נכנעה לאמזון: רשת סירס הגישה בקשה לפשיטת רגל
ענקית הקמעונאות האמריקאית, סירס ("Sears"), הגישה בקשה לפשיטת רגל, וזאת לאחר שנים בהן נשענה על תרגילים כלכליים כאלו ואחרים ובמיוחד על מיליארדי הדולרים שהגיעו מכיסו הפרטי של המנכ"ל אדי למפרט. סירס, שקיימת מעל 125 שנים, מינתה חברת שיקום וצפויה לסגור כ-142 חנויות הרשת עד סוף השנה, ולצאת במבצע חיסול סחורה נרחב.
בקשת פשיטת הרגל של סירס מגיעה כעשור לאחר איחוד הרשת עם חברת Kmart, בתקווה שהשתיים תצלחנה לייצר ביחד מתחרה ראויה בשוק הקמעונאות ששינה את פניו בעשור האחרון מקצה לקצה.
מנכ"ל החברה, אדי למפרט, משכן בשנים האחרונות נכסים רבים כדי לשלם את חובותיה של החברה כשהתוכנית העסקית לא עבדה כמתוכנן. לסירס עדיין קיימות מעל 700 חנויות, אך אלו לעיתים קרובות נותרו ריקות מאדם כשהן סובלות ממחסור תמידי בסחורה משום שהספקים איבדו אמון בחברה. למעשה, חנויות רבות של הרשת מעולם לא ראו את פני הדור הצעיר, שבקושי זוכר שמדובר ברשת שהייתה בעבר הגדולה בארה"ב.
עם זאת, ולמרות פשיטת הרגל, למפרט ממשיך להשקיע בסירס, וזאת כשעל פי הדיווחים, הוא מנהל מגעים לקבלת הלוואה נוספת של 300 מיליון דולר לעזור לחברה לעבור את פשיטת הרגל בהצלחה. נציין כי לחברה כש-300 מיליון דולר בטוחים מבנקים להשקעות שהסכימו לתמוך בה.
סירס, שהייתה בעברה אימפריית קמעונאות, החלה את דרכה בשנת 1886 כשהוקמה על ידי ריצ'רד סירס ומכרה שעונים בדואר. מאוחר יותר, החברה שילבה כוחות עם רובאק אנד קו, שמכרה מוצרי חשמל ביתיים דרך קטלוגים. בשנת 1925 הפכה סירס מרכז דואר בשיקגו לסניף הפיזי הראשון שלה, כשעד סוף אותה שנה פתחה החברה 7 סניפים נוספים.
ככל שהצלחתה של סירס גברה, כך גם גדלה האימפריה. החברה עברה למגדלי סירס האייקוניים בשיקגו ועברה להתעסק בתחומים נוספים כגון השקעות בשוק ההון ונדל"ן. למפרט ואימפריית הקמעונאות אותה הקים הגיעו לשווי של מעל 20 מיליארד דולר בשנת 2006, והתקשורת הכתירה את איל ההון כ"וורן באפט הבא", כשהמשיך בצעדיו להתרחב.
ועם זאת, מתחרתה העיקרית, וולמארט, עקפה אותה בשנות ה-90 כרשת הקמעונאות הגדולה בארה"ב, והמשיכה, יחד עם רשת טארגט, לפתוח חניות נוספות בארה"ב ולגזול נתח שוק מסירס כשהן מציעות מחירים זולים יותר.
הנפילה הגדולה של סירס הגיעה לאחר המשבר הגדול בארה"ב, כשציבור הקונים החל לחפש מבצעים והנחות ברשת, ולמעשה הניעו את הדלק שמאחורי צמיחתה של אמזון. וולמארט והחברות האחרות המשיכו להשקיע ולנסות להתחרות באמזון, אך לסירס לא היה שום סיכוי במאבר הזה, פשוט מהעובדה שלא היה לה מספיק כסף בקופה.
השנה הרווחית האחרונה של סירס נרשמה אי שם ב-2010, ותזרים המזומנים שלה לא אפשר לה לתעל משאבים חזרה לחברה עצמה לצורך פיתוח, מה שהוביל בסופו של לחוסר הרלוונטיות של החברה בשוק התחרותי של היום. השאלה הגדולה היא, האם סירס תצליח לשוב מפשיטת הרגל ולבנות עצמה מחדש.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מסימני המיתוןאנונימי 15/10/2018 11:55הגב לתגובה זו0 0קודם פייסבוק מאבדת 20% משוויה, אחרי זה רשת המסחר הגדולה פושטת רגל ההיסטוריה לעולם חוזרתסגור