לקראת פתיחת השבוע בוול סטריט - מלחמת הסחר במוקד

סבב נוסף של הסלמה בין ארה"ב לסין גרר את השווקים לירידות חדות, כאשר ארה"ב וסין מאיימות במכסים נוספים החל בספטמבר; האנליסטים מנתחים את המצב
 | 
telegram
(2)

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר על רקע הירידות החדות ביום המסחר האחרון, בו איבדו המדיsים המובילים כ-3% על רקע התחחממות מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין שממשיכה לתת את הטון בשווקים.

סבב ההסלמה האחרון בין המדינות החל בשישי בצהרים, כאשר למרות התבטאויות של הממשל האמריקני בנוגע להתקדמות השיחות בין הצדדים, סין פרסמה רשימה של סחורות בהיקף של 75 מיליארד דולר, שהיא עשויה להטיל עליהם מכסים בתגובה לצעדים של ארה"ב.

התגובה של טראמפ לא איחרה להגיע, ובסדרה של ציוצים קרא לחברות האמריקניות "לחפש אלטרנטיבה לסין". מאוחר יותר הודיע הנשיא כי ארה"ב תעלה את המכסים על סחורות סיניות בהיקף של 250 מיליארד דולר מרמה של 25% לרמה של 30%, החל מה-1 בספטמבר. במקביל, יועלה מ-10% ל-15% שיעור המכס החדש, שאמור להיכנס לתוקף ב-1 בספטמבר. הממשל הסיני הגיב לאיומים של טראמפ וטען כי "סין תילחם עד הסוף".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

דר' גיל מיכאל בפמן, כלכלן ראשי ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון: "יו"ר הפד היה דיפלומטי בנאומו, אך הדגיש שהתאמת המדיניות המוניטרית למידת אי-הוודאות הניכרת סביב מדיניות הסחר מהווה אתגר חדש. הוא הדגיש שאין תקדימים רלוונטיים בכדי להתבסס עליהם בכדי להעריך מה צריכה להיות התגובה של המדיניות המוניטרית במצב הנוכחי. בעוד שמדיניות מוניטרית היא כלי שמשפיע על ההחלטות הנוגעות להוצאות הצרכנים, להשקעות עסקיות ואמון הציבור, המדיניות איננה יכולה לתת מענה מסודר למה שקורה במדיניות הסחר הבינלאומי. במילים אחרות, הפד מוגבל בנושא זה מה גם שמדיניות סחר היא עניינה של הקונגרס והממשל".

הפחתת ריבית נוספת בארה"ב ב-18 בספטמבר
"עוד לפני שמלחמת הסחר הפכה להיות שיחת היום פאוול נשא את הנאום השנתי בכנס בג'קסון הול אבל מה שהיה אמור להיות הנושא המרכזי של סוף השבוע הפך כמובן לאייטם צדדי ולא מעניין. מה בכל זאת היה בנאום של פאוול? בשורה התחתונה פאוול אושש את ציפיות השווקים לכך שהריבית תופחת פעם נוספת בפגישה הקרובה (ב-18 בספטמבר) אבל לא טרח לשנות באופן מהותי את המסר של הפד לגבי תוואי הריבית קדימה".

"פאוול הסביר שבשלושת השבועות שמאז ההחלטה הקודמת, האירועים שהתרחשו חיזקו את החשש של הפד מהסיכונים שחברי הוועדה רואים אל מול עיניהם (סחר, האטה גלובאלית וסימנים להאטה מקומית) ולכן ייתכן שנדרשת התאמה נוספת במדיניות הפד. כמובן, שוק האג"ח מגלם את הפחתת הריבית הזו כבר מזמן ולכן השאלה המעניינת היא רק לגבי הפער בין זה ששוק האג"ח מגלם בנוסף עוד 4 הפחתות ריבית של 25 נ"ב במהלך 12 החודשים שלאחר מכן ובין האמירה של הפד שמדובר על התאמה של אמצע מחזור".

"מכיוון שהנתונים בארה"ב ממשיכים להיראות פחות ופחות טוב, אנו מעריכים שהאמירות של הפד הן לא יותר ממס שפתיים שהבנק המרכזי חייב לשלם. קצב הצמיחה בכלכלה האמריקאית ימשיך להאט ויבוא בתחילת 2020 גם לביטוי בשוק העבודה, הריבית תמשיך לרדת במהלך השנה הקרובה בתוואי שדומה לזה שמגולם בשוק".

אורי גרינפלד הכלכלן הראשי של פסגות בית השקעות: "אחת מהטיות המידע (Information bias) החזקות ביותר כיום בשווקים הפיננסיים נובעת מכך שאנחנו ורוב המשקיעים בעולם יודעים הרבה יותר מה האמריקאים חושבים מאשר מה הסינים חושבים לגבי מלחמת הסחר. הטיה זו היא תולדה לא רק של העובדה שהנשיא האמריקאי מצייץ כמעט כל מחשבה שעוברת לו בראש בעוד שהסינים פועלים באופן יותר דיסקרטי אלא גם של החשיפה הגבוהה בהרבה של רובנו לתקשורת המערבית. התוצאה – רוב המשקיעים מניחים שארה"ב היא זו שמובילה את התהליך של מלחמת הסחר ולא סין. בהתאם לכך, הפרסום של סין ביום חמישי לגבי העלאת מכסים נוספת הצליח להפתיע את השווקים ולפי סערת הטוויטר שהגיעה אח"כ, כנראה גם את טראמפ".

בפסגות מעריכים כי מלחמת הסחר לא הולכת לשום מקום ותמשיך ללוות אותנו עוד זמן רב. "העלאת מכסים הוא הכלי הכמעט בלעדי שיש לארה"ב. הוא אמנם רחוק ממיצוי (טראמפ הבטיח בקמפיין הבחירות שלו מכס של 35% על כל היבוא מסין) אבל כל עליית מדרגה מרוקנת חלק מהמחסנית של ארה"ב. מצד שני, לסין יש כלים נוספים בהם תוכל להשתמש בקלות בזכות הממשל הריכוזי שלה כמו פגיעה בחברות אמריקאיות, אמברגו על מתכות נדירות ופיחות יזום במטבע", כותב גרינפלד.

ההאטה במשק האמריקאי היא לא תוצאה של מלחמת הסחר
"ברור שככל שיותר ויותר מכסים מוטלים ואי הוודאות גדלה כך גם ההשפעה הכלכלית הופכת להיות מהותית יותר אך נכון להיום ההשפעה של מלחמת הסחר על הכלכלה האמריקאית אינה מהותית (ההערכות מדברות על 0.1%-0.2%). בהתאם, ההאטה במשק האמריקאי היא לא תוצאה של מלחמת הסחר אלא של גורמים מקומיים ובעיקר הריבית שעלתה יותר מדי ששינו את הכיוון של המחזור הכלכלי. לכן, גם אם מחר יושג הסכם בין ארה"ב לסין (לא יקרה) זה לא ישנה את הכיוון של הצמיחה במשק", סיכם גרינפלד.

נתונים כלכליים השבוע
יום ב' - 26/8 - יומה השלישי והאחרון של פסגת ה-G7. כמו כן, יפורסמו נתוני ההזמנות של מוצרים ברי קיימא בארה"ב - יפורסם בשעה 15:30 (שעון ישראל). 
יום ג' - 27/8 - מדד אמון הצרכנים בארה"ב - יפורסם בשעה 17:00 (שעון ישראל).
יום ד' - 28/8 - פרסום נתוני מלאי הנפט בארה"ב - יפורסם בשעה 17:30 (שעון ישראל).
יום ה' - 29/8 - פרסום נתוני התמ"ג המקדמיים של ארה"ב לרבעון השני - יפורסם בשעה 15:30 (שעון ישראל).
יום ו' - 30/9 - יפורסם אומדן לאינפלציה באירופה לחודש אוגוסט, נתון חשוב לאור ההתמתנות באינפלציה בחודש יולי - יפורסם בשעה 12:00 (שעון ישראל). בנוסף, פרסום נתוני ההוצאה לצריכה פרטית בארה"ב - יפורסם בשעה 15:30 (שעון ישראל).

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מאלך ל2 המנהיגים האלה....
    יוסי 25/08/2019 18:59
    הגב לתגובה זו
    0 0
    דום לב, ככה לא ישחטו כל הבורסות בעולם כמעט יןתר משמה הם משחקים בחתול ועכבר אן למי יש יותר גדול, פשוט כלבים!
    סגור
  • 1.
    האנליסטים אין להם רוח הקודש והם לא יכולים לצפות מה יהיה
    שלמה 25/08/2019 18:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חבל על המילים. כל ציוץ או תגובה של מנהיג זה או אחר יכול להפוך כל אנליטיקה של מומחי כלכלה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות