דויטשה בנק בקשיי נזילות? הריביות בשוק המימון קופצות
שבוע וקצת לאחר שהפד' הודיע לשווקים כי "המערכת הבנקאית בארה"ב יציבה" ונתן אישור לבנקים הגדולים לבצע רכישות חוזרות ולחלק דיבידנדים (לכתבה המלאה), נראה כי הפער בין ההודעות של הפד' למתרחש בשווקים מתרחב במהירות.
נתוני הפד' שפורסמו היום מצביעים כי הריבית האפקטיבית בשוק עלתה בשישי האחרון לרמה של 2.42%, כ-7! נק' בסיס מעל ריבית ה-IOER, הריבית שמשלם הפד' לבנקים על הרזרבות שהם מחזיקים בחשבונו. במקביל, ריבית ה-SOFR, כלי רחב יותר של הפד' לבדיקת עלויות המימון בשוק, קפצה לרמה של 2.59%, כאשר עסקאות רבות מתרחשות גבוה בהרבה מהגבול העליון של טווח הריביות של הפד'.
ריבית ה-EFFR מול ריבית ה-IOER: לא אמור להתרחש
נזכיר כי זמן קצר לאחר הזינוק של ריבית ה-EFFR באפריל האחרון, נאלץ הבנק המרכזי בסין (PBOC) להלאים את Baoshang, אירוע שמשפיע על שוקי הכסף עד היום (לכתבה המלאה). בנוסף, הפד' נאלץ להוריד את ריבית ה-IOER מיד לאחר מכן. הקפיצה בריביות בימים האחרונים, ובפרט שלא מדובר בסוף חודש/ תקופה של הנפקות אג"ח רבות מצד הממשל האמריקני, מצביעה שוב על קשיי נזילות של גוף פיננסי גדול.
החשוד העיקרי הוא דויטשה בנק (סימול:DB), שהודיע ביומיים האחרונים על שינויים רבים בתקופה הקרובה. הבנק הודיע כי יסגור את חטיבת המסחר במניות, ויקטין משמעותית את חטיבת בנקאות ההשקעות שלו. במקביל, הבנק רוצה לייצר "בנק רע" שיקלוט לתוכו נכסים בהיקף 74 מיליארד אירו, ועוד 288 מיליארד אירו בהלוואות ממונפות. במקביל, הבנק החל כבר היום בתהליך פיטורים של 18,000 עובדים.
נזכיר כי הצעדים האחרונים של דויטשה בנק מגיעים לאחר כישלון בשיחות למיזוג עם קומרצבנק מוקדם יותר השנה. למרות שהם נחשבים שינויים משמעותיים, קשה לראות כיצד הצעדים הנ"ל עשויים לשפר את המצב של הבנק הגדול בגרמניה. ברבעון האחרון דיווח הבנק על הכנסות של 6.35 מיליארד אירו, כאשר 3.3 מיליארד אירו מתוכם מגיעים מחטיבת הבנקאות של הבנק. במקביל, נציין כי חטיבת הבנקאות של הבנק (שלא מצטיינת יתר על המידה בשנים האחרונות) צפויה להיתקל בקשיים ברקע לצפי להורדה נוספת של הריביות באירופה. במילים פשוטות: בדויטשה בנק מבקשים לקצץ בחטיבה החזקה ביותר שלהם (יחסית), כאשר שאר החטיבות של הבנק צפויות להיתקל בסביבה מאתגרת עוד יותר.
נוסיף, כי בדויטשה בנק מעריכים היום כי העלות של הצעדים האחרונים צפויה להסתכם ב-7.4 מיליארד אירו, קצת פחות מחצי משווי הבנק היום. מאיפה הבנק יצמח בשנים הקרובות? נראה היום שלאף אחד אין תשובה.
כפי שהיה ידוע בשנים האחרונות, ה"פצצה" בדו"חות של הבנק נמצאת בתיק הנגזרים העצום שלו. בדו"ח השנתי שפרסם הבנק מצוין כי תיק הנגזרים של הבנק מסתכם ב-43.4 טריליון אירו, הרבה יותר מתיק הנגזרים של ליהמן ברדרס, רגע לפני נפילתו ב-2008. נציין כי למרות הניסיונות של הממשל האמריקני לבצע תקנות שאוסרות חשיפה גדולה מידי לשוק הנגזרים עי גופים פיננסים (חוקי דוד פרנק), המסך הבא מציג כיצד הבנקים הגדולים עקפו את הדרישות הרגולטוריות (למסמך המלא).
תיק הנגזרים של דויטשה בנק בסוף 2018
ומה נותר לבנקים המרכזיים לעשות? להציל שוב את השוק, ולספק עוד תמריצים לשווקים בשביל למנוע סיטואציות כואבות. הריבית בארה"ב/אירופה/סין צפויה להתחיל לרדת בחדות כבר מסוף החודש הקרוב, כאשר השקה של תוכניות רכישות (QE) בחודשים הופכת לרלוונטית מתמיד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.אז כבר אמרנו מזמן בועה... והעניין הוא בכלל לא זאב, זאב (ל"ת)משקיע 08/07/2019 20:02הגב לתגובה זו0 2סגור
-
3.הצילומים לא קריאיםנ.ש. 08/07/2019 19:41הגב לתגובה זו1 0י אפשר לקרוא את התוכן של הטבלהסגור
-
2.ומה דעת הכותב-- או דעת מומחה אחר ? אתם מקצוענים -הלא-כן (ל"ת)thao 08/07/2019 19:06הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.הזרקה נוספת?!מה תעזור 08/07/2019 18:53הגב לתגובה זו1 1המערכת חולה בסרטן אקמול לא יעזורסגור