בניגוד לכל הציפיות: תשואת האג"ח ל-10 שנים בשפל שנתי - לאן מכאן?
2014 הייתה אמורה להיות השנה ששוק האג"חים בארה"ב ייפול בה. אנליסטים העריכו שהנפילה בשוק הזה נמצאת ממש מעבר לפינה לאור צמצום התכנית להקלה כמותית של הפד' והתאוששות הכלכלה האמריקנית. למרות שכולם חשבו שהכסף ייצא מהקרנות האג"חיות לכיוון שוק המניות, הכסף ממשיך לזרום והתשואות ממשיכות ליפול.
"השוק קרא לא נכון את הפד' ואת הכלכלה האמריקנית בשנה שעברה. המשקיעים טעו והניחו שכל שינוי שהפד' יעשה בתכנית ההקלה הכמותית יתורגם מיד לזינוקים בתשואות האג"חים ויוביל לשוק דובי. זו הייתה טעות ב-2009 וזו הייתה טעות בכל פעם אחרת מאז, כולל את גל המימושים ב-2013", כך רוברט טיפ, אסטרטג השקעות בכיר ב-Prudential Fixed Income.
ובכן, מדוע התשואות על האג"חים נשארו ברמה נמוכה כל כך? מדובר בתעלומה גדולה. התשואה של אגרת החוב הממשלתית ל-10 שנים, אשר משמשת כמדד לתשואות האג"חים באופן כללי, מאבדת גובה והגיעה בשבוע שעבר לשפל שנתי של 2.4%, זאת לאחר שהתחילה את השנה באיזור ה-3%.
המשקיעים הולכים אחרי הטרנד. לראשונה מאז נובמבר 2012, במאי האחרון קרנות האג"ח ראו זרימה עצומה של כסף אליהן (28 מיליארד דולר גלובלית), זאת בזמן שהקרנות המנייתיות איבדו 3 מיליארד דולר באותה תקופה. קרנות האקוויטי האמריקניות איבדו 16 מיליארד דולר והמסחר במטבעות גילגל 26 מיליארד דולר.
בעיתונות האמריקנית מייחסים את העלייה בזרימת הכספים של המשקיעים לשוק האג"ח ע"י מספר גורמים: הגדלת פוזיציית השורט על האג"חים לקראת סוף השנה, שיעור הצמיחה שנפל מתחת לצפי, האמונה שצמצום המדיניות המוניטרית של הפד' יהיה פחות אגרסיבי ממה שמצופה, רכישת אג"חים ע"י הבנק המרכזי בסין, הפחתת סיכון בשל חשש ממשברים גאופוליטיים וניסיון אלמנטרי לאזן את תיק ההשקעות אחרי שנה מוצלחת מאוד בשוק המניות.
למרות זאת, ג'ים פולסן, אסטרטג שוק בכיר ב- Wells Capital Management חוזה שהתשואה על האג"ח ל-10 שנים תעשה דרכה למעלה אל מעבר לשיעור של 3% עד סוף השנה. תנועה שעשויה להפיל את המשקיעים בשוק האג"ח אשר בונים על תשואות נמוכות ומחירים גבוהים. "האינדיקטורים לאינפלציה מטפסים ואני לא רואה הרבה אנשים שמאמינים שהתשואות עוד ירדו מכאן. זה מטריד אותי, כי השוק עלול ללמד אותנו לקח", כך פולסן.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה