לפני הקפיצה הגדולה: אחרי אילו מדדים אמריקנים לעקוב ולהרוויח?
כל משקיע יודע שצריך לעקוב אחרי אינדיקטורים כלכליים חשובים כמו גודל האבטלה, צמיחת התוצר ושיעור האינפלציה, אך האם ישנם מדדים מפורסמים פחות אך חשובים למשקיעים שבכוחם לסמן על שינויים כלכליים משמעותיים?
אתר CNN Money, חיפש בדיוק את אותם מדדים וסימן לקוראים שלו, אחרי אלו מדדים הם חייבים לעקוב.
מדד הוצאות פרטיות
לצרכנים יש השפעה גדולה על הכלכלה האמריקנית. שני שלישים מהתוצר הכלכלי במדינה מורכב מהצריכה המקומית. המשבר הכלכלי האחרון, גרם לאנשים לחשוב פעמיים, בטרם הם פותחים את הארנק. בעשותם כך, הם השפיעו גם על המחירים ושוק העבודה המקומי ואף העולמי. למעשה, חלק מהכלכלנים האמריקנים ממשיכים לטעון כי כל עוד הצריכה לא תשוב לרמתה בעשור הקודם, ההתאוששות הכלכלית בארה"ב לא תהיה שלמה באמת.
אז האם הצרכן האמריקאי חזר להרגליו הצרכניים המוכרים, כפי שעשה בעשור הקודם? בכדי לענות על שאלה זו, יש צורך לבדוק את מדד ההוצאות החודשי האמריקאי ה- Personal Consumption Expenditures) PCE).
רוב הכלכלנים והמשקיעים מחפשים לראות עלייה קבועה במדד מדי חודש. בנתיים בשנת 2014, חזינו כבר בחודשיים שבהם המדד נחלש. תוצאות טובות פחות מבשנת 2013, בה המדד עלה מדי חודש או לפחות נותר באותם המספרים. כך שבתחום הזה, לכלכלה האמריקנית יש לאן להשתפר. מצב הצריכה במילה אחת: מחכים להתפתחויות.
- "השוק הישראלי עדיין זול, באג"ח יש פוטנציאל לעליית ערך"
- סגן יו"ר הפד צופה: הורדות ריבית ונחיתה רכה לכלכלה בדרך
מדדי הבנייה ומכירת בתים
בימים האחרונים, המדדים על מכירות הבתים מיד שניה ואישורי התחלות הבניה, איכזבו את קהל המשקיעים. מדדים אלו הזכירו כיצד שוק הנדל"ן היווה את אחד מהגורמים העיקריים של המשבר הכלכלי האחרון בארה"ב. ההתאוששותו האיטית של שוק הנדל"ן האמריקני מאז, מהווה אינדיקטור מהותי להתאוששות האיטית של הכלכלה כולה.
למעשה מדד קניית הבתים, קשור באופן הדוק למדד ההוצאות הפרטיות. זאת בשל שבעלי בתים נוטים לרכוש יותר מוצרים מאשר אלו הגרים בשכירות. לכן במידה ומדדי הנדל"ן בארה"ב השונים (מדד התחלות הבתים, מדד מכירות בתים מיד ראשונה ושניה וכיו"ב) יחלו לעלות מדדים כלכליים נוספים יחלו את מסעם צפונה.
ביולי מדד התחלות הבתים למשפחה יחידה, הכיל מספר של 656 אלף בתים. מספר זה גדול ב-10% מהמספר אשתקד. למרות השיפור, המספר נמוך יותר משמעותית מהאחוזים ההיסטוריים במדינה. לכן גם במדד זה ארוכה הדרך עד לשיפור המיוחל. כלכלנים אחדים, מסמלים את המספר 1.3 מיליון כיעד מהותי להתחלות בנייה שנתי כהתאוששות מוחלטת בשוק הנדל"ן. מצב שוק הדיור במילה אחת: עדיין קיפאון.
מדדי ייצור
למרות התחושה כי אמריקה בעיקר אחראית על הטכנולוגיה העולמית, היא עדיין מובילה גם בתחומי ייצור מסורתיים יותר.
מדד ה-PMI, מסמל את רכישות הסחורה של עסקים. מדד זה משמש כמדד חיזוי לפעילות הייצור מסביב למדינת ארה"ב, אשר אלו משפיעים על שוק התעסוקה והמלאי.
באוגוסט האחרון מדד ה-PMI זינק לשיא של 12 חודשים- לסך של 59%. בתקופת המיתון של 2009, המדד נעצר על 46.4%. הממוצע לשנת 2014 הוא 54.9%, כאשר זה מסמן התאוששות נאה בתחום הייצור בארה"ב.
ישנה דאגה על כך שהתחזקות הדולר בחודשים האחרונים תשפיע על הייצור בארה"ב, כאשר הסחורה האמריקאית הופכת יקרה יותר מסביב לעולם ומחלישה את הביקוש מאירופה והמזרח הרחוק.עם זאת, עד כה, לא נרשמה השפעה משמעותית לכך. מצב הייצור במילה אחת: התאוששות נאה.
- 2.הסולידי 24/09/2014 12:47הגב לתגובה זולמי שעוקב התחום בפריחה מתמדת , נסחר בהיקפים לא קטנים. תשואות נאות לאורך זמן . ג.נ מחזיק נאסדק ביוטכנולוגיה של תכלית . שנה טובה לכולם.
- 1.עוקב 24/09/2014 09:10הגב לתגובה זותמשיכו בסדרת מאמרים כאלה שמשכילים