יפן היא המדינה שמחזיקה בחוב הגדול ביותר של ארה"ב

אלמוג עזר | (2)
נושאים בכתבה חוב עולמי

במשך השנים האחרונות, הנושה העיקרית של ממשלת ארה"ב הייתה סין אך לא עוד. בעקבות מכירת החיסול שנרשמה באג"ח האמריקני בחודש אוקטובר, יפן עברה להיות מחזיקת החוב העיקרית של הכלכלה הגדולה בעולם.

משלת סין רכשה אג"ח אמריקני בכדי להצמיד את המטבע שלה לדולר. כך שמרה על המטבע שלה מפני התחזקות ובכדי לתמוך בייצוא המקומי. אם כי בשנתיים האחרונות החל להירשם ירידה מסוימת בקצב הצמיחה הסין ובדרישה לייצוא ובתוך כך, ככל הנראה החל להירשם גם קיטון בקניית האג"ח האמריקני מצד הממשלה הסינית, פשוט משום שכבר אין צורך בקנייה מאסיבית כל כך.

על פי נתוני משרד האוצר האמריקני, נכון לסוף אוקטובר, סין מחזיקה בחוב אמריקני בשווי של 1.2 טריליון דולר. מדובר ברמה הנמוכה ביותר מזה שש שנים. בתוך כך, סין מאבדת את התואר ה"נושה המרכזית" של ארה"ב בעוד יפן חולפת עליה כאשר היא מחזיקה חוב של 1.3 טריליון דולר. 

בחודש אוקטובר, שתי המדינות מכרו אג"ח אמריקני, אך סין עשתה זו בתפוקה משמעותית יותר. אחזוקתיה ירדו בכמות של 41.3 מיליארד דולר. יפן הקטינה את האחזקות ב-4 מיליארד דולר בלבד. בעשור האחרון סין הראתה נכונות להלוות סכומי עתק ומאז ספטמבר 2008 היא הוגדרה כנושה העיקרית של הכלכלה הגדולה בעולם. 

מצב שבו מדינה אחת מחזיקה חוב גדול כל כך של מדינה אחרת, אינו מצב מאוזן ויוצר מתחים ביחסים בין שתי המדינות. בקמפיין הריצה לנשיאות של דונלד טראמפ, האחרון טען דעה הפוכה מהמקובל ואמר כי החוב הגבוהה של ארה"ב מעניק לה כח תמרון רב על האימפריה מהמזרח. כמו טען הנשיא הנבחר כי ינקוט עמדה תוקפנית או לפחות קשוחה יותר כלפי סין. אחת מהצעותיו הייתה להגדיל את תעריף הייבוא הסיני בשיעור של 45%.   

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    סוזי וונג 16/12/2016 20:04
    הגב לתגובה זו
    גם לנושים שלו משך עשרות שנים , קבלנים חברות סטודנטים ועובדים שילם רק חלק ממה שהיה מגיע להם על פי חוזים והבטחות של טראמפ . הוגשו נגדו עשרות תביעות בארצות הברית שברובן הפסיד אבל אלו היו רק אחוז קטן מההפרות שלו .רוב בעלי החוב שלו הרימו ידיים , הפסידו כסף ולא תבעו אותו בגלל התרגילים שלו ושל עורכי דינו שהפכו את התהליך המשפטי לארוך מתיש ויקר . עכשיו הוא החל לעשות כנשיא על פי דרכו מימים ימימה , גם נגד סין ואולי נגד עוד מדינות מה שמראה על פניו שלפחות עסקי ארצות הברית הפכו אצלו מבחינה פסיכולוגית לעסקיו הפרטיים וזה די בסדר בלשון המעטה . השאלה הגדולה כרגע אם סין תוותר לו כמו הרבה נושיו הפרטיים או שהעניין יימשך שנים במתח ביטחוני עולה וסכנות עימות ומלחמה בין שני ענקי הכלכלה הללו !
  • 1.
    בא 16/12/2016 18:00
    הגב לתגובה זו
    מאוד אוהבים מלחמות....