסביר את הנפילה הדרמטית השנה.

העולות הגדולות והיורדות בגדול (נתונים: גוגל פיינס)
העולות הגדולות והיורדות בגדול (נתונים: גוגל פיינס)

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות