דירקטוריון קוואלקום דחה את ההצעה של ברודקום: ”אנחנו שווים הרבה יותר”

הוק טאן, מנכ”ל ברודקום: "אנחנו נמשיך במגעים עם דירקטוריון קוואלקום וההנהלה שלה”.
נועם בראל | (2)

למרות הצעת הרכש חסרת התקדים אותה קיבלה, בקוואלקום לא מתרגשים. בהחלטה פה אחד של הדירקטוריוון, הוחלט לסרב להצעת הענקית על סך 130 מיליארד דולר אותה הניחה ענקית השבבים ברודקום על השולחן. בברודקום אגב, לא הרימו ידיים, ועדיין נחושים לבצע את העסקה.

פול ג’ייקובס, יו”ר הדירקטוריון של קוואלקום: “הדירקטוריון החליט פה אחד כי ההצעה של ברודקום ממעיטה בצורה דרמטית מערכה של קוואלקום בהתחשב במעמדה המוביל בתחום טכנולוגיות המובייל והצמיחה העתידית שלנו”.

מן העבר השני, בענקית השבבים הטאיוונית לא מרימים ידיים מהעסקה. הוק טאן, מנכ”ל ברודקום: “העסקה תיצור חברה גלובלית חזקה עם פורטפוליו מרשים של מוצרים מובילים בתחומם, וקיבלנו תגובות חיוביות על המהלך. אנחנו נמשיך במגעים עם דירקטוריון קוואלקום וההנהלה שלה”.

הצעת הרכישה, אשר אם תתבצע בסופו של דבר, תהיה הרכישה הגדולה אי פעם בענף הטכנולוגיה, שיקפה מחיר של 70 דולר למנייה, כאשר התשלום יתבצע ב-60 דולר במניות ועוד 10 דולר במזומן, כאשר ביום פרסום הידיעה על הצעת הרכש, זינקה מניית קוואלקום בכמעט 13%. 

אם בכל זאת תושלם העסקה, ברודקום תהיה חברת השבבים השלישית בגודלה בעולם אחרי אינטל וסמסונג. ואם העסקה תושלם, היא תדיח את העסקה שבה רכשה דל את EMC ב-67 מיליארד דולר לפני כשנתיים. החברה הממוזגת של ברודקום וקוואלרום צפויה להיסחר בשווי של מעל 200 מיליארד דולר. וכדי להבהיר עד כמה קדחת הרכישות בוול סטריט היא גדולה, נציין כי קוואלקום עצמה נמצאת במהלך השלמת רכישת ענק משלה, את חברת NXP תמורת 38 מיליארד דולר. ברודקום כבר הודיעה כי ההצעה שלה עומדת בתוקף ללא קשר להשלמת רכישת NXP על קוואלקום. 

שמוליק קרפף, אנליסט מניות חו"ל במערך ייעוץ ההשקעות של לאומי אמר בצמוד לגשת ההצעה כי: "ברודקום מעוניינת בקואלקום משלוש סיבות עיקריות. האחת, קיצוץ משמעותי בעלויות. ברודקום ידועה במשמעת התקציבית הקפדנית שלה וביכולתה לייעל את החברות אותן היא רוכשת. במובן זה, הוצאות תפעוליות בהיקף של 6.67$ מיליארד ב- 12 החודשים שחלפו לקואלקום משמשות כר נרחב למהלכי התייעלות צפויים מצידה של ברודקום. הסיבה השנייה היא כוח מיקוח הטמון ביתרון לגודל. שילוב בין שתי ענקיות המתמחות בשבבים לתעשיית המובייל תוביל לחברה שהיא היצרנית הגדולה בעולם לשבבי מודם מסוג 3G/4G וכן שבבים ל- Wi- Fi. דבר זה בהחלט עשוי לשפר את כוח המיקוח של החברה המשולבת אל מול יצרניות הסמארטפונים הגלובאליות. הסיבה השלישית היא תמחור זול יחסית למניית קואלקום. המניה רשמה ירידה מצטברת של 15.5% מתחילת השנה עד לערב פרסום ההודעה, וכיום מתומחרת לפי 15 פעמים רווח שנתי נקי לשנה הבאה". לניתוח המלא

שלמה גרינברג, פרשן וול סטריט של Bizportal: "העסקה, אם תצא לפועל, תעלה את ברודקום לרמת חברת התשתיות מובילה בתחום התקשורת האלחוטית ובמיוחד הטלפוניה החכמה מה שייתן לה גם מקדמה גדולה במלחמה שמתפתחת בתחום הרכב האוטונומי. זה אומר שברודקום תעשה ככל יכולתה לסגור. בטוח גם שהבנקאים שמלווים ומממנים את הדיל כמו בוטיק ה-M&A היוקרתי Moelis & Co מניו יורק שהביא לעסקה את ג'י פי מורגן, מורגאן סטנלי ועוד, ששכרם מעסקה כזו יהיה משהו כמו 120-30 מיליון דולרים, יעשו ככל יכולתם לסגור. גם מבחינת יכולות המימון של העסקה והסינרגיה בין החברות לא תיווצר בעיה. הבעיות תתפתחנה מכיוונה של קוואלקום שכנראה תדחה את הדיל כנמוך מידי." לניתוח המלא

 

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    אני שם 149 מיליארד + מרסדס שלי ! (ל"ת)
    טוויטו הבאסטיונר 15/11/2017 21:45
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    אני שם 149 מיליארד ולא שקל יותר ! (ל"ת)
    טוויטו הבאסטיונר 15/11/2017 21:45
    הגב לתגובה זו