השוק הכריע: אין סיכוי להעלאת ריבית נוספת השנה בארה"ב
אחרי שמשאל העם בבריטניה הסתיים הבוקר בהכרעה לעזוב את האיחוד האירופי,, המשקיעים חדלו מלהאמין כי הבנק המרכזי במדינה (הפד') יעלה ריבית עוד בשנה הנוכחית. אף יותר מכך, לאור ההתפתחויות הפוליטיות באירופה, 12% מהמשקיעים מאמינים כי הפד' ישנה את המגמה בה החל בסוף שנת 2015 ויוריד את הריבית חזרה עד סוף השנה.
הפגישה הבאה של הבנק המרכזי תתקיים בחודש יולי הקרוב. השוק כרגע מעניק סיכוי קלוש מאוד לכך שהפגישה תסתיים בהודעה על העלאת ריבית. התמחור הנוכחי לקראת הפגישה עומד על שיעור של 7% בלבד. הפגישה האחרונה לשנת 2016 תערך בדצמבר. השוק מעריך שישנו סיכוי קל בלבד של 16% שעד אז יתחולל שינוי בגובה הריבית האמריקנית.
מדובר על הפתעה יחסית בנוגע להשקפתו של השוק. במיוחד לאחר שבתחילת השנה הפד' התכוון להעלות את הריבית עד ארבע פעמים בשנה הנוכחית. לאחר הרבעון הראשון של השנה, ריכך הפד' את עמדתו והקונצנזוס עמד על עד שתי העלאות ריבית.
בעדותה של ג'נט יילן מול ועדת הכלכלה של הפד' בשבוע האחרון, טענה הנגידה כי המצב העולמי והחולשה הזמנית בשוק העבודה מחיבות את הבנק לנהוג בזהירות. דבריה כוונו, ככל הנראה, להחלטה על הריבית ביולי הקרוב. עתה נראה שאותה המחויבות לזהירות מדריכה את השוק להאמין שהבנק זנח כליל את תוכניותיו בתחילת השנה.
- מושל הפד: השפעת המכסים של טראמפ על האינפלציה תהיה זמנית
- כשהמשכנתא בולעת כמעט חצי מהשכר והאם זה יימשך?
מעבר לים, הכלכלנים של UBS חוזים שתי פעימות של הורדת ריבית בחצי השנה הקרובה, לאור הרצון של הבנק המרכזי הבריטי לתמוך בכלכלה. נזכיר כי הבנק המרכזי היה מקולות ההתנגדות הבולטים לעזיבה, כאשר הוא חזה שיציאה מהאיחוד תביא לעלייה באבטלה ובמחירים לצד ירידה בתוצר.
הריבית הלונדונית עומדת על שיעור של 0.5% מאז שנת 2009. היום הפאונד ירד לשפל של 30 שנה מול הדולר, הורדת הריבית עשויה להוריד אותו אף לשפל חדש.
- 2.אמיר 25/06/2016 14:13הגב לתגובה זומבחינת פד מתוצאת משאל לא שינה דבר - ממילא הם לא התכוונו להעלות ריבית. בנקים מרכזיים בעולם כבר לא יכולים להשפיע על כלכלות ואלה מתדרדרות לאט אבל בטוח לתהום . כשמושכי חוטים יבינו שפיתרון כלכלי כבר לא קיים , יחפשו פיתרון פוליטי - קרי מלחמה .
- 1.אורי פ. 25/06/2016 00:28הגב לתגובה זואפס ריבית משמעו שלוקחים כסף של אדם (או של צבור משלמי המיסים), נותנים לאדם אחר (או חברה) שיבנה עסק, וכשהוא מרויח הוא לא נותן שום תמורה למי שנתן לו את הכסף (מלבד סכום הקרן). הצבור האמרוקאי הוא לא פראייר, ובמוקדם או במאוחר, יוציא את הדולרים מארה"ב.