משתפים ונחשפים: שוק המוצרים החכמים מתרחב - גוגל עוקבת אחרינו

התרמוסטט החכם של NEST שנרכשה בשבוע שעבר ע"י גוגל, מצטרף לשורה של מוצרים חכמים שאוספים מידע אישי שלנו ומגלים עלינו הכל
 | 
telegram
(1)

ענקית המחשוב גוגל דיווחה ביום שני שעבר על רכישת חברת NEST בסכום מדהים של 3.2 מיליארד דולר. החברה שנוסדה ב- 2010 ע"י שני עובדי APPLE לשעבר, טוני פדל ומאט רוג'רס, מייצרת תרמוסטטים וגלאי עשן חכמים הניתנים לשליטה מהסמארטפון. תרמוסטט "הדור הבא" של החברה (שעולה היום 249 דולר בארה"ב), לומד אותנו ויודע מהי הטמפרטורה שמתאימה לנו בכל שעה, בכל עונה ולפי מספר הנפשות בבית.

לפי סקר שערכו ב- IBISWorld, שוק התרמוסטטים מגלגל כ-3 מיליארד דולר בשנה ורושם עלייה של כ-2% בכל שנה מאז 2008. אולם, לפי מחקר שנערך ב- Navigant Research, שוק מכשירי החשמל החכמים המופעלים באמצעות הסמארטפון צפוי לזנק ממחזור של 612 מיליון דולר ב-2012 למחזור של כ-35 מיליארד דולר עד 2020.

"אנחנו צפויים לראות חברות נוספות שנכנסות לשוק הזה בשנים הקרובות ויעקבו אחר כל צעד שלנו בתוך ביתנו הפרטי", אמר לרשת מרקטווטץ', ניל סטרות'ר, בכיר ב- Navigant Research.

"כבר היום יש לא מעט אפליקציות שעוקבות אחרינו"

אפליקציית SmartThings לדוגמא, היא אפליקציה חינמית ל-IOS ולאנדרואיד אשר עוקבת אחר מתגי התאורה, מנעולי הדלתות והמפתחות לרכב שלנו.

חברת Vivint שנרכשה ב-2012 ע"י Blackstone Capital Partners תמורת 2 מיליארד דולר, מדווחת כי משרתת היום כ-800 אלף לקוחות בצפון אמריקה. האפליקצייה החינמית שלה יכולה לשמש כחיישן תנועה, מערכת אבטחה הנשלטת מרחוק ומאפשרת נעילת דלתות אלקטרונית.

שירות ה'חיים הדיגיטליים' של AT&T, מאפשר לצרכן האמריקני לעקוב אחר דליפות מים, צריכת אנרגיה, דלתות לא נעולות ומצלמות אבטחה ביתיות.
חברת הטכנולוגיה Belkin, אפילו השיקה תנור שניתן לשליטה מהסמארטפון.

איך כל זה משפיע על זכותנו הבסיסית לפרטיות?

רוב החברות צוברות מידע אודותינו אך מדווחות כי הן לא מפרסמות מידע אישי. בבלוג של חברת NEST, כותב השותף המייסד, מאט רוג'רס: "מדיניות הפרטיות שלנו מגבילה את השימוש במידע על לקוחות שלנו לצורך שיפור המוצרים והשירותים שלנו בלבד".

מדיניות הפרטיות של גוגל מתפחת כל הזמן. ב- 12 השנים האחרונות תקנון הפרטיות של גוגל עלה מסך של 650 מילים לסך של 2,260 מילים. "אנחנו עשויים לשתף מידע מצטבר הניתן לזיהוי ואינו אישי עם השותפים שלנו, כמו מפרסמים ואתרים קשורים", כך כתבו שם.

באופן דומה, גם בתקנון הפרטיות של SmartThings ו- Vivint, מציינות החברות כי הן רשאיות לספק מידע מצטבר לשותפים שלהם או לצדדים שלישיים ברי סמכא.

האם אנחנו מוגנים במקרה של פריצות אלקטרוניות?

ב-2011 הציגו החוקרים הגרמנים, דריו קרלוצ'יו וסטפן ברינקהאו, מצגת על גישה לנתונים המוצפנים שנשלחים מה'קוראים החכמים' של אותן אפליקציות לשרתי החברות. אחרי יומיים של ניתוח המידע, הם יכלו לדעת האם בעל הבית נמצא בבית או לא, האם הוא ער או ישן, כמה מחשבים וטלוויזיות יש בבית ואפילו במה הוא צופה בטלוויזיה.

מקלטי הטלוויזיה ומצלמות המחשב שלנו גם כן חשופים לפריצות וב-2012 סמסונג תיקנה באג באחד מדגמי הטלוויזיות החכמות שלהם, לאחר שאחת מחברות האבטחה האלקטרוניות הצליחה להפעיל את המצלמה המובנית שהותקנה בהן ולעקוב אחר הבעלים שלהן.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    נו ו ?מה זה יתן להם?
    המהדי האימם ה 12 20/01/2014 20:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גם פרעה וכל קציניו עקב ואחרי משה נסיך המצרי.... ו........
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות