"חוסר השיוויון בעושר קרוב לשיא שלא ראינו כמותו מאות שנים"
"בעשורים האחרונים ראינו את העלייה המתמשכת ביותר באי שיוויון של החברה האמריקנית. במובן מסוים, העושר וההכנסה במדינה כיום קרובים לשיא שלא ראינו כמותו מאות שנים. " כך נאמה ראשת הפד ג'נט יילן, מוקדם יותר באולם הג'קסון הול. יילן הוסיפה בהערות שפורסמו בטרם הנאום כי הנושאים המטרידים אותה ביותר הם העלייה בהלוואות הסטודנטים ובירידה בהקמת עסקים חדשים במדינה שיכולים לגרום בתורם לירידה ביצרניות.
"חוסר שיוויון בדיור גורר חוסר שיוויון בחינוך"
חלק מהצמיחה באי שיוויון בארה"ב של השנים האחרונות, נובע מהמשבר בשוק הנדל"ן, כאשר חלק ממחירי הבתים ירדו במעל ל-50%, במיוחד הבתים הזולים. יילן התייחסה לכך בנאומה ואמרה כי היא רואה שהשיקום שנוצר במחירי הבתים במדינה הוסיף גם את להון האזרחים, במיוחד אלו בעלי הבתים הזולים. עם זאת, לטענת יילן, הפערים הם עצומים- "5% מהאוכלוסייה העשירה בארה"ב מחזיקה שליש מסך הנכסים בה. בשנים האחרונות, המרוויחים הגדולים מהכלכלה הם השכבות העליונות, בעוד העושר של אלו הנמצאים מתחת, אינם נהנים מהעושר. " זה המקום לשאול, האם הנתונים הללו דרים בכפיפה אחת עם הערך של שיוויון הזדמנויות בו האמריקנים מאמינים כל כך?"
כיצד המשקיעים יגיבו?
אתמול (ה') נציג הפד של סנט לואיס, ג'יימס בולארד, טען כי "הפדרל ריזרב צריכים לשקול לדחות את קץ רכישות האג"ח הממשלתי, בכדי להרגיע את הצפי לירידה באינפלציה". אליו, הצטרף היום נציג הפדרל ריזרב של בוסטון אריק רוזנגרן שטען בפני Cnbc, כי גם לדעתו מוקדם מדי לסיים עם התוכנית.
שניהם התבטאו בעקבות הכוונה להפסיק את תוכנית רכישת האג"ח הממשלתי, בסך של 15 מיליארד דולר לחודש, בסוף חודש אוקטובר. יילן נמנעה מלהתייחס לנושא זה. כמו כן, נמנעה מלהתייחס לנושא הריבית האפסית במדינה, שעל פי כלכלנים מסוימים, אמנם תומכת בשוק ההון אך גם מגדילה את אי השיוויון במדינה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.נכוןזה 17/10/2014 18:46הגב לתגובה זו4 2כנופיה שהשתלטה על כמעט כל ההון של ארה"ב ! זה בגלל שהם דגלו בקפיטליזם באופן המוחלט ביותר ! ולא דאגו לפזר אותו בהרבה משכבות העם ! בישראל אגב זה בדיוק אותו הדבר !סגור
-
2.ריבית ב 4% וחצי מהבעיות ייעלמו (ל"ת)אלון 17/10/2014 18:27הגב לתגובה זו5 0סגור
-
1.הריבית הנמוכה והנגידיםומי אשם 17/10/2014 17:01הגב לתגובה זו6 0שלא קצבו לשנהסגור