פייננשל טיימס: 5 סיבות מאחורי הנפילה החריפה בבנקים
סקטור הבנקאות בעולם נראה רע מאוד בימים האחרונים. הבנקים בגרמניה ובראשם דויטשה בנק ספגו זעזוזים קשים לאחרונה בשורת הרווח. הבנק הגדול בגרמניה לא לבד, בשבועות האחרונים ראינו גם את UBS וקרדיט סוויס משוויץ שהציגו תוצאות חלשות וגם מניות הבנקים הגדולים בארה"ב חוטפות חזק בתוך כל הסערה.
שנת 2016 נפתחה בצורה קשה עבור הבנקים האמריקניים. והנה המספרים: מניות בנק אוף אמריקה ומורגן סטנלי צללו 27% ו-29% בהתאמה מתחילת השנה. גם סיטי במינוס 27% מתחילת השנה והנתון המעניין לגבי סיטי היא שהיא נסחרת במכפיל כמעט דומה לזה של ערב קריסת בנק ההשקעות ליהמן ברדרס. החברה נסחרת כעת במכפיל של 6.5. קצת מעל למכפיל של 5.9 בזמן המשבר הפיננסי.
במגזין הכלכלי 'פייננשל טיימס' החליטו לנתח את הגורמים למפולת האחרונה בבנקים בארה"ב ומצאו 5 סיבות עיקריות:
התמוטטות הציפיות להעלאת ריבית בארה"ב
המשקיעים בסקטור הבנקאות רצו מאוד לראות את הנגידה ילן מעלה את הריבית השנה בכמה פעימות, דבר שמטיב כמובן עם הבנקים, אך שורה של נתוני מאקרו חלשים בארה"ב טרף עבורם את הקלפים. זה ביחד עם החששות מכיוון סיו וה"בזוקה" של הבנק המרכזי היפני שלא ממש תרמה לסנטימנט המשקיעים, מבססים את העובדה כי ככל הנראה העלאת ריבית כבר לא תגיע השנה בארה"ב.
דויטשה בנק
כאמור, ענקית הבנקאות הגרמנית הפחידה משקיעים רבים ביממה האחרונה לנוכח החששות כי הבנק הגדולה בגרמניה לא יוכל לעמוד בהתחייבויות תשלומי האג"ח שלו. בינתיים, מנכ"ל דויטשה בנק ניסה להרגיע את המשקיעים, אך נראה כי כל התפתחות שלא תהיה עבור הבנק הגרמני צפויה להשפיע על סקטור הבנקאות.
בזמן משבר - הבנקים הם הראשונים לחטוף
על פי ניתוח של אנליסט דויטשה בנק, מאט אוקונור, ב-15 התיקונים האחרונים מאז שנת 1983, סקטור הבנקאות האמריקני ספג ירידות חזקות פי 2 משאר השוק. בנקים אזוריים בארה"ב ראו ירידות גדולות פי 1.8 מהשוק בעוד בנקי השקעות שעיקר הפעילות שלהם בשוק ההון ראו ירידות גדולות פי 2.3 מהשוק.
עוד לפני הנפילה - מניות הבנקים בארה"ב לא היו זולות
בשיא האחרון של הבנקים, ביולי האחרון, מדד ה-S&P500 נסחר ב-20% מעל לרמות ההיסטוריות הממוצעות שלו ובמקביל מניות הבנקאות נסחרו ב-25% מעל לרמות ההיסטוריות הממוצעות, בהתבסס על מכפילי רווח מוערכים.
סיכוני האשראי עולים
אמנם המשבר בנפט לא אמור להוות איום רציני על הבנקים, כאשר על פי ההערכות, סקטור האנרגיה מהווה רק כ-3% מתיק ההלוואות בבנקים הגדולים בארה"ב. אך באווירה הנוכחית שמשדרת האטה גדולה בצמיחה, ישנם חששות, בדומה למשבר ב-2008, מקושי של חלקים בציבור האמריקני לעמוד בהחזרי הלוואות שונות, זאת במידה והצמיחה במדינה תואט בצורה משמעותית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה