המנצחות הגדולות: אלו החברות והסקטורים שמתרגמות מלחמה לכסף
"מניות המלחמה" הן מניות של תאגידים שגוזרים את הרווחים המשמעותיים שלהם בעתות מלחמה. מניות אלו נהוגות להיקרא גם "תינוקות מלחמה" או "מניות הגנה". ישנם סוגים רבים של חברות שמסוגלות להרוויח יותר בזמן מלחמה (או אחריה), לכן סיווג זה של מניות כולל בתוכו ענפים רבים.
ישנם דוגמאות רבות לחברות שיכולות להיקרא "מניות מלחמה", ביניהם חברות המספקות מטוסים, מסוקים, טנקים, מערכות תקשורת וסוגים שונים של טכנולוגיה. דוגמה בולטת למנייה מסוג זה היא חברת "בואינג" (סימול: BA) שכחצי מהכנסות החברה (כ-30 מיליארד דולר) מגיעות ממכירות לסקטור הביטחון והנשק. "בואינג" מספקת בין השאר את מסוק ה"אפאצ'י", ואת מטוס ה-F15 (שניהם בשימוש חיל האוויר הישראלי). מניית בואינג רשמה ביצועים מצוינים ב-5 השנים האחרונות שהיא רושמת תשואה של 201%.
אי אפשר לדבר על "מניות מלחמה" ולא להזכיר את החברה ש-80% מהכנסותיה מגיעות ישירות מהסקטור הצבאי-ביטחוני. לוקהיד מרטין (סימול: LMT) היא חברת פיתוח הנשק הצבאי הגדולה בעולם. היא מייצרת מטוסים, טילים ומערכות חלל. בין כלי הטיס הבולטים של החברה עומדים מטוסי הקרב F16 (נמצא בשימוש חיל האוויר הישראלי) וה-F35 שצפוי להיכנס בקרוב גם כן לשימוש בחיל האוויר. ב-5 השנים האחרונות המנייה השיגה תשואה של 94%.
בנוסף לחברות אלו שמייצרות באופן ישיר כלי מלחמה ונשק, יש גם סקטורים אחרים שנהנים לאחר שהמלחמה מסתיימת. חברות בנייה רבות אשר משתתפות במאמצי השיקום של הריסות המלחמה גורפות לכיסם מזומנים רבים. במקרה של תקיפה כימית או ביולוגית, חברות הביוטכנולוגיה אשר להן חיסונים מתאימים נהנות מביקוש רב.
השקעה במניות אלו לא מתאימה לכל אחד. משקיעים רבים מקטלגים מניות אלה כמניות "עקובות מדם" שכן חלק עיקרי מהרווחים שלהם מושג ע"י מוות והרס. כך יהיו משקיעים שיעדיפו לחפש אפיק השקעה אחר ורווחי לא פחות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה