10 הסיכונים הגדולים ביותר לשוקי המניות בשנת 2015 - חלק ב'
אחרי שהראנו
6. דולר חזק: רבים יגידו שמדיניות הפד' יצרה לאורך זמן תופעת לוואי שגרמה לראלי העצום של הדולר בחודשים האחרונים. למרות שזה טוב ויפה לראות שהעולם עדיין מאמין ובוטח בדולר האמריקני, השורה התחתונה היא שמטבע חזק עלול לפגוע בחברות אמריקניות רבות. כידוע, דולר חזק הופך את הייצוא האמריקני יקר יותר בשווקים זרים (בייחוד כאלו עם מטבעות חלשים יותר). שערי חליפין שליליים עלולים לגלח אחוזים משמעותיים מרווחי החברות האמריקניות, כל אלו יחד עם העובדה שחברות רבות יתמודדו בשנה הבאה עם אתגרי צמיחה לא פשוטים עצם העובדה שסין ואירופה, שניים מהצרכניות הגדולות ביותר בעולם נמצאות בהאטה.
7. ברבור שחור: כולם יודעים שמה שהכי מסוכן הוא אותו משהו שלא ידענו לצפות אותו. אולי אסון טבע, כמו למשל רעידת האדמה והצונאמי שהרעיד את יפן ב-2011. אולי הונאת פונזי חדשה שתעשה שמות בוול סטריט. אולי אפילו תקלה של רובוטי ה-HFT (רובוטי מסחר מתקדמים) שתפיל את הבורסה. אירועים רבים בלתי צפויים יכולים להשפיע על שוק המניות לטובה או לרעה וזהו סיכון שהמשקיע צריך לקחת על עצמו.
8. סוף לאופטימיות: אמנם יש כבר שיפור ברור בתעסוקה בארה"ב, גם החברות האמריקניות מציגות בסך הכל נתונים יפים. אך יש לשים לב טוב טוב לעובדה שחוסר הסיכונים (או לפחות תחושת חוסר הסיכון) הופך את המשקיעים לשאננים. בסקר שנערך לפני מספר ימים מצאו כי ביטחון המשקיעים נמצא ברמות הכי גבוהות שלו מתחילת השנה. הסיכון הגדול ביותר יכול להיות שמשקיעים יחלו לקנות מניות כי הם פשוט לא מוצאים סיבה למכור. אך כל האטה או אירוע שלילי שעלול לנבוע מאחד הסיכונים הנ"ל עלולים לשנות זאת במהירות. משקיעים רבים רשמו תשואות יפות בשנים האחרונות ובהחלט ייתכן שברגע שנראה חולשה יחסית בשוק ב-2015 רבים יחליטו לנטוש את הספינה.
- עונת הדוחות באירופה בצל מכסי טראמפ: האם נראה את עומק הפגיעה?
- נגידת ה-ECB: "התחזית הכלכלית מעורפלת בשל אי הוודאות החריגה"
9. קיפאון שכר גלובלי: דו"ח שפורסם לאחרונה במגזין ה-'Economist' הראה כי מאז שנת 2009, השכר הריאלי בגרמניה ובארה"ב בקושי גדל ואף חמור הוא ירד בגוש האירו וביפן. אלו לא בשורות חיוביות עבור המשך הצמיחה הכלכלית העולמית ובטח שלא עבור שוק המניות. כמו כן נתונים כלכליים עדכניים מראים כי אי השיוויון הגלובלי בעולם הולך ומתרחב והפערים בחברה רק גדלים וזהו לא משהו בריא לאף כלכלה.
10. הכלכלות העולמיות לא בסינכרון: גולדמן סאקס הדגישו לאחרונה וציינו אותו כאחד מנושאי המפתח שיש לשים לב אליהם ב-2015. וכך רשמו כלכלני גולדמן סאקס: "שאלת מפתח בשנת 2015 היא האם כלכלות קטנות יותר כמו בריטניה ונורבגיה ילכו בעקבות הפדרל ריזרב האמריקני ויעלו ריביות, או האם הם יעקבו אחר אווירת הצמיחה האיטית והאינפלציה הנמוכה שמגיעה מגוש האירו?" זהו עניין שיש לשים לב אליו שכן בזמן שהפד' בארה"ב בשלבי סיום ההקלה הכמותית שלו באירופה רק מתחילים לחמם מנועים, חוסר הסינכרון הזה יכול לעלות בסופו של דבר למשקיעים ביוקר.
- 3.Z 05/12/2014 14:15הגב לתגובה זואחרי 5 שנים של עליותתתת
- אחרי 6 שנים של עליות (ל"ת)יובי 06/12/2014 10:27הגב לתגובה זו
- 2.בד״כ שורי אבל 05/12/2014 13:01הגב לתגובה זומחירי נפט נמוכים לאורך זמן יכולים לגרום לחברות נפט רבות לפשוט רגל ועל ידי כך לפגוע קשה בבנקים ובשוק האג״ח ובהמשך בכל המשק.יתר על כן אם רוסיה תפשוט רגל (כפי שנראה) הכלכלה האירופית החלשה גם כך,תחטוף חזק ובהמשך גם ארה״ב..
- 1.לא מחדשים דבר, מאוד כללי, קיים תמיד (ל"ת)תרחישים תמידיים 05/12/2014 10:30הגב לתגובה זו