אובמה מבקש להסדיר את שוק הנשק בארה"ב - ומה קורה עם רווחי החברות בתחום?
האם האמריקנים מפנימים שהם לקראת שינוי החוקים המתירים אחזקת נשק אישי? אם כן, זה יכול בהחלט להיות הסבר לזינוק ב-61.5% ברווחי סמית' אנד וואטסון בשלושת החודשים שהסתיימו בינואר האחרון אל מול התקופה המקבילה אשתקד.
הזינוק ברווחי החברה מציג דפוס מסוים; לאחר מקרים של ירי המוני בארה"ב ועלייה כללית ברמת האלימות במדינה, אזרחי ארה"ב נוהרים אל חנויות הנשק ורוכשים לעצמם אמצעי להגנה. אלו מגדילים את רווחי חברות הנשק אך בד בבד גוררים לחץ ציבורי לפיקוח על הנשק.
בתחילת דצמבר, 14 אזרחים אמריקנים נורו בסן ברננדינו קליפורניה. חודש לאחר מכן נשיא ארה"ב, ברק אובמה, הודיע כי הוא מקדם פעולות פיקוח כדי להסדיר את האלימות שנגרמה על ידי נשק במדינה.
בתוך כך, מנכ"ל חברת סמית' אנד ווטסון טען כי הדגמים הפופולאריים ביותר בארה"ב הם הדגמים של אקדחים קטנים להגנה עצמית, החבויים מתחת לבגדים. כך אמר ג'יימס דבני בועידת משקיעים לאחר פרסום הדו"ח. 75% מהמכירות של החברה ברבעון האחרון היו מסוג אקדחים אלו.
- החטופה שחזרה: "העבירו אותנו למנהרות, הכאיבו לי מאוד בדרך"
- טראמפ תוקף את פאוול: "נראה כאילו הוא נהנה מזה"
בכלליות, שנת 2015 הייתה שנת שיא במכירות כלי נשק. זאת על פי רישומי ה-FBI שמספק אישור לכל בקשת רכישה. עם זאת, מספר מדינות בארה"ב כבר מפקחות על מכירת נשקים חצי אוטומטיים וכמו כן נאסר פרסום של מגזיני נשק שונים.