הציבור האמריקני שוקע בחובות: גל של איחורים בהחזרי הלוואות בכרטיסי אשראי
הצמצום המוניטארי שהפד' מבצע במהלך החצי השנה האחרונה הקפיצו את הריביות לשיאים לאחר מספר שנים של ריביות אפסיות, וזה מתחיל להשפיע על הציבור האמריקני.
האיחורים בתשלומים על חובות בכרטיסי אשראי ממשיך לזנק, ועבור האוכלוסיות החלשות מדובר על רמה גבוהה יותר מהמשבר הכלכלי ב-2008. חשוב לציין כי המגמה של האיחורים מתמקד כעת רק בכרטיסי האשראי, כאשר בחובות למימון רכבים/לימודים/משכנתאות הסיטואציה יציבה.
האיחור על תשלומי ההלוואות של הציבור האמריקני
— Amit Tal (@amital13) 22 במאי 2018
הסבר אחד לשוני הרב בין סוגי החובות השונים הוא כי העלייה בריביות על החובות הייתה חדה יותר עבור ההלוואות בכרטיסי אשראי משאר סוגי המימון. סיבה אפשרית נוספת לתופעה היא כי בניגוד להלוואות על רכבים/ משכנתאות מהבנק, לבנקים אין אפשרות לעקל את הרכוש שנרכש.
יש לציין כי ניכרת הבחנה ברורה בין סוגי הבנקים השונים בהקשר של החובות למשקי הבית. בארה"ב קיימים 4,888 בנקים מסחריים, כאשר הם מתחלקים ל-2 קבוצות: 100 הגדולים, וכל השאר. בבנקים הקטנים הדרישות לקבלת הלוואה רופפות הרבה יותר, ובשנים האחרונות חל זינוק בלקיחת הלוואות מצד אוכלוסיות בעייתיות.
ביום שישי האחרון הפד' פרסם את נתוני ההפרשות של הבנקים השונים לטובת כיסויי אשראי מלקוחות. ע"פ הדו"ח, ההפרשות של הבנקים הקטנים זינק ברבעון האחרון לשיא חדש, ועקף בהרבה את ההפסדים של 2008. בבנקים הגדולים, הסיטואציה ממשיכה להיות יציבה.
האיחורים על חובות לכרטיסי האשראי בבנקים הקטנים בארה"ב: תמרור אזהרה בולט.
Ummm small banks in the US problem 😏
The delays on credit card repayments have gone through the situation in 2008.
Big banks are in better shape, but they are next in line.
Interest rates will continue to climb pic.twitter.com/oiKSb3Tz6F
— Amit Tal (@amital13) 19 במאי 2018הנתונים הערב מצטרפים לנתונים מהחודש שעבר בשוק ההלוואות לרכבים, שהצביעו כי האיחורים בהלוואות הסאב פריים של יותר מ-60 עלה לאחרונה לרמה של 5.8%, הרמה הגבוה ביותר מאז 1996 (לכתבה המלאה).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.בקרוב אצלנו. תמשיכו לפרסם "הלוואה לכל דיכפין" ברדיו. (ל"ת)ישראלי 23/05/2018 13:44הגב לתגובה זו1 0סגור