נגד הזרם: זה הנתון המעיב על הרווחים העתידיים של אפל

אלמוג עזר |

לא חסרות סיבות למשקיעים לשמוח על הדו"ח הרבעוני שפרסמה אמש אפל שמביא היום לזינוק של 4% במניה ושיא כל הזמנים. ענקית הטכנולוגיה הציגה כידוע רווחים והכנסות גבוהים מהצפוי ואף צפתה הכנסות עתידיות גבוהות יותר מהצפוי. אם כי ישנם נקודה שחורה בדו"ח שזוכה להתייחסות היום בוול סטריט. 

אך האם יש טוב בלי רע? ובכן, המשקיעים שאינם חלק מהזרם ומבקשים למצוא את הפגמים בדו"ח אפל יכולים להתמקד בחולשה שהחברה מציגה בשוק הסיני. ההכנסות של החברה ירדו בשיעור של 10% בשוק של הכלכלה השניה בגודלה בעולם והסתכמו ב-8 מיליארד דולר. נתון שמציב בסימן שאלה גדול את יכולתה של אפל להמשיך להתפשט גלובלית אל שווקים חדשים בעיקר במזרח.  

האנליסטים שממתינים לאפל בפינה, מציינים כי הירידה בהכנסות בשוק הסינ של ארה"ב אינה יחודית רק לה. זאת כאשר המתחרות המקומיות שלה, כמו XIAOMI ו-Huawei רשמו צמיחה דו מספרית בהכנסות. על פי ניל מאסטון, מנכ"ל חברת אנליטיס אנליטיקס, הדו"ח של אפל מציג מציאות פשוטה בה "האייפון יצא מהאופנה בסין, אלמנט שמציב תקרה משמעותית על יכולת הביצועים העולמית של אפל". 

על פי קוק, סין היא אתגר גדול אך אפשרי

נזכיר כי האייפון 8 שיושק ככל הנראה בספטמבר הקרוב אמור לכלול מאפיינים חדשים לחלוטין שלא הופיעו בדגמים הקודמים. לשם דוגמא, באייפון החדיש יעשה שימוש במסכים המבוססים על טכנולוגיית OLED לעומת מסכים הLCD בהם נעשה שימוש עד כה. שימוש בטכנולגיה החדישה אמור להגדיל את הבהירות של המסך (וגם לייקר אותו תוך כדי). כמו כן הדגם יכלול טעינה אלחוטית. אלמנטים חדשניים כאלו יכולים לשנות את המומנטום השלילי של אפל כנגד המתחרים בסין.   

אלמנט נוסף שיכול לשנות את מגמת ההיחלשות של אפל בסין היא אפליקציית המסרים "WeChat". אפליקציית המסרים נמצאת בשימוש בקרב 938 מיליון משתמשים חודשיים. מנכ"ל אפל טים קוק התמיכה של האייפון בwechat עשויה להקל על הגדילה של נתח שוק האייפון בשוק הסמארטפונים בסין.   

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה