חודש רביעי ברציפות: סין מוכרת אגרות חוב אמריקניות

ברקע לתנודתיות בשווקים, נתוני משרד האוצר האמריקני מהסופ"ש האחרון מצביעים כי סין ממשיכה למכור נכסים אמריקנים. סוג חדש של מלחמה קרה, או תגובה של סין ללחץ על המטבע המקומי?
עמית נעם טל | (6)
נושאים בכתבה אג"ח טראמפ סין

ברקע למלחמת הסחר עם ארה"ב וברקע ללחץ של הדולר בשווקים ממשיך לטפס, סין ממשיכה למכור נכסים אמריקנים. ע"פ נתוני משרד האוצר האמריקני מהסופ"ש האחרון, אחזקותיה של סין בחוב האמריקני ירדו בכ-13.7 מיליארד דולר במהלך חודש ספטמבר.

מדובר בירידה החדה ביותר מאז ינואר 2018. בנוסף, נזכיר כי מדובר על החודש הרביעי ברציפות של מכירות ע"י סין. בסה"כ, היקף האחזקות של סין בחוב האמריקני מסתכמות כעת בכ-1.15 טריליון דולר. בתוך כך,  כלל המדינות הזרות מחזיקות נכון להיום כ-6.22 טריליון דולר של אגרות חוב אמריקניות, בסביבות 40% מהחוב הכולל של ארה"ב.

היקף האחזקות של סין בשנים האחרונות

למרות שקל לפרש את המכירות האחרונות של סין כצעד מתגרה במסגרת מלחמת הסחר בין המדינות, ההסבר ההגיוני יותר הוא הניסיון של סין לייצב את המטבע שלה, ולמנוע בריחת הון מהמדינה.

כפי שדיווחנו בשבוע שעבר (לכתבה המלאה), רף ה-7 יואן לדולר משמש כעת ברמוטר לכלכלה הסינית, כאשר פריצה של רמה זו עשויה לגרום לתגובת שרשרת בשווקים. במבט כולל, סל מטבעות המזרח מול הדולר קרוב להוציא לפועל תבנית טכנית די מאיימת. הפעמים האחרונות ששווקים אלו ראו בריחת הון כזו היו בזמן "משבר הנמרים האסייתים" ב-1997, התפוצצות בועת הדוט.קום, פקיעת בועת הסאב פריים ב-2008, והפסקת תוכנית הרכישות של הפד' ב-2014. עתה, צמצום הדולרים ע"י הפד' יוצר שוב שינוי חד בתנועות ההון בעולם, ונראה כי התרחיש של "אם כל משברי המטבע" ממשיך לצבור תאוצה.

סל המטבעות המזרח מול הדולר: המחסור בדולר רק בתחילתו

סין, המנסה כעת למנוע את בריחת ההון מהמדינה, משתמשת בחודשים האחרונים ביתרות המט"ח של המדינה על מנת למנוע קריסה של המטבע המקומי.  יתרות המט"ח של המדינה ירדו בכ-34 מיליארד דולר במהלך חודש אוקטובר, וכעת הן מסתכמות בכ-3.053 טריליון דולר. נציין כי את נתוני המכירות של סין באג"ח האמריקני נוכל לראות רק בחודש הבא (והם יהיו מעניינים כיוון שהתשואות זינקו באותו החודש).

בתוך כך, נזכיר כי בימים הקרובים צפוי הפד' לבצע סבב נוסף של צמצום מאזן, ועוד כ-32 מיליארד דולר צפויים להיגרע מהשוק. בסיטואציה כזו, ייתכן מאוד כי המכירות של סין בשווקים ימשכו.

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    סוחר בשוק ההון 20/11/2018 05:51
    הגב לתגובה זו
    כתבות מעניינות מזווית אחרת, מעניין מאוד, חשוב מאוד. תודה.
  • 3.
    דבר המערכת 19/11/2018 21:21
    הגב לתגובה זו
    לא רוצה סתם לחמם.אבל יש גבול.לא שחסר סיניות טובות.לפעמים עדיף לתקןף וחזקת את כלכלתך!!
  • 2.
    גפריי גונדלך 19/11/2018 20:41
    הגב לתגובה זו
    דווקא ירדו בשבועות האחרונים מישהו קונה אגחים ארהב ליום סגריר חוף מבטחים . מוכרים מניות קונים אגחים .בריחה ממניות למזומן ולאגחים
  • האזרחים האמריקאים קונים...עושים בשכל (ל"ת)
    יעקב 19/11/2018 21:27
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    כל יום כתבות פסימיות (ל"ת)
    יש את זה ביותר דרמטי 19/11/2018 20:34
    הגב לתגובה זו
  • זו המציאות 20/11/2018 02:22
    הגב לתגובה זו
    אם כל הבועות בדרך למחט