לאחר האופוריה: ההבנה כי הדו"חות הקרובים צפויים להיפגע
בעוד המדדים המובילים נסחרים הערב ברמות שיא כל הזמנים, סקטור הבנקאות בארה"ב נסחר בתנודתיות בהובלת בנק אוף אמריקה (סימול:BAC). ברקע לירידה הערב, המשקיעים מתחילים לתמחר את הפגיעה הגדולה הצפויה בדו"חות של הבנקים בעקבות הירידה הצפויה בריביות החל מהחודש הבא.
כפי שציינו מוקדם יותר החודש (לכתבה המלאה), בנק אוף אמריקה הוא הבנק הפגיע ביותר במקרה של תנודה חדה כלפי מטה של הריביות בשוק. ע"פ ניתוח רגישות שביצע הבנק בסוף הרבעון האחרון, ירידה מהירה של הריבית ב-100 נק' בסיס תוביל לירידה של בין 3 ל-5.2 מיליארד דולר בהכנסות הבנק מתחום ה-NII ב-12 החודשים הקרובים (הכנסות מימון של הבנק). נזכיר כי הבנק דיווח על הכנסות של 12.5 מיליארד דולר מתחום זה ברבעון האחרון.
ניתוח הרגישות של הבנק להשפעות הריבית
בנק נוסף שנראה בעייתי בסוגייה זו הוא וולס פארגו (סימול:WFC), שניתוח הרגישות שלו לשינויים בריבית מצביע על צפי לירידה של 2.9-2.4 מיליארד דולר בהכנסות מתחום ה-NII.
ניתוח הרגישות של וולס פארגו לשינויים בריביות
הבנקים האזוריים בארה"ב צפויים להיות פגיעים עוד יותר מהתהליך. תעודת הסל KRE, העוקבת אחר הסקטור, חזרה לעליות קלות לאחר שירדה מוקדם יותר הערב ב-1.5%.
ומה בנוגע לבנקים הישראליים?
עקומת האג"ח הישראלית נראית הרבה יותר מאוזנת מעקומת האג"ח בארה"ב ובאירופה, אך הצפי להורדות ריבית בארה"ב הוביל בתקופה האחרונה להשטחה של העקומת, כאשר התשואות לטווחים ארוכים יורדות בצורה משמעותית. הדו"חות של הבנקים צפויים להיפגע בצורה כזו או אחרת מהמהלכים בעולם.
בדו"חות האחרונים של בנק לאומי נכתב כי סיטואציה של השטחה בריביות עשויה להוריד את השווי הוגן נטו של המכשירים הפיננסים בבנק עד 1.5 מיליארד ש"ח.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
העמוד