כלכלני אגוד בהתייחסות להצבעה היום בקונגרס, שער הדולר והתחזית לאינפלציה במשק

איתן יונסי | (1)

כלכלני בנק אגוד, בראשות ראש תחום מחקר והאנליסטית הראשית אורלי אברהם, מתייחסים בסקירתם השבועית להצבעה (שתוכנה להתקיים אמש ונדחתה כנכל הנראה להיום) בקונגרס על תכנית ביטוח הבריאות החדשה של ממשל טראמפ – האמורה להחליף את "אובמה קר", תוכנית הבריאות שיזם הנשיא לשעבר. כלכלני אגוד מעריכים כי "העברתה או אי-העברתה של התכנית תהווה ברומטר ליכולת של טראמפ באמת להשפיע על הכלכלה. כישלון בהעברת החוק ככל הנראה יקשה על יכולתו של טראמפ לממש את המדיניות שלו בענייני מס, השקעה בתשתיות ועלול להביא להיחלשות הדולר בטווח הקצר".

עוד מעריכים באגוד כי "במידה וטראמפ יצליח בהעברת הרפורמה הדבר ככל הנראה יתמוך בעליות בשווקים, שכן הדבר יצביע על יכולותיו להעביר עוד חוקים בפרלמנט (כגון הפחתת המיסים), אך במידה ולא הסנטימנט השלילי שהיה השבוע צפוי להימשך גם בשבוע הבא. תשואת אג"ח 10 שנים ארה"ב עומדת היום על 2.407%. נזכיר כי תוואי עליית הריבית של הפד צפויה הייתה להוביל את התשואות ל- 10 שנים בארה"ב לאזור ה- 2.6%-2.7% ולכן לדעתנו, גם אם טראמפ לא יצליח להעביר את הרפורמה בבריאות, בהסתכלות ארוכת טווח, עדיין הכלכלה של ארה"ב בריאה וחזקה והעלאות הריבית של הפד צפויות להתממש כמתוכנן".

ביחס לשער השקל-דולר, באגוד מציינים כי "הדולר התחזק השבוע בכ-0.4%, בין היתר על רקע התערבויות אגרסיביות השבוע בשוק המט"ח של בנק ישראל". באגוד מעריכים כי "בראייה ארוכת טווח, הדולר צפוי להתחזק מול המטבעות העיקריים בעולם. זאת בשל פערי הריביות, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול שאר העולם".נקודת התמיכה הקרובה לדולר עומדת על 3.55 שקל לדולר והרחוקה על 3.4 שקל לדולר, ונקודת ההתנגדות הקרובה לדולר עומדת על 3.65 שקל לדולר והרחוקה על 3.75 שקל לדולר".

באשר לתחזית האינפלציה, אומרים כלכלני אגוד: "אנו מעדכנים מעט מעלה את תחזית האינפלציה לשנה קדימה מ- 0.1% ל- 0.2% כאשר לאחרונה מסתמנת עלייה במחירי הסחורות בעולם (למעט מחירי הנפט), בעיקר בסחורות החקלאיות אשר עלו בחודש פברואר ב-4.5%. בנוסף נציין כי הפעילות בתעשייה הגלובלית מתרחבת בקצב יחסית מהיר (מדדי מנהלי הרכש במגזר היצרני של רוב המדינות התעשייתיות בעולם נמצאים לאחרונה במגמת עלייה מעל רף ה-50 נקודות, דבר אשר מצביע על התרחבות הכלכלה הגלובלית). האצה בפעילות התעשייתית צפויה לתמוך בהמשך עלייה במחירי חומרי הגלם בתעשייה המקומית ובאינפלציה". כלכלני בנק אגוד מוסיפים כי "גם תחזית האינפלציה הצפויה של הבנק לשנת 2017 עודכנה מעלה מ- 0.4% ל- 0.6%. כאשר נציין כי, בנק ישראל פירסם השבוע את ממוצע החזאים ל-12 חודשים קדימה אשר התעדכן מטה השבוע מ- 0.6% ל- 0.3%".

בבנק אגוד אומרים כי "בסך הכל נראה כי התעשייה הישראלית מתאוששת במקביל להתאוששות התעשייה בעולם ולפי מדד מנהלי הרכש האופטימי בישראל, כנראה שמגמה זו צפויה להימשך גם בחודשים הקרובים. האצה בפעילות בתעשייה ורוח גבית בעולם אומנם מורידים את הצורך בהתערבות מסיבית של בנק ישראל בשוק המט"ח. מנגד, הירידה החדה בציפיות האינפלציה מן השוק בשבועות האחרונים כן תומכת במעורבות בנק ישראל בשוק המט"ח, כפי שראינו השבוע".

באשר לתיק המניות, אומרים בבנק אגוד כי "בתמהיל המנייתי בתיק אנו משנים השבוע מחלוקה לפי 60% חו"ל, 40% ישראל לחלוקה שווה בין ישראל לחו"ל. זאת בעיקר בשל מקבץ נתוני מאקרו טובים שהתפרסמו לאחרונה בארץ, צמיחה גבוהה בשילוב עם סביבת אינפלציה וריבית נמוכות ורמת המכפילים הזולה יחסית הקיימת במדדי המניות העיקריים בישראל (ת"א 125 מכפיל נוכחי על 16.3 צפוי 13.9 לשם השוואה לארה"ב המכפיל של ה- S&P500 עומד על 21.5 והצפוי על 18.2). בהתייחס לחשיפה הגיאוגרפית בחו"ל אנו עדיין מעדיפים את החשיפה לארה"ב בשל התחזקות הכלכלה האמריקאית וצפי לעלייה הדרגתית ומדודה בקצב הריבית ע"פ הפד".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אוי וואי 24/03/2017 18:24
    הגב לתגובה זו
    האלאס צ'וקר פושקאה..זה מה זה מתוק..!! פשוט קופסת ציאניד מחוזק וזמין.