בוריזון מבקשים לצמצם עלויות - 45 אלף עובדים יוצאים לשביתה
שביתת העובדים הגדולה ביותר מזה חצי עשור הוכרזה היום (ד') בארה"ב. על פי הערכה של משרד העבודה האמריקני 45 אלף מעובדי Verizon לא התייצבו לעבודה. בפעם האחרונה שכל כך הרבה עובדים לקחו חלק בשביתה מרכזית הייתה בשנת 2011 והיא התרחשה בדיוק באותה חברה.
מניית וריזון רושמת היום ירידות באופן בולט כנגד המומנטום החיובי בוול סטריט VERIZON.
החלק המאסיבי של השובתים מגיע מקרב עובדי הרשת הקווית של החברה ולא מעובדי מחלקת הרשת האלחוטית שלה. העובדים מלינים על כך שהחוזה עמם לא חודש מאז אוגוסט האחרון ונציגי העובדים אל מול הנהלת החברה לא הצליחו להשיג תוצאה משביעת רצון אל מול ההנהלה.
לעובדים בארה"ב לא חסרות סיבה להתלונן על הרעת מצבם. וריזון הוציאה 5,000 משרות מחוץ לגבולות ארה"ב במיקור חוץ כאשר היעדים העיקריים הם מקסיקו, פיליפינים, והרפובליקה הדומיניקנית. כמו כן איגוד העובדים טוען כי החברה החלה לשכור עובדים דרך קבלנים בעלות נמוכה יותר.
לדברי האיגוד, וריזון מאלצת את העובדים למלא משרות אשר רחוקות ממקום מושבם ולעיתים האחרונים אף נאלצים לעזוב את ביתם במשך חודשים ארוכים. זאת בעקבות סגירת חנויות וסניפים של וריזון ברצון לצמצם את עלויות החברה ולהגדיל את רווחי החברה.
- האנליסטים של סיטי אופטימיים לגבי וריזון ו-AT&T: "יכולות לעשות מהפך"
- האם ייתכן שעופרת עלולה להסב ל-AT&T ול-Verizon בעיות ESG?
וריזון אמנם הציגה בשנה האחרונה רווחי שיא, אם כי רוב רווחיה הגיעו בעיקר מהגדילה בפעילות האל חוטית של החברה. מכירות הרשת הקווית יורדות באופן עקבי מדי שנה, בשנה שעברה וריזון איבדה 1.4 מיליון לקוחות "קוויים".
התהליכים שהוזכרו על ידי האיגוד ככל הנראה היו הכרח בכדי להמשיך ולהיות רווחים. בשנת 2015 החברה דיווחה כי חסכה 300 מיליון דולר בכל הנוגע לעליות שכר. בתוך כך החברה הציגה רווח תפעולי של 8.9 מיליארד דולר. ככל הנראה לאור ההתפתחויות האחרונות, החברה תתקשה להציג הישגים דומים בשנת 2016.