מותו של החלום האמריקני? מעמד הביניים כבר אינו מהווה את הרוב בארה"ב

אלמוג עזר | (1)
נושאים בכתבה מעמד הביניים

כבר לא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות? במשך עשורים שלמים, אזרחי ארה"ב התגאו במבנה החברתי השולט במדינה שבו מעמד הביניים מהווה את הרוב השולט במדינה. אותו מעמד ייצג את הבסיס של הכלכלה האמריקנית גם מבחינת ביקוש והיצע ואיפשר לאמריקנים לחיות בכבוד ולהתבסס כלכלית עם חלוף השנים.

אם כי מחקר חדש מציג כי בכלכלה העכשווית בארה"ב, מעמד הביניים לראשונה מהווה פחות מחצי מהאוכלוסיה. כלומר, אם בשנת 1971 מעמד הביניים הגיע לכדי 61% מהאוכלוסייה היום מעמד הביניים מרכיב 49.9% בלבד.

הנתון מציג תמונה מדאיגה על התרחבות הפערים בין אזרחי ארה"ב בכל הנוגע להכנסה. מעמד הביניים בארה"ב מוגדר על ידי משקי הבית המרוויחים בין שני שליש לכפול מהשכר הממוצע במשק. 

אחד מהתהליכים ששוחקים את מעמד הביניים מופיע מדי חודש בדיווחי משרד העבודה והוא הקפאון היחסי בשווי ההכנסה מאז המשבר הכלכלי של העשור הקודם. אמנם ב-7 השנים שעברו מאז המשבר, כמות המועסקים בארה"ב עלתה פלאות, אך המשכורות לעומת זו כמעט ולא השתנו. 

תהליך התרחבות הפערים בהכנסה האמריקנית הינו כפול. כלומר גם בתוך המעמדות עצמן נרשמת זליגה של אזרחים אל עבר החלקים הנמוכים של המעמד הנמוך ולחלקים הגבוהים של המעמד הגבוה. 

הכיוון החיובי

כל הכותרות

הבשורה החיובית היא כי הרבה אמריקנים בעשורים האחרונים התעשרו ועברו למעמד הגבוהץ. 47% מתוך העוברים התקדמו אל עבר המעמד הגבוה, 34% התקדמו מהמעמד הנמוך אל עבר מעמד הביניים. כיום המעמד הנמוך מהווה 9% ומכיל בעיקר מובטלים רווקים. 

 

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    כמו בישראל, רק ללא "הכיוון החיובי" (ל"ת)
    ranr 10/12/2015 21:45
    הגב לתגובה זו