
קרן המטבע העולמית מציגה: כישלון ידוע מראש
ביוני האחרון קיבלה ארגנטינה הלוואה בסכום של כ-50 מיליארד דולר. ההלוואה הייתה בזמנו הגדולה ביותר שסיפקה קרן המטבע, והייתה אמור לעצור את ההתקפות הספקולטיביות על המטבע המקומי. למרות התקוות של קרן המטבע, בתחילת ספטמבר התברר כי הבנק המרכזי במדינה ניצל את הכסף במהירות בניסיון לווסת את שוק המט"ח (ולא בהצלחה גדולה), והמדינה הגישה בקשה נוספת לקרן המטבע.
קרן המטבע הודיעה אמש כי היא מגדילה את חבילת החילוץ למדינה, והיא תעמוד כעת על 57 מיליארד דולר לתקופה של 36 חודשים. להלוואה – ש-15 מיליארד דולר מתוכה כבר ניתנו לארגנטינה – מצטרפים תנאים מחמירים, כולל התחייבות לאפס את הגירעון התקציבי עד 2019.
אחד התנאים הבולטים בתוכנית החילוץ החדשה הוא שנאסר על הבנק המרכזי במדינה להתערב בשוק המט"ח למעט נסיבות קיצוניות. הבנק יורשה להתערב כדי לייצב את המטבע רק אם הפזו ייפול מתחת לרמה של 44 פסו לדולר או יתחזק מעל לרמה של 34 פסו לדולר.
אז הבנק התחייב לא להתערב, והתגובה בשוק לא מאחרת להגיע: המטבע המקומי צונח כעת בכ-3.2% לרמה של 39.4 פזו לדולר.
הדולר מול הפזו: הבנק מפסיק להתערב, והסוחרים מסתערים ומוכרים את המטבע
- מוד'יס העלתה את דירוג האשראי של ארגנטינה
- הבורסה שעלתה ב-172% ואיך זה שהבורסה הטורקית עקפה את הבורסה שלנו?
הגעה לרמה של 44 פזו לדולר נראית כבלתי נמנעת כתוצאה ממצוקת הדולרים בשוק, ואז הבנק המרכזי "ישרוף" עוד דולרים במטרה למנוע קריסה של המטבע. תוכנית חילוץ נוספת תידרש כמעט בוודאות עוד מספר חודשים. כלכלנים רבים מסכימים כי הדרך היחידה שנותרה למדינה היא לעבור "דולריזציה".
- 3.שכיר מהכפר 28/09/2018 16:38הגב לתגובה זויש להם כל כך הרבה כסף לחלק הלוואות למדינות??
- 2.לילי 28/09/2018 09:11הגב לתגובה זואם הסוחרים היו רואים עצירת הוצאה ממשלתית בצווי חירום המשבר היה נפתר . אך נראה שבעלי ההון מכתיבים את מדיניות הממשלה ונוח להם צניחה בערך המטבע .
- 1.אהרון 27/09/2018 18:09הגב לתגובה זוכל מדינה שהמטבע שלה יהיה דולר תואיל לכלכת אמריקה ותקבור סופית את היורו