המומנטום יימשך? אלו האירועים המרכזיים השבוע בשוקי ההון
בתוך האווירה החיובית ששוררת בשוקי ההון בתקופה האחרונה, שבוע המסחר בעולם ייפתח בציפייה למספר נתונים כלכליים שיתפרסמו במדינות החשובות: ארה"ב, גרמניה ובריטניה, נתונים שישפכו אור על מצבן של הכלכלות הגדולות. במקביל, נתון מלאי הנפט ימשיך לרכז עניין, בעוד מחירו של הזהב השחור נסק בשיעור חד בשבועות האחרונים.
עדכוני הריבית בגוש היורו ובארה"ב חלו זה מכבר, והמשקיעים מסתכלים קדימה - אל עבר עדכון הריבית הבא בארה"ב בחודש אפריל. הסבירות להעלאת ריבית מוערכת כעת ב-50%, מה שהופך כל נתון מאקרו בכלכלה האמריקנית ל(כמעט) קריטי, וככזה שיכול להטות את ההחלטה לכאן או לכאן.
עקב זאת, גם שער הדולר, שצלל מאז החליטה ג'נט יילן שלא להעלות את הריבית (ואף הורידה את מספר ההעלאות הצפוי השנה ל-2 בלבד) - עשוי להיות מושפע מאוד מהנתונים שיפורסמו השבוע. בעניין הדולר, נציין כי המטבע האמריקני נסחר מול האירו ביחס של 1.1268 דולר לאירו (היחס הגבוה מזה כחודש בין שני המטבעות), כשחולשתו מתבטאת גם מול השקל: הדולר נסחר תמורת 3.8561 שקל בלבד, שפל אליו הגיע לאחרונה רק בחודש דצמבר 2015. לו"ז אירועים כלכליים:
ביום שני יתפרסם נתון מכירות הבתים הקיימים בארה"ב לחודש פברואר.
יום שלישי יהיה רצוף אירועי מאקרו באירופה, כשבראשם: מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בגרמניה (עבור חודש מארס), כמו גם סקר IFO למצב העסקים במדינה, ומדד הסנטימנט הכלכלי של ZEW. בנוסף יתפרסמו מספר נתונים כלכליים דומים בצרפת ובגוש היורו כולו.
כמו כן, באותו יום יפורסם מדד המחירים לצרכן (שיעור שנתי) בבריטניה.
ביום רביעי יעמוד המשק האמריקני במוקד, עם נתוני מכירות הבתים החדשים במדינה, וכמובן - כמו בכל שבוע, מלאי הנפט הגולמי.
ביום חמישי, כשבישראל נחגוג את חג פורים (והבורסה בת"א תהיה סגורה), יתפרסם בגרמניה מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור, והמדד המקביל בגוש היורו. בהסתכלות על המשק האמריקני - שם יתפרסם נתון ההזמנות של מוצרים ברי קיימא (ליבה), עבור חודש פברואר.
ביום שישי יציינו בעולם הנוצרי את 'יום שישי הטוב', ומרבית הבורסות בעולם תהיינה סגורות.
שבוע מסחר מוצלח!