
עכשיו זה רשמי: אנבידיה רוכשת את מלאנוקס ב-6.9 מיליארד דולר
עכשיו זה רשמי: אנבידיה רוכשת את מלאנוקס ב-6.9 מיליארד דולר. על פי ההסכם, אנבידיה תרכוש את כל המניות הרגילות המונפקות והנפרעות של מלאנוקס, תמורת 125 דולר למניה במזומן - אפסייד של כ-17% באקזיט השני בגובהו אי פעם לחברה ישראלית.
איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס: "אנחנו חולקים את אותו חזון למחשוב מואץ כמו אנבידיה. שילוב שתי החברות שלנו מגיע כהרחבה טבעית של השותפות ארוכת השנים שלנו והוא מתאים מאוד בהתחשב לתרבות המונעת ביצועים המשותפת שלנו. שילוב זה יטפח יצירת טכנולוגיה רבת עוצמה והזדמנויות מצוינות עבור האנשים שלנו".
ג'נסן וואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה: "הופעת ה-AI ומדעי הנתונים, כמו גם מיליארדי משתמשי מחשב בו-זמנית, מתדלקת את הדרישות מרקיעות השחקים של מרכזי הנתונים בעולם. התמודדות עם דרישות אלו מחייבת ארכיטקטורות הוליסטיות המחברות מספר עצום של צמתי מחשוב מהיר על גבי רשתות חכמות כדי ליצור מנוע בקנה מידה של מרכז נתונים ענק".
מלאנוקס, שנוסדה ב-1999 על-ידי וולדמן, נרשמה למסחר בבורסה בת"א בחודש יולי 2007 כבהתאם לשוויה נכנסה החברה מייד למדד ת"א 75 ואחרי מספר שנים (דצמבר 2011) גם למדד ת"א 35 היוקרתי.
- החוזים העתידיים בירידה; אנבידיה יורדת 1.7%
- החוזים העתידיים על האפס, ועל המניה הכי טובה והכי גרועה ב-S&P 500 ברבעון האחרון
זו הייתה חגיגה למשקיעים באחד העם, מלאנוקס נכנסה לת"א 35 כאשר שער המניה עמד על 134 שקלים ותוך מספר חודשים שוויה טיפס ל-478 שקלים. מהלך נאה של 250% שסיפק רוח גבית חזקה גם למדד. אבל אז הגיעה הנפילה. עד לסוף אותה שנה (2012) הספיקה המניה לאבד כ-50% משוויה ומשם המצב רק הלך והתדרדר עבור מניית מלאנוקס שיצאה מהבורסה בת"א באוגוסט 2013 כאשר היא בשפל של שנה וחצי. מאז, הספיקה החברה להתאושש, וב-2018 עלו הכנסותיה בכ-26% והסתכמו לראשונה בכמיליארד דולר.
למרות מחיקתה מהבורסה בתל אביב, נותרו בה לא מעט אחזקות ישראליות, ובראשן חברת כלל שמחזיקה מניות בשווי של כ-876 מיליון שקל וחברת מנורה שמחזיקה מניות בשווי של כ-510 מיליון שקל.
אנבידיה היא היצרנית הגדולה ביותר של שבבי גרפיקה ודוחפת כעת את הטכנולוגיה שלה לתחומים חדשים, בטענה כי יש לה את הפתרון הטוב ביותר לדרישות הגבוהות של עיבוד נתונים הקשורים לבינה מלאכותית. החברה כבר זכה בכמה מכרזים על מרכזי הנתונים, והיחידה בחברה שמשרתת את השוק הזה שילשה את מכירותיה בשלוש השנים האחרונות.
העסקה עשויה לסמן את חידוש הקונסולידציה בתעשיית המוליכים למחצה, שמוערכת בכ-470 מיליארד דולר, ומעצבת מחדש את פניה במהלך חמש השנים האחרונות, כאשר יותר ויותר חברות משלבות כוחות כדי בשילוב כדי להתמודד עם הזינוק בעלויות מול צמצום רשימות הלקוחות.
עם זאת, צריך לזכור כי העסקה עדיין זקוקה לאישור הרגולטורים, כאשר כעת התהליך הפך מסובך יותר בשל העמדה המסחרית של ארה"ב עם סין. נזכיר כי ארה"ב היא יצרנית השבבים הגדולה בעולם, בעוד סין היא הצרכן הגדול ביותר. גולדמן סאקס שימשו כיועץ הפיננסי הבלעדי לאנבידיה.
- 3.ד"ר איציק בלילה 12/03/2019 16:48הגב לתגובה זוהייתי במחזור של אייל בטכניון וניתן היה להעריך שיגיע רחוק כי היה בו שילוב נדיר של סטודנט מוכשר ביותר במדעי מחשב בהבנה לעומק את כל שלמד, הכשרון וכריזמה ניהולית והבנה מצויינת הפיננסים עם רגליים איתנות על הקרקע. כל הכבוד לו. מי שהכיר אותו לא מופתע. עוד נשמע עליו גם בעתיד עם יוזמה חדשה.
- 2.חזרה ל $200 11/03/2019 22:18הגב לתגובה זומקווה ש NVDA תחזור למסלול ההמראה ותחצה את ה $200 במהרה.
- 1.אייל 11/03/2019 13:51הגב לתגובה זוכל הכבוד