באופנהיימר אופטימיים לגבי צ'ק פוינט: "התמחור הנוכחי לא משקף את הפוטנציאל"
חברת צ'ק פוינט (סימול בנאסד"ק: CHKP) שהייתה הראשונה לפרסם את דו"חותייה בקרב החברות הישראליות הנסחרות בארה"ב, דיווחה לפני קצת יותר מחודש את תוצאותייה הכספיות לרבעון האחרון לשנת 2016 - והיכתה את התחזיות. הרווח הנקי המתואם הסתכם ב-818 מיליון דולר, המשקף עלייה של 6.7% לעומת הרווח הנקי ב-2015 כאשר בסיכום השנה החולפת, רווחי צ'ק פוינט הסתכמו ב-724.8 מיליון דולר או 4.18 דולר למניה, על הכנסות בהיקף 1.74 מיליארד דולר. עלייה של כ-6.7% בהשוואה להכנסות הכוללות בשנת 2015.
בתוך כך, באופנהיימר מוציאים עדכון לגבי חברת אבטחת המידע הישראלית כאשר ממליצים על הגדלת האחזקה במניות החברה ומגדירים אותה כ"אחת מסיפורי ההצלחה המרשימים בקרב החברות הישראליות".
בעדכון שהוציאו באופנהיימר נכתב כי "לפי נתונים של חברת המחקר IDC לרבעון השני 2016, חברת צ'קפוינט מחזיקה בנתח של כ-13% משוק אבטחת המידע, המוערך בלמעלה מ-10 מיליארד דולר, ובכך ממוצבת במקום השני, אחרי סיסקו (CSCO), המחזיקה בנתח שוק של כ-16%, ולפני פאלו אלטו (PANW) ופורטינט (FTNT), המחזיקות בנתחי שוק של כ-12% ו-10%, בהתאמה".
"במפגש המשקיעים שמה הנהלת צ'קפוינט דגש על מנועי צמיחה עתידיים, הכוללים את תחומי הענן, המובייל והמתקנים התעשייתיים. בתחום הענן משתפת צ'קפוינט פעולה עם שתי שחקניות ענק - AWS (חטיבת הענן של אמזון.קום) ו-Azure (שירותי הענן של מיקרוסופט). בעוד שיכולות אבטחת המידע בסביבת הענן הנן עדיין מוגבלות, חברות הענן מאפשרות ללקוחותיהן לבחור ספקי ספתרונות אבטחת מידע, ובכך צ'קפוינט מקבלת מנוף שיווקי משמעותי לצמיחה גם בתחום זה. כמובן, חשוב מאוד לעקוב אחר התפתחויות ביכולות הטכנולוגיות של ענקיות הענן, דבר שעלול להוות איום פוטנציאלי על הספקים המסורתיים בראיה ארוכת טווח. בנוגע למובייל, ציינה צ'קפוינט עליה בשיעור שנתי של כ-100% במספר המתקפות על המכשירים הניידים, המקבלות חשיבות רבה ועלולות לגרום נזק רב".
"נציין כי צ'קפוינט ביצעה עוד לפני כשנתיים רכישה של חברת Lacoon המתמחה בתחום המובייל, וכעת מזהה פוטנציאל גדול לצמיחה עתידית, אם כי מדובר בפעילות שעדיין קטנה מאוד ביחס לפעילות הכוללת של החברה. אנו מדגישים כי מעמדה המוביל של צ'קפוינט בתחום אבטחת המידע וקשריה ההדוקים עם כ-100,000 מפיצים ברחבי העולם מאפשרים מנוף משמעותי לפריצת דרך בתחומי צמיחה חדשים, במידה והם מגיעים למאסה קריטית ומקבלים מספיק דגש מבחינת לקוחות החברה".
עוד מוסיפים באופנהיימר כי "כשמדברים על צ'קפוינט, אי אפשר שלא לציין גם את מאזנה החזק, עם קופת מזומנים של כ-3.7 מיליארד דולר, או כ-21% משווי השוק. החברה מייצרת כמיליארד דולר מזומנים מדי שנה, ומעבירה את מלוא התזרים לבעלי המניות באמצעות רכישת מניות עצמית, אך עדיין מדובר בעודפי מזומנים משמעותיים. בנוגע לפעילות M&A, חשוב לציין כי כל רכישות צ'קפוינט (למעט רכישה היסטורית של Pointsec השבדית, שבוצעה לפני למעלה מעשור תמורת פחות מ-600 מיליון דולר) היו קטנות למדי, כאשר מרבית פתרונותיה פותחו פנימית. אנו מעריכים כי החברה תמשיך לדבוק באסטרטגיית צמיחה אורגנית גם בעתיד, אך איננו שוללים פוטנציאל למדיניות דיווידנד, שעשויה להוביל להצפת ערך נוספת בחברה".
"חברת צ'ק פוינט הנה אחת מסיפורי ההצלחה המרשימים בקרב החברות הישראליות, שהצליחה להפוך מחברת סטארט-אפ קטנה למובילת שוק, ואף לשמר את מעמדה המוביל בשוק זה, למרות תחרות עזה הן מצד חברות ענק (כמו סיסקו) והן מצד מאות שחקניות נישה רעבות ואגרסיביות. במהלך השנה האחרונה ניהלה החברה בהצלחה את המעבר לדור מוצרים חדש, ובסיומו הציגה שיפור בקצב הצמיחה וברווחיות.
"מניית CHKP עלתה בשיעור של כ-20% במהלך השנה האחרונה, כאשר עיקר העליות הגיעו בחודשיים האחרונים, על רקע הדוחות החזקים של הרבעון הרביעי 2016, אך למרות הראלי האחרון נסחרת מניית החברה עדיין בתמחור נמוך לסקטור הטכנולוגיה ולמתחרותיה במגזר אבטחת המידע, מכפילי רווח מנוטרלי מזומנים של 13 לתחזיות 2017 ו-2018. להערכתנו, תמחור זה אינו משקף את פוטנציאל הצמיחה הטמון בשוק אבטחת המידע, את העוצמה השיווקית והטכנולוגית של צ'קפוינט ואת הפוטנציאל להגדלת נתח שוק וחדירה לתחומים חדשים בעלי צמיחה גבוהה. לדעתנו, מניית CHKP מהווה שילוב מושלם של השקעת צמיחה וערך, ואנו ממליצים ללקוחותינו להגדיל את אחזקותיהם במניה, גם לאחר הראלי האחרון".
באופנהיימר נותרים בהמלצה של 'תשואת יתר' עם מחיר יעד של 115 דולר המשקפים אפסייד של כ-15% על מחיר המניה הנוכחי בנאסד"ק.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.כתיבה יפהאמיר 27/02/2017 15:30הגב לתגובה זו0 0שמח שיש מי שמזכיר לנו שיש בורסה בישראל.סגור