בנק אוף אמריקה מפתיע ומסמן את האיום הגדול ביותר על הכלכלה העולמית
בעת הנוכחית זה לא קשה מדי להצביע על התפתחויות שמסכנות את הכלכלה העולמית וצמיחתה התקינה. לשם דוגמא ניתן להזכיר את הירידה בפעילות העסקית בסין הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, החוב של המדינות המתפתחות, המתיחות במזרח התיכון או באיומה של בריטניה לעזוב את האיחוד האירופי.
אם כי כל האיומים המוזכרים אינם האיום העיקרי על הכלכלה העולמית, למעשה הם רחוקים מכך אם לשפוט על פי דבריו של אסטרטג של מריל לינץ' מבנק אוף אמריקה ג'ו קוויניאן. בדו"ח שכתב למשקיעים ציין "כל האיומים הללו מוכרים לשוק ובמידה זו או אחרת כבר הינם מתומחרים בשווקים. אלו הן החדשות הטובות, החדשות הרעות הן שכל האיומים הללו אינם קרובים לאיום האמיתי על הכלכלה העולמית שקשורה לשינויי האקלים ולסיכון הטמון בהם אשר אינם מובנים למשקיעים".
לטענת קוויניאן שינויי האקלים יביאו למחסור באספקת המים מסביב לעולם. המחסור יורגש לא רק באספקת המים לבני האדם, אלא יקשה גם על התעשייה עד לכדי רמה מסוכנת. ללא מים, שמוכנה על ידי קוויניאן "דמי החיים של הכלכלה הגלובאלית", יהיה בלתי אפשרי להמשיך לכלכת העולם להמשיך באותו הקצב.
על פי הבנק העולמי, 1.6 מיליארד אנשים עלולים למצוא את עצמם ללא גישה למים בתוך שני העשורים הקרובים. בתוך כך בחמישים השנים הבאות, הגישה למים מתוקים עלולה להצמצם בחצי, זאת בעוד התעשייה אשר משתמשת במים אמורה לצמוח בעד 70% באותו הזמן.
- "השוק הישראלי עדיין זול, באג"ח יש פוטנציאל לעליית ערך"
- סגן יו"ר הפד צופה: הורדות ריבית ונחיתה רכה לכלכלה בדרך
קוויניאן מציין את משבר המים בהודו בעת הנוכחית כדוגמא לאיום שיכול להתממש בכל העולם. כרגע כלכלת הודו היא מבין המדינות הגדולות בעולם אשר מציגות צמיחה כלכלית גבוהה מדי שנה אך לאחר שנתיים של בצורת ל-300 מיליון מאזרחי המדינה אין גישה למים, או גישה מוגבלת.
בעקבות הירידה בעתודות המים בהודו לכדי שפל של כמה עשורים, תפוקת החקלאות ירדה וייצור החשמל הצטמצם. כמו כן המפעלים עובדים מתחת לתפוקה ואי הגישה למים נקיים מסכנת את חייהם של מיליוני אנשים.
- 8.שמטוב 14/05/2016 11:27הגב לתגובה זורוב האקלימאים יפוטרו ממשרותיהם תוך 10 שנים לאחר שמכל ההפחדות שלהם לא ייצא כלום. הם יוכלו לעבור לחברות סרטים שמפיקות סרטי אימה. חוץ מזה תוך 10 שנים תתחיל הסבה להיתוך קר שמוצרים ראשונים שלו שלו כבר נימצאים בצנרת הייצור. השימוש בדלק הפוסילי ילך ויצטמצם תוך כ- 60 שנה, שימוש בדלק פוסילי ישאר עוד 50 שנה רק בנישות מוגבלות. לכן כל הקישקושים של האקלימאים על שינוי אקלים בגלל דלק פוסילי יעלמו. וועדת הכוחות המזויינים הפנתה דרישה למשרד ההגנה האקדמי שיכין תסקיר על מצב המחקר בעולם של היתוך קר. התסקיר הנ"ל צריך להיות מוגש לקונגרס עד 22 ספטמבר 2016.
- 7.שמטוב 14/05/2016 11:26הגב לתגובה זורוב האקלימאים יפוטרו ממשרותיהם תוך 10 שנים לאחר שמכל ההפחדות שלהם לא ייצא כלום. הם יוכלו לעבור לחברות סרטים שמפיקות סרטי אימה. חוץ מזה תוך 10 שנים תתחיל הסבה להיתוך קר שמוצרים ראשונים שלו שלו כבר נימצאים בצנרת הייצור. השימוש בדלק הפוסילי ילך ויצטמצם תוך כ- 60 שנה, שימוש בדלק פוסילי ישאר עוד 50 שנה רק בנישות מוגבלות. לכן כל הקישקושים של האקלימאים על שינוי אקלים בגלל דלק פוסילי יעלמו. וועדת הכוחות המזויינים הפנתה דרישה למשרד ההגנה האקדמי שיכין תסקיר על מצב המחקר בעולם של היתוך קר. התסקיר הנ"ל צריך להיות מוגש לקונגרס עד 22 ספטמבר 2016.
- 6.פספס את האיום העיקרי, התפוצצות האוכלוסיה בכדור המסכן (ל"ת)אלי 12/05/2016 23:27הגב לתגובה זו
- שמטוב 14/05/2016 11:30הגב לתגובה זומדינות שבהן הילודה מעל היכולת הכלכלית שלהן יתפוררו , יחלשו או ינטשטו מתושבים. אף מדינה בעולם לא תממן ילודה גבוהה של מדינות לא אחראיות.
- 5.עוד תימוכין לחברות הדשנים (ל"ת)אזרח לא מודאג 12/05/2016 21:51הגב לתגובה זו
- 4.האזרח ק' 12/05/2016 16:07הגב לתגובה זולמול תרחיש קולוסאלי זה ישראל צריכה להתייצב בחזית ולסייע בפיתוח ויישום פתרונות מים. הערך הנאצל של קיומנו.
- 3.david zamir 12/05/2016 14:01הגב לתגובה זולישראל היבשה אין בעיית מים. מחזור קולחים ומתקני התפלה שחלקם אינם מופעלים בתפוקה מלאה, וכמובן מקורות המים השפירים, מספקים את הביקוש המקומי ואף מאפשרים ייצוא מים לשכנינו. האם לא ניתן לאמץ את דרכנו במדינות הסובלות ממחסור? האם אני הוזה או שבנק אוף אמריקה לא מחובר למציאות ולא מכיר את האפשרויות?
- 2.אזרח מודאג 12/05/2016 12:45הגב לתגובה זוהעיקר שליהודים יהיה שפע מים מתוקים. לנפש ולחיים הטובים. חג עצמאות שמח
- 1.שישתו נפט. זה זול. (ל"ת)ארבינקא שטראוס 12/05/2016 11:18הגב לתגובה זו