מלחמת סחר? שוק המימון הסיני בבעיה גדולה יותר
בעוד רוב תשומת הלב של המשקיעים מתרכזת בימים אלו סביב שיחות הסחר בין ארה"ב וסין, נראה כי האירוע המשמעותי יותר ממשיך להתרחש בשוקי המימון, ובפרט בשוק המימון הסיני שסובל בחודשיים האחרונים מהקריסה של הבנק Baoshang (לכתבה המלאה).
בימים שלאחר הנפילה של הבנק, שוקי המימון במדינה קפאו. במטרה למנוע התפתחות של כדור שלג בסגנון של "להימן ברדרס", החלו הרשויות הסיניות להציף את השוק בכסף זול. מאז תחילת יוני המהלכים של הרשויות עלו הילוך, כאשר הבנק המרכזי במדינה (PBOC) ביצע 15 הזרקות נזילות לשוק ה-REPO. בסה"כ הזרים הבנק 825 מיליארד יואן לשוק זה מתחילת החודש (בערך 120 מיליארד דולר). במקביל הזריק הבנק סכומים גדולים באמצעות תוכנית ההלוואות לטווחים בינוניים (MLF). בנוסף, הממשל הודיע היום עם הקלה נוספת ברגולציה על הברוקרים הגדולים במדינה. הצעדים האחרונים של הממשל הובילו לכך שהריבית היומית הבין בנקאית במדינה (SHIBOR) ירדה הבוקר לרמה של 0.99% בלבד. מדובר ברמה הנמוכה ביותר מאז המשבר הפיננסי ב-2008, ונראה כי הרשויות נחושות במדינה נחושות כעת להבטיח שהאירוע לא יתפתח לאירוע משמעותי יותר.
הריבית הבין בנקאית בסין: הצפה של השוק בכסף זול בחודש האחרון
באופן לא מפתיע, הזינוק שנרשם בחודשים האחרונים בריבית האפקטיבית בשוק האמריקני (EFFR) התרחש במקביל לבעיות בסקטור הבנקאות בסין. באמצע אפריל החלה ריבית ה-EFFR לעלות מעל לריבית ה-IOER, אירוע שלפי הפד' לא צריך להתרחש כלל.
ריבית ה-IOER מול ריבית ה-EFFR: בעיות בסקטור הבנקאות הסיני לחצו על שאר שוקי המימון
הימים הקרובים צפויים להיות מעניינים במיוחד בשוקי המימון, בעיקר לנוכח העובדה כי מדובר בסוף חציון. במקביל, הפד' מצמצם עוד 15 מיליארד דולר באג"ח הממשלתי ב-1.7, דבר שעשוי להעצים את מצוקת הנזילות בשווקים. הרשויות הסיניות בכל אופן טוענות כי המהלכים האחרונים הביאו למצב שלא חסר כרגע נזילות בשוק.
למרות הצעדים האחרונים, נראה כי מדובר בטיפול זמני בלבד. הסיטואציה בסקטור הבנקאות בסין בעייתית במיוחד, כאשר מספר בנקים במדינה עדיין לא פרסמו את הדו"חות לשנת 2018. בסיטואציה כזו, אין ברירה לבנקים המרכזיים אלא להמשיך להציף את השוק בנזילות.
בתוך כך, כפי שדיווחנו בשבועות האחרונים (לכתבה המלאה), הרבעון האחרון של 2019 ממשיך להיות הבעייתי ביותר, כאשר העלאה הצפויה של תקרת החוב האמריקנית צפויה להציף את השוק באג"ח אמריקני, דבר שיגרום לירידה חדה בנזילות בשוק. בהקשר זה נציין כי אמש הזהיר מארק קבאנה, ראש מחלקת המחקר בבנק אוף אמריקה, כי בעקבות העלאת תקרת החוב צפוי הממשל האמריקני לגייס כ-600 מיליארד דולר, דבר שצפוי להביא למצוקה בשוק זה".
ולסיכום, נראה כי אם ההאטה הכלכלית שמתרחשת בחודשים האחרונים בארה"ב ובאירופה תגרום לבנקים המרכזיים להוריד את הריבית החל מהחודש הבא, מצוקת הנזילות שמתפתחת בסקטור הבנקאות צפויv לגרום לכך שנראה השקה של תוכנית רכישה חדשות (QE) כבר בחודשים הקרובים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.מדפיסים עד שהשוק יקרוסsha007 26/06/2019 23:42הגב לתגובה זו2 0לדעתי ארהב תתן לשוק לקרוס ב 2020 וככה סין תחתוף מכה כלכלית שתחליש אותה בעיקר צבאית ותמנע מימנה לפעול לאור כל השינויים הפוליטים שארהב ורוסיה מתכננים...בכל העולם ובמיוחד במזרח התיכוןסגור
-
2.כמה מדינה יכולה להדפיס?!אחד שלא מבין 26/06/2019 21:46הגב לתגובה זו4 0מי מגביל אותה? אם אין הגבלה מה הערך של הכסף?סגור
-
המבין יבין (ל"ת)אחד שמבין 27/06/2019 14:57הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.עד ש עד ש...ממשיכים להדפיס 26/06/2019 21:41הגב לתגובה זו2 0הכסף לא יגמר מה יקרה בסוף? שאלה טובהסגור