בדרך לגירעון של טריליון דולר במהלך 2019
הזינוק המחודש בתשואות אגרות החוב של ארה"ב שם בחזרה את הגירעון העצום של המדינה במוקד. שימו לב לנתונים שפורסמו אמש: הגירעון התקציבי בארה"ב התרחב ב-11 החודשים האחרונים לרמה של 898 מיליארד דולר, הרבה מעל התחזיות של משרד האוצר האמריקני.
מדובר בזינוק לעומת גירעון של 674 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. ההוצאה הממשלתית גדלה בכ-7% ל-3.88 טריליון דולר, ההכנסות ירדו בכ-1% מהשנה שעברה לרמה של 2.9 טריליון דולר. ההכנסות מתאגידים ירדו לרמה של 163 מיליארד דולר, ירידה של 71 מיליארד דולר לעומת אשתקד ברקע לרפורמת המיסים. ע"פ הערכות, הגירעון של ארה"ב צפוי לעלות החל מ-2019 לרמה של כטריליון דולר. בתוך כך, החוב הלאומי של ארה"ב ממשיך לזנק, ועומד כעת על 21.5 טריליון דולר.
עליית התשואות בשנה האחרונה מוסיפה לגידול בגירעון, שכן הריבית המשולמת על החוב האמריקני ממשיכה לעלות.
ההוצאה הממשלתית על החזרי ריביות: בזינוק חד בשנתיים האחרונות
הבית הלבן טען בתחילת השנה כי הפחתות המס ישלמו את עצמן ע"י הכנסות נוספות שיגיעו באמצעות צמיחה כלכלית מהירה יותר, אך בינתיים זה לא נראה הכיוון.
חשוב לציין כי תשואות החוב האמריקניות לטווחים הקצרים מושפעות מהחלטות הפד', התשואות לטווחים הארוכים מושפעות גם מההחלטות של ה-ECB ושל הבנק המרכזי ביפן. עידן הכסף הזול ע"י 2 הבנקים הנ"ל הביאו לבריחה של קרנות הפנסיה לחיפוש אחר תשואה, וחלק ניכר מאותם כספים הושקע באגרות החוב האמריקניות הארוכות. הפסקת הרכישות ע"י הבנק המרכזי באירופה צפויה להקפיץ בקרוב את תשואות האג"ח של גרמניה, דבר שיוביל לחזרה של כספים לגרמניה. ביומיים האחרונים התשואות על אגרות החוב של גרמניה מזנקות, והתוצאה היא יציאה של כספים מאגרות החוב של ארה"ב.
- האם הסינים מוכרים אג"ח אמריקאיות? שר האוצר חושב שלא - הנה הסיבה
- "זוהי צומת חשובה - מורידים חשיפה לנאסד"ק ומגדילים חשיפה לישראל, אירופה, סין והודו"
נראה כי זה זמן טוב להיזכר במודל של ג'פרי גונדלך, מנהל קרן DoubleLine Capital LP ומי שמכונה בשנים האחרונות "מלך האג"ח". המודל פורסם מוקדם יותר השנה ומצא קורלציה די מרשימה בין האג"ח גרמניה לאג"ח ארה"ב+השינוי הנומינלי בתמ"ג של ארה"ב. ובמילים פשוטות: עתיד החוב האמריקני תלוי כעת בפעולות הבנקים המרכזיים בשאר המדינות.
המודל של גונדלך שפורסם מוקדם יותר השנה
צרכי הגיוס של ארה"ב ביחד עם צמצום כמות הדולרים בשוק ע"י הפד' צפויים כעת להחמיר את המחסור בדולרים בשווקים, וזה חדשות רעות עבור מדינות רבות ובפרט השווקים המתעוררים.
- 6.מישו 18/09/2018 11:53הגב לתגובה זוברור שיעלה הגירעון בשלב הראשוני של הפחתות המס, חכו לשנים הבאות...יחי ההבדל הגדול בין סוציאליזם (לחיות את הרגע) לבין קפיטליזם (לראות את הנולד)
- 5.נועם 17/09/2018 04:01הגב לתגובה זוביחס להורדת המיסים המאסיבית זה מראה דוקא על עליה יחסית בהכנסות. במיוחד כשמדיניות של הורדת מיסים לצורך שיפור הצמיחה נערכת לטווח ארוך ולא לטווח של כמה חודשים.
- 4.גבע 16/09/2018 22:37הגב לתגובה זומבחוץ
- / 17/09/2018 16:59הגב לתגובה זוכסף נרקב בבנקים כי חברים של טרמפ לא רוצים לשלם מס.אז במקום הוא פוגע במסחר ,ובכלכלה.ומה בשיא המשבר הוא יפטר את שר האוצר שלו."יופי ממש יופי של נשיא"
- 3.Yoni 16/09/2018 07:09הגב לתגובה זוראשית....סופסוף אתר כלכלי מקצועי וכתבות רציניות. ביזפורטל עוקף את כל השאר.לגבי החוב....טראמפ אלוף בהסטת המדיה לדברים אחרים. זה לא פחות מקצה המצוק של הכלכלה העולמית.ארהב לא יכולה לשלם את החוב. הסינים מחזיקים אותם בביצים.
- 2.תתכוננו 15/09/2018 19:50הגב לתגובה זובצימצום הגרעון הגרעון כ1 טריליון תוצר כ21 מתקרב ל5% מהתוצר מדינות עם גרעון גדול נוטות לקרוס ראו טורקיה הגרעון נמדד באחוזים מול התוצר גם החובות מול תוצר מתרחבות מדינות עם חובות ענק פלוס גרעון תקציבי ענק נוטות לקרוס
- 1.תתכוננו 15/09/2018 19:46הגב לתגובה זועולות כסף מצטמצם מחנק מונטרי אשראי עצום זהו