ביום ד' - האם טראמפ יצית סערה נוספת (בוול סטריט)?

סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר המתמחה בשוק האמריקני
אבי שאולי |

דונלד טראמפ זימן מסיבת עיתונאים ליום רביעי הקרוב בניו-יורק. זו תהיה הזדמנות אחרונה לשמוע את טראמפ עוד לפני שהוא מחויב לממלכתיות כנשיא מכהן, אם הוא בכלל מתכוון לנהוג בממלכתיות. סרגיי וסצ'ונוק מאופנהיימר, אנליסט בכיר המתמחה בשוק האמריקני, מתייחס לצפוי בעידן טראמפ, מהזווית של וול סטריט.

אתה יכול להעריך על מה ידבר טראמפ במסיבת העיתונאים ביום רביעי? "קשה לדעת בדיוק. אני יכול להעריך שידבר על החזרת הייצור לארה"ב ואולי ישפוך אור על המדיניות הפיסקאלית שעליה דיבר עד כה באופן כללי. נראה לי שמתחילים לקחת אותו יותר ברצינות ואולי זה יעשה טוב לאמריקנים אם כי זה עלול להיות על חשבון מישהו אחר".

עליית תשואות האג"חים "יש עלייה בתשואות ועלייה בעקום כולו. הריבית עולה בטווח הקצר וגם בטווח הארוך וזה מצביע על אינפלציה יותר גבוהה וצמיחה כלכלית יותר גבוהה בגלל התוכנית הפיסקאלית והמשקיעים נערכים לכך בשוק האג"ח. ככל שיש צמיחה יותר גבוהה המשקיעים רוצים לעבור למניות או אפיק אחר ולא אג"ח".

התחזקות הדולר "המטבע האמריקני התחזק משמעותית וזה משפיע לרעה על חברות גלובאליות ומיטיב עם חברות מקומיות. חברה אמריקנית שמוכרת בחו"ל - כושר התחרות שלה נפגע כאשר הדולר עולה".

המניות בוול סטריט שצפויות ליהנות מעליית ריבית? "בראש ובראשונה אלו הבנקים שצפויים ליהנות מעליית הריבית ואנו ממליצים יותר על: בנק אוף אמריקה, סיטי, ג'ייפי מורגן וגולדמן-זאקס ופחות על וולס פארגו. חברות שיכולות ליהנות מאינפלציה הן מי שייהנו מעליה בנכסים ריאליים כמו למשל חברות אנרגיה ואני מזכיר שרקס טילרסון, מזכיר המדינה המיועד, היה מנכ"ל חברת אקסון מובייל. בתוך סקטור האנרגיה יש חברות שיהנו יותר והן אלה שעוסקות בהפקת נפט מסלעים (shale oil). חברות מעניינות בתחום הן: APC, EOG, CLR, PXD ו-APA".

מעבר לתחומי הפיננסים והאנרגיה יש חברות מעניינות גם בסקטורים אחרים? "קודם יש חברות שהן לא אנרגיה, אבל משרתות את סקטור האנרגיה וגם הן מעניינות. מעבר לכך תחום התעשייה ייהנה גם כן, שם מניית GE יכולה להיות מעניינת להשקעה. לגבי תחום הצריכה הפרטית - היה קשה ב-2016 ומאכזב, אבל אחרי הבחירות הסנטימנט של הצרכנים השתנה לטובה ונרשמו שיעורי צריכה גבוהים מהממוצע. ככל שחברה יותר מוטית לכלכלה האמריקנית, לצרכן האמריקני היא תיהנה יותר משלטון טראמפ בזכות המטבע, הירידה במיסוי והעליה בצריכה".

החשש ממלחמת סחר "טראמפ רוצה להגן על היצרנים האמריקנים. הוא מצייץ הרבה ומאיים בפעולות נגד חברות שמעבירות מקומות עבודה למקסיקו או סין. הייצור במדינות אלו התייקר ומתייקר ונעשה פחות אטרקטיבי. עם זאת מקומות אלו יותר מתאימים לייצור המוני ואני לא חושב שמחר בבוקר יתחילו לייצר טלפונים בארה"ב, אלא מכוניות. בפאן הגיאו-פוליטי היריב הכלכלי הגדול ביותר של ארה"ב היא סין שרוצה מחירי אנרגיה נמוכים".

זווית הרגולציה "ממשל אובאמה התאפיין ברגולציה מאוד חזקה ומי שספג יותר הוא סקטור הפיננסים. שנפגע בצורה ישירה בדרך של קנסות - יותר מ-100 מיליארד דולר בעקיפין - הרגולטור מפריע לבנקים בכל מה שקשור לנטילת סיכונים כמו נגזרים וכולי וגם הרבה דרישות של הלימות הון. הבנקים האמריקנים סולידיים, חזקים וערוכים לרגולציה מחמירה - ובכלל יותר חזקים מהבנקים האירופאים". 

לסיום מה לגבי השפעה על חברות ישראליות? "זה תלוי מה הסקטור ובאיזה שווקים הן פועלות. באופן כללי הן עלולות להיפגע בצד המטבע, אבל צריך לבחון כל מקרה לגופו. החברות הישראליות בוול-סטריט שאנחנו אוהבים הן: אורבוטק, נובה, טאואר, צ'ק פוינט, נייס, רדוור וסולאר הדג'. סקטור השבבים נראה טוב".

טקס ההשבעה של דונלד טראמפ לנשיא ארה"ב יערך בוושינגטון DC בשבוע הבא ביום שישי (20.1). האופי ה"מיוחד" של טראמפ מגביר את חוסר הוודאות ומקשה על האנליסטים לחזות מה באמת יעשה האיש שהפתיע כמעט את כולם בזכייתו.

במסגרת מפגש עיתונאים שערך בנק ההשקעות אופנהיימר לאחרונה הסבירה המנכ"לית אביבית מנה-קליל כי "טראמפ משנה כיוון, מתרחק מגלובליזציה וכל האג'נדות שלו קשורות ברובן בעתידה של אמריקה והעם האמריקני. טראמפ רוצה להחזיר את התעשייה לארה"ב, האמירה שתוביל את כל הפעילויות שלו היא קנה אמריקה וייצר באמריקה. המטבע האמריקני צפוי להתחזק, ולכן כל השקעה מחוץ לארה"ב כדאי לגדר את המטבע שלה. נראה גם שטראמפ ישבור את הכלים וגם יבצע פניית פרסה בתחום הרגולציה בכלל ובבנקאות ובבריאות בפרט".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה