כלכלנים על הסערה שבאופק: "תשכחו מתכנית הרכישות, הנה מגיע זעם הריביות"

החשש מצמצום תכנית הרכישות עבר והמחירים כבר מגלמים העדר רכישות אבל כעת "זעם הריביות" צפוי להיות הנושא החם הבא
 | 
telegram
(3)

אם חשבנו שהעצבנות בשווקים עקב צמצום תכנית הרכישות על ידי הפדרל ריזרב נגמרה, אז אנחנו צפויים לעוד מהמורה בדרך. למרות שנראה כי צמצום התכנית להקלה כמותית כבר מגולם בשווקים וכל הודעה נוספת על צמצום תכנית הרכישות לא מעלה ולא מורידה נראה שיש סיכון נוסף באופק.

"זעם הריביות" או (RATE RAGE) הוא מונח אשר נטבע על ידי דריו פרקינס, כלכלן בבית ההשקעות Lombard Street Research. המונח בא לתאר את העצבנות שהולכת להתרחש בשווקים עקב התנודה מעלה בריביות, הן של הבנק המרכזי בארה"ב והן בבנק המרכזי באנגליה.

פרקניס מסביר "בדומה לעצבנות שלוותה את המשקיעים בשנת 2013 עקב החשש מצמצום תכנית הרכישות של הבנק המרכזי בארה"ב כך החשש מעליית הריבית, והמועד המדוייק לעלייה זו, יגרום לעצבנות ב-2015". פרקניס הוסיף "הבנקים המרכזיים מתקשים לספק תחזית ברורה לגבי המועד הנכון לעליית הריבית ולכן אני צופיים לעצבנות. עיקר העצבנות תתרחש עקב הרצון למכור בזמן אגרות חוב מחשש לעלייה בתשואה".

ב-22 לחודש מאי של שנת 2013, התחיל לעלות הפחד בקרב הסוחרים בעולם שבנק המרכזי בארה"ב יתחיל לצמצם את תכנית הרכישות אשר עמדה אז על 85 מיליארד דולר בכל חודש. בתגובה לחשש זה השווקים המתעוררים רעדו מכיוון שהמשקיעים החלו למשוך כספים במטרה להנות מעליית הריבית החזויה.

בד בבד, התשואה על אגרת החוב ל-10 שנים חצתה את רף ה-2% והתנודתיות בשוק המניות הייתה גדולה. הנזילות הרבה אשר סופקה על ידי הבנק המרכזי גררה את התשואה על אגרות החוב לשפל חסר תקדים ואנליסטים ראו בכך הגורם הבלעדי לראלי העצבני במדדים המובילים בוול סטריט.

על מנת להתמודד עם הנשורת הצפויה, פרקינס מאמין כי קובעי המדיניות ינסו להפחית את התשואה לטווח הארוך. פרקינס מזכיר כי התשואה על אגרת החוב הממשלתית ל-10 שנים הייתה ברמה נמוכה למדי גם בשנת 1990 כתוצאה מרמת אינפלציה נמוכה וכתוצאה מהתקופה הקשה אשר הסתיימה קודם לכן. לאחר מכן החשיפה לנכסים התרחבה כאשר המשקיעים רדפו אחרי התשואות אבל העצבנות החלה כאשר הפדרל ריזרב העלה את הריבית מרמה של 3% לרמה של 6%. זאת על מנת להתמודד עם האינפלציה הגואה.

"כאשר התשואות עדיין נמוכות ברמות היסטורית, משקיעים רבים יהיו מעוניינים למכור את אגרות החוב שלהם, במיוחד אם יחשבו כי העלייה תתרחש לעיתים קרובות ולפרקים לא ברורים. כתוצאה מכך, אנחנו צפויים לראות לחץ גם בשווקים המתעוררים וכפי שראינו ב-2013 הדבר יכול להתרחש גם אם הבנק המרכזי פעול בהתאם לציפיות בשוק".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    סין עלולת להגעיל חדלת פירעון תוך שעות! ראו הוזהרתם ! (ל"ת)
    יופיטר שוקי הון 24/05/2014 13:31
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 2.
    עליה ריבית בעיתוי זה עם צמיחה שליליות ב eu USA אסון! (ל"ת)
    יופיטר שוקי הון 24/05/2014 13:29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    יופי חששות זה טוב
    שחרזדה 23/05/2014 20:41
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כשיגמרו החששות נהיה בבעיה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות