מדד המחירים ליצרן: ירד ב-0.2% ומעורר מחדש את החששות מפני דיפלציה
הירידות האחרונות במחיר הנפט הפתיעו חלק מהמשקיעים בחדות שלהן. היום כבר נראה שאותן ירידות מתחילות להשפיע על שאר התעשיה בארה"ב. מדד המחירים ליצרן, בעקבות חולשה במחירי האנרגיה, ירד בחודש נובמבר ב-0.2%, מעבר לצפי של כלכלני רויטרס שציפו לירידה של 0.1%. מדד המחירים בניכוי מזון ואנרגיה גם לא עמד בצפי, כאשר זה נותר על 0%, בעוד הצפי הראשוני היה עלייה של 0.1%.
שמצביע על השינוי במחירי הסחורות והשירותים בעת הייצור האמריקני משמש בעיקר כאינדיקטור משמעותי למדד המחירים לצרכן שיתפרסם בהמשך החודש.
ירידות במחירי ייצור מחד טובים ליצרנים שיכולים לנצל את ירידות המחירים לייצור רב ורווחי יותר. מאידך, ירידות מחירים יכולים להצביע על ביקוש חלש בכלכלה האמריקנית ורמיזה על כך שכלכלת המדינה אינה צומחת בקצב משביע רצון.
במתווה שנתי, מדד המחירים ליצרן עלה ב-1.5%. מאז חודש ספטמבר, מדי חודש נרשמת ירידת מחירים שנתית של 0.1%. מדד מחירי הליבה התחזק השנה ב-1.8%.
שבוע הבא, נציגי הבנק המרכזי בארה"ב אמורים להיפגש ולהחליט על גובה הריבית במדינה. אמנם, מדד המחירים ליצרן אינו מדד שהם מסתמכים עליו, אך הוא, כאמור, משפיע באופן ישיר על מדד המחירים לצרכן, מדד שהפד כן מתחשב בו בעת קביעת הריבית. נזכיר כי באופן פורמלי, הפד טוען שבכדי שיבשילו התנאים לעליית ריבית, האבטלה במדינה צריכה להיות פחותה מ-6% (תנאי שריר במדינה כיום) ומדד המחירים לצרכן אמור להיות גבוה מ-2%, מה שכנראה לא יתרחש בשנת 2014 וספק אם יתרחש בשנת 2015.
- 2.רמי 12/12/2014 18:58הגב לתגובה זוהוא אשפה כמו גורביץ
- 1.אביב אירופי ואמרקאני בדך!המסכנה זקוקה לי!אפשר לגייס הון (ל"ת)יופיטר שוקי הון 12/12/2014 17:30הגב לתגובה זו