קופת האוצר האמריקני צפויה להתרוקן לחלוטין ב-3 בספטמבר
"בהתבסס על התחזיות המעודכנות, יש תסריט כי קופת המזומנים של האוצר תתרוקן בתחילת ספטמבר, לפני שהקונגרס צפוי להתכנס. לכן, אני מבקש כי הקונגרס יאשר את העלאת תקרת החוב לפי פגרת הקיץ", כך טען שר האוצר האמריקני, סטיבן מנוחין, במכתב למנהיגי הדמוקרטים והרפובליקנים בקונגרס. מדובר בהקדמה משמעותית לעומת התחזיות הקודמות שדיברו כי קופת האוצר צפויה להתרוקן רק בתחילת/אמצע אוקטובר.
ההתבטאויות האחרונות של מנוחין מגיעות מספר ימים לאחר שב-Bipartisan Policy Center, פרסמו מחקר משלהם בו נטען כי התחזיות האחרונות של הממשל בנוגע לתקציב נראות אופטימיות מידי, וכי קופת האוצר צפויה להתרוקן כבר במהלך המחצית הראשונה של ספטמבר. ע"פ הערכות שלנו, "יום ה-X" צפוי להתרחש כבר ב-3 ספטמבר, כאשר המשמעות היא שיש למחוקקים בקונגרס בערך 3 שבועות להגיע להסכמה, וזאת לנוכח החופשות הרבות המתוכננות למחוקקים בארה"ב.
הסיכויים שהמחוקקים האמריקנים לא יעלו את תקרת החוב, דבר שיגרור למעשה חוסר יכולת של הממשל האמריקני לעמוד בהתחייבויותיו, הם אפסיים. אך גם אישור של העלאת תקרת החוב צפוי לגרור לבעיות דיי משמעותיות בשווקים, בשונה מהאירועים הדומים בשנים האחרונים. באופן אירוני, דווקא חוסר ההסכמה בין הדמוקרטים והרפובליקנים בארה"ב בנוגע לתקרת החוב העניקה בשנה האחרונה רוח גבית משמעותית לשווקים. הממשל האמריקני, שהוא הצרכן הגדול ביותר בעולם של דולרים, וויתר בחודשים האחרונים על "חלקו בעוגה", כאשר הוא מקטין בצורה משמעותית את הנפקות האג"ח.
קופת האוצר האמריקני עמדה בסופ"ש האחרון על רמה של 183 מיליארד דולר. הירידה הצפויה עד תחילת ספטמבר צפויה להמשיך להעניק רוח גבית משמעותית לשווקים, אך לאחר האישור הצפוי של העלאת תקרת החוב, הממשל האמריקני צפוי לגייס מהשווקים כ-650-600 מיליארד דולר ברבעון האחרון של 2019. צרכי הגיוס הגדולים של ארה"ב צפויים שוב לגרום למחסור של דולרים בשווקים אחרים בעולם, בדיוק כפי שהתרחש במהלך 2018.
קופת האוצר האמריקני: יורדת בקצב גבוה בהרבה מהצפי, וזאת לנוכח התערבות של הממשל בשוק
הפד' מודע לבעיות שצפויות להיווצר בשוקי המימון בעקבות ההיצע הענק של אגרות החוב האמריקניות הצפויות ברבעון האחרון. תהליך צמצום המאזן צפוי להסתיים בסוף חודש ספטמבר. החל מחודש אוקטובר, הפד' הופך להיות רוכש נטו של אגרות החוב של ארה"ב, כאשר כל הפדיונות בשוק האג"ח מגובה משכנתאות (עד 20 מיליארד דולר בחודש), צפויים להיות מושקעים באג"ח הממשלתי.
בנוסף, פרוטוקול הישיבה האחרונה של הפד' חשף כי הצעד הבא של הבנק צפוי להיות השקה של Standing Repurchase Facility, כלי שהוא בעצם תוכנית רכישות (QE) במסווה. במקום לבצע רכישות ישירות של אגרות חוב אמריקניות, כפי שביצע במהלך 3 תוכניות הרכישה בעשור האחרון, הפד' צפוי להתערב בשוק ה-REPO, כאשר הוא צפוי לאפשר נזילות זמנית עבור הבנקים, שבתורם יוכלו לקנות את אגרות החוב האמריקניות (לפורטוקול המלא של הישיבה האחרונה).
נזכיר בהקשר זה כי הפוזיציות של הדילרים בארה"ב על אגרות החוב האמריקניות רשם זינוק חד בשנה האחרונה. אחת הערכות בשוק היא שהגידול בפוזיציות אלו נגרם כתוצאה מירידה בביקושים הזרים לאגרות החוב של ארה"ב, והדילרים נאלצים להתערב במטרה למנוע כישלון של ההנפקות.
פוזיציות הדילרים בארה"ב
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.למה הפד לא מנצל את התשואה הנמוכה של האג"ח ומנפיק כעת? (ל"ת)צ 16/07/2019 06:19הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.מנושין שמו ולא מנוחין (ל"ת)אריה 15/07/2019 23:42הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.דבר לא השתנה מה שהיה הוא מה שיהיה ...רשרש 15/07/2019 22:36הגב לתגובה זו0 0התייקרות של הכסף זה דבר אפשרי בהחלט .לאחר עשור ומעלה של צמיחה רציפה וייקור הנכסים המוצרים והשכר הגיע הרגע.סגור
-
2.אמרנו כברהמנהיגים השתגעו 15/07/2019 21:14הגב לתגובה זו3 1רק בשביל ששוק המניות לא יפול, איזה טמטוםסגור
-
1.שהפושעים הסתתרו ולא יצאו ברוב חוצות והכריזו ...איפה הימים ההם ... 15/07/2019 20:52הגב לתגובה זו1 1אנו הולכים לחזור על הפשע שוב !!!סגור