רגולציה לפי בקשה? הפד' מספק רוח גבית לדויטשה בנק

לאחר שהחלטת הריבית האחרונות באירופה היטבה במיוחד עם הבנק הגרמני הבעייתי, אמש הודיע הפד' כי הוא מקל בדרישות ההון והנזילות מהבנקים הזרים בארה"ב. במקרה או שלא, דויטשה בנק הוא המרוויח הגדול ביותר. מניית הבנק משלימה בתגובה זינוק של קרוב ל-7% ביומיים האחרונים
 | 
telegram
(7)

דויטשה בנק (סימול:DB), הבנק הגדול ביותר בגרמניה, נמצא כבר שנים רבות במצב פיננסי בעייתי במיוחד, אך נראה כי מצבו הוחמר בחודשים האחרונים לנוכח מצוקת הנזילות במערכת הבנקאית. כיצד הרגולטורים מתמודדים עם המצוקה של הבנק ש"גדול מכדי ליפול"? ע"י חלוקה של מתנות רגולטוריות. אחת מהן הייתה אמש בארה"ב. 

הפד' הודיע אמש כי הוא מקל בדרישות ההון והנזילות הנדרשים מסניפים של בנקים זרים בארה"ב, ובחלק מהבנקים המקומיים בארה"ב. מבחינת הבנקים האמריקנים, המרוויחים העיקרים מהשינויים ברגולציה הם יו.אס בנקורפ (סימול:USB), וקפיטל וואן (סימול:COF).  מבחינת הבנקים הזרים, דויטשה בנק צפוי להיות המרוויח הגדול מהמהלך, כיוון שנכסיו בארה"ב מסתכמים ב-175 מיליארד דולר. מניית דויטשה בנק מזנקת כעת ב-4.3% בתגובה, וזאת לאחר עלייה של כ-2.7% במהלך המסחר אמש.

אבל למה דווקא עכשיו להקל את הרגולציה? 
התשובה לכך היא שהבנקים הזרים פשוט לא יכולים לעמוד בדרישות הרגולטוריות האחרונות. בחודשים האחרונים טענו כי ב-BIZPORTAL כי מצוקת נזילות צפוי להתפתח בספטמבר, כאשר הממשל האמריקני יחזור לגייס כסף מהשווקים, ורזרבות הבנקים צפויות לרדת בחדות. מצוקת הנזילות אכן הפרצה ב-16.9, אך הפד' דואג מאז להזרים בכל יום נזילות לשווקים (וצפוי להרחיב זאת בחודשים הקרובים לפי ההתבטאויות האחרונות של פאואל). 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אך בעוד הסיטאוציה בבנקים בארה"ב עוד סבירה, לחץ המימון עבור הבנקים הזרים בארה"ב גדול באופן משמעותי. בדומה למה שעושה סין בשנה האחרונה בסקטור הבנקאות (לכתבה המלאה), הפד' משנה כעת את החוקים במטרה שהבנקים יוכלו לעמוד בהם. 

כמות המזומנים של הגופים הפיננסי הזרים בארה"ב: לפד' באמת הייתה ברירה בהחלטה האחרונה?

אם המהלך הרגולטורי האחרון מפתיע, נזכיר כי גם החלטת הריבית האחרונה באיחוד האירופאי הייתה טובה במיוחד לדויטשה בנק הבעייתי. כפי שדיווחנו לאחר החלטת הריבית (לכתבה המלאה), ה-ECB אמנם הודיע על הורדת הריבית על הפיקדונות ב-0.5%, אך העניק הקלות משמעותיות (Tiering) לסקטור הבנקאות. ע"פ ג'יי פי מורגן, דויטשה בנק צפוי להרוויח כ-220 מיליון אירו מההחלטה, כ-10% מרווחיו של הבנק לפני מיסים שצפויים להתרחש ב-2020.

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    לחלק כסף בחינם
    אחלה פטנט 11/10/2019 17:23
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אין בעיות פיננסיות יותר בעולם, חסר למישהו תבקש מהבנק המרכזי. לא מבין איך זה יכול להיות אבל אחלה שיטה. אבל אם זה המצב, מה המשמעות של הכסף?! שאין לו משמעות
    סגור
  • 5.
    שנה חדשה כותרות ישנות
    ממשיכים לפספס 11/10/2019 17:13
    הגב לתגובה זו
    0 1
    מצדיק את המוניטין שלו ככתב הגרוע בשוק ההון.
    סגור
  • 4.
    יופי נגמר המיתון של עמית נעם טל הגאון (ל"ת)
    אופיר 11/10/2019 17:00
    הגב לתגובה זו
    2 1
    סגור
  • המיתון האיום רק בתחילתו...וטל אינו גאון..הוא חכם ומשכיל (ל"ת)
    היי האלו 11/10/2019 17:24
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 3.
    גם ביבי רוצה שישנו את החוק
    לילי 11/10/2019 16:49
    הגב לתגובה זו
    1 3
    ביבי טוען שצריך לחוקק חוק שמותר לקבל מתנות במיליוני שקלים לראש ממשלה . וגם לאשתו וגם לילדים . ומותר לקבל פרסום תמורת הטבות
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    תמיד השלטונות מוכרים אותנו לבנקים
    חזי 11/10/2019 16:22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גם בקריסת המניות הבנקים בארץ בשנות ה 80 מי ששילם היו אלו שלא החזיקו מניות בנקים וישלמו מיסים כדי לחלץ את משקיעים הבנקים. מי שהרוויח במניות בנקים עד הקריסה המשיך להרויח על חשבון הציבור גם אחריה. אותו דבר היה ב 2008. תמיד זה ככה.
    סגור
  • 1.
    בנק בפשיטת רגל שמחזיקים אותו בכח מעל המים
    אופטימי 11/10/2019 16:16
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מסכן מי שיש לו כסף שם
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות