מדיניות הפד' תלויה בנתונים, הבעיה היא שאין נתונים
וועדת השוק הפתוח של הפד' (FOMC) צפויה להודיע בשבוע הבא על החלטת הריבית לחודשים הקרובים. אחד הביטויים הנפוצים שבהם הפד' נוהג להשתמש בשנים האחרונות הוא "תלוי נתונים", כלומר מדיניות הפד' תשתנה בהתאם לנתונים הכלכליים שיפורסמו. החודש יש בעיה – אין כל כך נתונים בעקבות השביתה של הממשל האמריקני.
הממשל האמריקני שובת כבר למעלה מחודש, ומלבד ההשפעה הכלכלית על העובדים (התשלום החודש לא צפוי להיכנס גם הערב – חודש שני ברציפות), מדובר בכאב ראש גדול במיוחד למקבלי ההחלטות בפד' ולכלכלנים בשוק. בעקבות השביתה נתוני מאקרו רבים לא התפרסמו, דבר שמקשה להעריך את הפעילות הכלכלית בארה"ב.
הינה רשימה חלקית של נתוני מאקרו שנדחו בשבועות האחרונים
*מכירות קמעונאיות
*התחלות בניה
*מכירות הבתים החדשים (נובמבר)
*הזמנות המוצרים בני קיימא (דצמבר)
*נתוני התמ"ג לרבעון האחרון של 2018 צפוי להתפרסם ב-30.1 וככל הנראה ידחה.
*נתוני ההכנסה הפרטית וההוצאה הפרטית צפויים להתפרסם ב-31.1 וככל הנראה יידחו.
חוסר המידע לגבי השוק האמריקני בולט במיוחד לנוכח נתוני המאקרו החלשים במיוחד שמגיעים מהשוק הסיני ומהשווקים באירופה.
היעדרם של עובדי הממשל מעוררים בעיות בתחומים מדידה נוספים. החקלאים בארה"ב לא מקבלים כבר חודש את הדו"חות של משרד האוצר האמריקני על הביקושים לסחורות. תחום הפלדה סובל מחוסר דיווח על הייבוא והייצוא בתחום.
ברקע לכאוס בארה"ב, מקבלי ההחלטות בפד' ידרשו בשבוע הבא לקבוע את המדיניות לחודשים הקרובים. הערב דווח כי בבנק שוקלים לסיים את תהליך צמצום המאזן מהר מהצפוי (לכתבה המלאה).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.בית יפה כמה עולה? (ל"ת)ci 26/01/2019 21:14הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.אולייניב67 25/01/2019 22:16הגב לתגובה זו1 0זה התרחיב שטוב ביותר (או הרע במיעוטו) שיכולו לקוות בפד.זה יאפשר להם להוציא הודעה שמכיוון שלא כל הנתונים ידועים לא תתקבל שום החלטה ושברגע התקבל תמונת נתונים מלאה יעשה חישוב מסלול...ככה הפד כבר משנה את הקו הלא מתפשר שהוצהר לפני מספר שבועות (טייס אוטומטי) ובקיצור לרדת מהעץ ללא תנועות חדות מידי שיגרמו לזעזועים בגלל חשש של המשקיכיםסגור
-
אם נתוני המאקרו יהיו חלשים ורעים אז האם לא עדיפה השבתה? (ל"ת)Sassi6 27/01/2019 05:11הגב לתגובה זו0 0סגור