טרנד הבריאות מגיע למקדונלד'ס: תבצע שינויים מהותיים במתכון
אימפריית המזון המהיר מקדולנד'ס פרסמה כי תשנה את מתכון הכנסת הלחמניות שלה. מעתה במקום להשתמש בסירופ התירס, החברה תשוב להשתמש בסוכר בעת האפייה. כמו כן תאסור שימוש באנטיביוטיקה אשר בשימוש גם אצל בני אדם בקרב העופות שמגודלות למטרת הרשת.
החברה הודיעה גם כי ביטלה חומרים משמרים בקרב חטיפי העוף הפופולאריים של הרשת. מקדונלד'ס ממשיכה לאמץ את טרנד הבריאות, ככל הנראה בשל שינוי הטעם העולמי והלחץ המופעל על הרשת כסממן לאוכל מהיר אך לא בריא. נציין כי רשתות עולמיות אחרות כמו סטארבקס משנות את התפריט שלהן לתפריט בריא יותר.
נשיא החברה מייק אנדרס פרסם דרך הנהלת החברה כי ההחלטה של החברה להימנע מסירופ סוכר תשפיע על חצי מהארוחות המוצעות ברשת. שאר הארוחות, גם בהן תבוצע היערכות מחודשת.
תעשיית המזון משתמשת בסירופ התירס בשל העלויות הנמוכות שלו אל מול הסוכר. השימוש בסירופ החל בשנות ה-70 עם רצונה של ממשלת ארה"ב להוריד את מחירי המזון ולהילחם באינפלציה הגבוהה ששלטה במדינה באותם ימים.
- מקדונלד'ס עקפה את הציפיות - למה היא יורדת ב-2%?
- סטארבקס יורדת בגלל דוחות מאכזבים, מקדונלדס בגלל התפרצות חידק אי קולי
אם כי מחקרים הראו קשר ישיר בינו לבין השמנת יתר כאשר הגוף אינו שובע ממנו כפי שהוא שובע מפחמימות רגילות ואף מסוכרים אחרים. אם כי כל המחקרים עדיין לא שכנעו את ארגון הבריאות האמריקני לטעון כי קיים הבדל בין סירופ תירס לבין סוכר.
במקדונלד'ס הודו כי הם "עוקבים אחרי השינויים בטעם הצרכנים והם משנים את השימוש בסוכרוז בלחמניות, בהמבורגרים ובכריכים אחרים" כך על פי מרטין גרוס, סמנכ"ל הרשת בצפון אמריקה.
מניית מקדולנד'ס יורדת היום בשיעור של 0.4%, כך שניתן לומר שלא נרשמת התלהבות של המשקיעים ברקע להודעת הרשת. מתחילת השנה, המנייה מציגה תשואה אפסית לעומת ה-S&P 500 אשר הניב באותה תקופה יותר מ-6%.
עד כמה יושפעו הכנסות מקדונלד'ס מהשינוי? סביר להניח שלאור החלטותיה האחרונות של החברה, מחירי הרשת יעלו - סוכר הרי יקר באופן משמעותי מסירופ תירס. הרשת לא תרשה לעצמה לספוג את כל ההפסדים הנובעים מייקור ההכנסה ותגלגל אותו אל הלקוחות.
בנוסף מקדונלד'ס פרסמה מכבר כי כל סקטור המסעדנות בארה"ב נמצא לפני העלאת מחירים בעקבות העלייה בשכר העובדים בתחום. שילוב של השניים יכול להוות מתכון קטלני לפגיעה עתידית בהכנסות. אם כי זה המחיר של מעבר מחברה שהתדמית שלה הוא אוכל מהיר אבל לא בריא - לאוכל מהיר אך לא כזה נורא.